БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 133
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 5 001
Здравейте. Днес сварих компот от дюли. Липсва му аромат, но какъв newsm78. Моля дайте съвет.

Доста хора слагат като аромат на компота или сладко от дюли индрише..... За ,който му харесва аромата разбира се....


Трябва ли пилешките сърца да се режат на две,нещо има ли да им се чисти?

Аз лично го цепвам.....Понякога вътре има съсирена кръв.....

# 121
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
...явно затова ми станаха много твърди

# 122
  • Мнения: 21
armeria, vela, TheNMaster благодаря. Ще опитам с всички предложени подправки.

# 123
  • ...живея на последния етаж...
  • Мнения: 845
...явно затова ми станаха много твърди

За сърцата не знам, но докато готвя дробчета, не ги соля, защото стават на подметка.

# 124
  • Мнения: 2 372
Тъкмо одеве си правих сърца в масло. Винаги ги цепвам и ги чистя от кръвта и съсиреците. Стават ми твърди, може би заради маслото, но аз си ги харесвам така.

# 125
  • Мнения: 1
Momi4eta ,izvinete za latinizata , ne mi raboti kirilizata.Samo edin vapros - imax rezepta za solenki koqto sam namirala tuk , izgubimi se  Cry. Na snimkata ot linka se vijdaha solenkite krugli , edna varhu druga zavurzani s pandelka ,a ot strani ovalqni v mak. Ako nqkoi se se6ta 6te sam mnogo blagodarna Praynig

# 126
  • Мнения: 8 429
Като сме на тема дюли да попитам имам сладко ,подарък ми е. Още не съм го отворила ,и се чудя ако не го харесат децата какво мога да го  направя?

Прати го на мен.  Laughing
Може да го вложиш в някакъв кекс, мъфини (ако е от настъргани дюли). Ако е желе, можеш да слепиш линцери, да намажеш върху линцерова торта.
При мъфините можеш да сложиш в средата на всеки мъфин.

# 127
  • Мнения: 1 124
Момичета, хапват ми се кашкавалени хапки, но ограничавам до минимум пържените неща в момента. Има ли някаква рецепта, с която да ги докарам на вкус като пържени, но да не ги пържа?  (Зная за опцията да ги оставя на салфетка да се 'отцеди' мазнината от пържене) Благодаря   bouquet

# 128
  • Мнения: 1 884
Като сме на тема дюли да попитам имам сладко ,подарък ми е. Още не съм го отворила ,и се чудя ако не го харесат децата какво мога да го  направя?

Прати го на мен.  Laughing
Може да го вложиш в някакъв кекс, мъфини (ако е от настъргани дюли). Ако е желе, можеш да слепиш линцери, да намажеш върху линцерова торта.
При мъфините можеш да сложиш в средата на всеки мъфин.

Мерси за предложенията, ще пробвам в мъфини да го пробутам. Настъргано е сладкото.  Grinning

Линцерите ще ги лепя със сладко от малини и къпини на което специално за тези сладки  сам махала семките.

# 129
  • Мнения: 288
Никога не съм правила и не съм опитвала зелник с кисело зеле. Мисля да направя един след малко. Някакви основни насоки да ми дадете, че представа си нямам какво да очаквам.

# 130
  • Мнения: 66
Здравейте,

може ли някой да ми предложи крем за торта, подобен на "Рафаело" на Наталина, но с по-малко масло?

# 131
  • София
  • Мнения: 12 695
Здравейте,

може ли някой да ми предложи крем за торта, подобен на "Рафаело" на Наталина, но с по-малко масло?

За да стане по-лек кремът, може да намалиш количеството на маслото и да добавиш извара.

# 132
  • Мнения: 50 764
Искам лесна рецепта за правене на ( може би маслени) сладки, които да се изрязани с формичка, и да се запази формичката
Формичките са от този вид
Скрит текст:
, бисквитките искам да се получат горе долу такива:
Скрит текст:
, тоест да се запази формата и печата отгоре

# 133
  • София
  • Мнения: 565
здравейте кулинари  Hugимам няколко филета домашно бяло пилешко месо Rolling Eyes как да го приготвя хем вкусно ,хем да не стане много сухо  Praynig

# 134
  • Мнения: 9 435
Не знам дали това е точната тема да попитам, но имах останала малка разфасофка фондан, чийто срок на годност е бил 13.11. Да го изхвърля ли или  мога да го използвам за украса на коледните сладки?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт