БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 828
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 11 607
Търся изпитана рецепта за морковена торта с крем, а не просто глазура. Тоест, блатът да е срязан на 2 и намазан с крем.
Яла съм такава от варненски р-т Парми и много ми хареса.

Лабрекс има много сполучлива, ей сега ще потърся в темата и....

Правила съм я, препоръчвам - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg24978424#msg24978424


Още един глас за бисквити трюфел - лесни, вкусни, шоколадови.
За майонезения - да, става и без какао....Пина има един сладкиш - Кокосово разкошество - правила съм го няколко пъти - вкусен и сполучлив.....

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 10:55 от Мама Цоцоланка

# 631
  • Мнения: 22 867
Търся изпитана рецепта за морковена торта с крем, а не просто глазура. Тоест, блатът да е срязан на 2 и намазан с крем.
Яла съм такава от варненски р-т Парми и много ми хареса.

И още едно въпросче: как да изцедя сок от портокал, ако нямам цитрус-преса?  Crazy

Киса, не знам каква е варненската, но тая ТОРТА С МОРКОВИ (без мазнина) е чудесна. Пробвай я, досега не съм срещнала някой да не я хареса, дори и такива, дето в първия момент се мръщят - как така торта от моркови.

А сок съм правила с подобно пособие:

Скрит текст:

А, Мамето ме е изпреварила. Grinning Радвам се, че ти е допаднала тортичката!   bouquet

# 632
  • София
  • Мнения: 12 661
Имам 2 глави алабаш.Какво мога да приготвя с него Rolling Eyes

Най-лесното: Салата с алабаш

Аз я правя с моркови, орехи, ябълка, майонеза, лимонов сок и сол.

# 633
  • Варна
  • Мнения: 11 348
Мама Цоцоланка, labrex, благодаря!
Не знам дали е подходяща за новогодишна торта, но ми влезе една муха в главата и ме се иска да я направя.   Crazy

# 634
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
Киса, то нищо не пречи да се разреже блат на 2 или да се изпекат 2.  Simple Smile

За сок от цитруси ползвам това:



Или има и дръги ръчни, както например Лабрекс е показала.

Пък ето и моя Морковен сладкиш, на който може да харесаш блата.

# 635
  • Мнения: 22 867
Не знам дали е подходяща за новогодишна торта, но ми влезе една муха в главата и ме се иска да я направя.   Crazy

Въпрос на вкус и предпочитания. Имаш време да я пробваш до тогава, икономична е, лесна, бързо става и се хапва бързо. Grinning Или пък я остави за след празниците, лека тортичка е.  Peace

# 636
  • Мнения: 4 864
Пак съм аз ама голямо приготвяне за тоя прощъпулник.

Дайте ми идея, моля, за тесто за сладки, които да направя във формата на крачета. Т.е да е сладко тесто, което лесно да се реже с формичка.

# 637
  • Мнения: 3 449
Пак съм аз ама голямо приготвяне за тоя прощъпулник.

Дайте ми идея, моля, за тесто за сладки, които да направя във формата на крачета. Т.е да е сладко тесто, което лесно да се реже с формичка.


Меденки.

# 638
  • Мнения: 4 864
Пак съм аз ама голямо приготвяне за тоя прощъпулник.

Дайте ми идея, моля, за тесто за сладки, които да направя във формата на крачета. Т.е да е сладко тесто, което лесно да се реже с формичка.


Меденки.

Точно това мислих и аз Simple Smile

# 639
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
Меденките на Джули , линцерите на natalyna и nudel33 от коледната тема ( предполагам не искаш много да се надуват ). Иначе и великденските курабийки лесно се режат, но и доста се надуват, че са със амонячна и сода бикарбонат. Линкове да пускам ли ?
 

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 11:55 от bilqna_69

# 640
  • Мнения: 8 395
Аз моля за изпитана рецепта за кисело зеле с булгур. Благодаря!   bouquet

# 641
  • Мнения: 9 446


И още едно въпросче: как да изцедя сок от портокал, ако нямам цитрус-преса?  Crazy

с лъжицата. Срязваш портокала на две и с лъжицата притискаш и въртиш сърцевината, сока излиза

# 642
  • Мнения: 4 864


И още едно въпросче: как да изцедя сок от портокал, ако нямам цитрус-преса?  Crazy

с лъжицата. Срязваш портокала на две и с лъжицата притискаш и въртиш сърцевината, сока излиза

За да пусне повече сок можеш да го свариш малко

# 643
  • Мнения: 2 360
Как да направя ориз със спанак на тенджера?

# 644
  • София
  • Мнения: 12 215
Как да направя ориз със спанак на тенджера?
Измива се спанака много добре. В тенджера се слага мазнина + наситнен лук + моркови+ целина и се задушава. Прибавя се 1ч. ч.  ориз, задушава се и той до стъклен, прибавя се нарязан спанака + водичка + домати, червен+ черен пипер на зърна. Оставя се на котлона и често се разбърква да не загори. Вари се до готовност на ориза. Прибавям накрая и бучка масло, някак си го уплътнява.  Магданоз.

Общи условия

Активация на акаунт