БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 087
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 280
Момичета, да кажа за портокаловите корички - преди съм купувала биопортокали от биомагазините, но и на тях нещо им нямам никакво доверие. Една мацка от форума ме света да си купя от тези едновремешните /е ако знам как се пише тая дума.... Simple Smile/ бонбони захаросанте портокалови и лимонови резани. Пробвах и въпреки че не са истински портокал става много вкусно и едно такова сладичко като се натъкнеш на по-голямо парченце. Беше ми омръзнало да се чудя сега тия корички дали ще горчи. Реших си проблема и съм доволна много.
Николаева  Hug

Извинявам се, че се намесвам, но аз не съм купувала биопродукти / поради високата им цена /, но и не Ви съветвам с лимоновите резанки. Наскоро четох статия - с колко са вредни. Ако я намеря ще Ви я постна. Винаги съм била на принципа : око да види, ръка да пипне и да си направи.

# 286
  • Мнения: 280
Има такава тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=703085.0.Дано съм ти била полезна.
Благодаря все пак, но на този линк ми излиза да си пусна писмо?????

# 287
  • Sofia
  • Мнения: 29 108
Имаше един хитов сладкиш с лимонови резенки и дълго време трудно се намираха,накрая и аз се добрах и реших да го направя.Трябваше да се разтопят,такава гнус се получи,едно лигаво,цветно Sick От тогава не съм купувала от тях

# 288
  • гр. София
  • Мнения: 397
PaulaSS, мисля, че това е верният линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=703085.0

# 289
  • Мнения: 280

Оооо, много благодаря. Отивам да се информирам!

# 290
  • София
  • Мнения: 5 733
PaulaSSPeace
След последните няколко невероятно горчиви /в буквалния смисъл на думата, въпреки захарта и захарния сироп/ опита с портокалови кори от истински портокал, след като изчетох много негативни неща за сладката и конфитюрите от портокалови корички, някак това ми се стори най-малкото зло. Иначе съм абсолютно съгласна с теб.
Момичета, помагайте за глазурата на  меденките!

# 291
  • гр. София
  • Мнения: 397
tzvety26, единствената глазура за меденки, която съм правила, е от разтопен на водна пара шоколад. После с пош рисувам върху тях. Понякога слагам и кокосови стърготини преди да изсъхне шоколада. Седят като сняг. Може да поръсиш и с натрошени ядки.

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 19:01 от Илима

# 292
  • Мнения: 280
А може и да се разтопи бял шоколад - на водна баня... да се позалеят лекичко сладкишчетата и да се поръсят от горе с шарени сладки  пръчици...

# 293
  • София
  • Мнения: 5 733
Ейййй ама как няма да ми хрумнат такива идеи. Отивам за бял шоколад, че имаме жълта, зелена, червена и кафява боя, а това с кафявия шоколад и стърготините е супер умно. Така ще направя едни снежни топки.

# 294
  • Варна
  • Мнения: 283
Здравейте. Готвя телешко варено, но нямам дафинов лист. Какво мога да сложа вместо него? Имам мащерка, девесил. риган, джоджен и естрагон. Бих искала да не променя коренно вкуса на ястието. Благодаря   bouquet

# 295
  • Бургас
  • Мнения: 187
Здравейте. Готвя телешко варено, но нямам дафинов лист. Какво мога да сложа вместо него? Имам мащерка, девесил. риган, джоджен и естрагон. Бих искала да не променя коренно вкуса на ястието. Благодаря   bouquet

Девесил най ми се връзва от всички изброени!

# 296
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
В моето телешко варено има доста целина, друга зелена подправка няма. Та от изброените и аз съм за девисила.

# 297
  • София
  • Мнения: 10 825
Аз никога не слагам дафинов лист на телешко варено. Слагам магданоз, целина, бахар и черен пипер

# 298
  • Мнения: 280
Здравейте. Готвя телешко варено, но нямам дафинов лист. Какво мога да сложа вместо него? Имам мащерка, девесил. риган, джоджен и естрагон. Бих искала да не променя коренно вкуса на ястието. Благодаря   bouquet

Не е задължително да се слага дафинов лист или да се изпробва с други подправки. Но може да се сложат няколко зърна бахар и черен пипер.

# 299
  • Варна
  • Мнения: 283
Благодаря. Сложих девесил, черен пипер и сол.

Общи условия

Активация на акаунт