БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 984
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 3 450
здравейте  Hugтърся рецепта за тиква залята с мляко и яйца  Praynig   bouquet
Сварявам тиквата на парченца и след това правя смес ката за крем карамел.

# 511
  • Мнения: 280
съвсем вярно е за виното. Аз се върна да спомена за една наденица да добавиш  Wink

 newsm10 - най-отгоре.
А каква наденица слагате, щото на мен всички, на които попаднам, са ми Бляк! Sick

Обикновено вземам сатленки, като ги навивам няколко - като охльовчета

# 512
  • Sofia
  • Мнения: 29 068
съвсем вярно е за виното. Аз се върна да спомена за една наденица да добавиш  Wink

 newsm10 - най-отгоре.

Като най-най-отгоре сложиш няколко листа зеле -просто се "завива" ястието. Peace

Нали в гювеч ще го правиш??? Peace
 Отгоре се запечатва с тесто.И е важно бавно да се готви,5-6 ч.на слаб огън

# 513
  • Мнения: 11 607
Наденица - кървавица - по принцип. Не знам какво е това обаче, знам го като име само и на теория...Принципно - сурова. Аз съм слагала най-отгоре телешки суджук - става много вкусен!

# 514
  • Мнения: 7 779
Благодаря ви за съветите!
Още утре ще споделя за резултата!
ако слагаш наденици,кървавици и др. ароматизирани продукти  може и да не слагаш подправки за да не прекалиш с ароматите.  Laughing

# 515
  • Sofia
  • Мнения: 22 557
здравейте  Hugтърся рецепта за тиква залята с мляко и яйца  Praynig   bouquet




Снимката е линк към рецептата.

# 516
  • Мнения: 1 340
пеп-4o, може ли един въпрос към тази рецепта - цеденото кисело мляко каква марка е? Може и на ЛС ако не е удобно или се счита за реклама  Rolling Eyes (засега мога да си набавя само такова - дали ще ми стигне и свърши работа?) или да го заменя с някаква сметана (течна, заквасена)  newsm78

Благодаря предварително за помощта   bouquet

# 517
  • Sofia
  • Мнения: 22 557
Moringa, докато се изкаже Пепчо...
Марката мляко е въпрос на личен избор по принцип, особенно пък щом не е спомената таква в рецептата. Та или ползваш купешко цедено мляко, която си искаш марка разбира се, или взимаш кис. мл. и си изцеждаш сама.  Заквасена сметана е някакъв вариант, но е тя е по-тежка от млякото. Течната не е заместител в случая, би се получил съвсем друг вкус с бита сметана.
Показаното дали ще ти стигне... доколкото успявам да видя от снимката - 500г ако е ...  Simple Smile

# 518
  • Мнения: 1 340
Аз точно търсех из нета и намерих видео от предаването, там тази Елена, която приготвя сладкиша, използва точно заквасена сметана с пудра захар, а за цеденото кисело мляко, знам, че е въпрос на вкус, при домашни условия не ми се занимава, а от купешките едно с едно няма еднакво на вкус, затова ми се иска максимално да се доближа до рецептата и попитах директно за марката  Rolling Eyes

# 519
  • Sofia
  • Мнения: 22 557
Така е разбира се... но това, което е ползвала Пепчо (в случая), може да не ти хареса на теб.  Млеката са различни, както и хората с вкусовете си.  Simple Smile
Както и да е, ще трябва да се включи тя. Simple Smile

# 520
  • Мнения: 1 340
Така е разбира се... но това, което е ползвала Пепчо (в случая), може да не ти хареса на теб.  Млеката са различни, както и хората с вкусовете си.  Simple Smile
Както и да е, ще трябва да се включи тя. Simple Smile


То като се замисля, може и да е домашно цедено  Tired

# 521
  • Мнения: 9 451
дори ще е най-добре, ако е домашно цедено  Peace Заквасената сметана е по-тежка, а точно този сладкиш с плодове ми се щеше да е лек  (най-тежкото в случая е малкото масло), затова съм сменила с цедено мляко.
Можеш да направиш със сметана;
можеш да направиш с каквото мляко харесваш - както и с това на Бор-чвор. Преди години продуктите им бяха хубави.
Купувах Олимпус, Стойка, Александър и още някакви (половината гръцки), които на млечни салати и разбити със захар се втечняват доста. От ~2 години в моя  магазин зареждат едно Салатино (пак гръцко) което стои най-гъсто от всички.

# 522
  • Мнения: 1 340
Благодаря за отговора   bouquet, така или иначе в кварталният магазин, който поне работеше днес, нямаше особено голям избор и взех заквасена сметана, визуално стана супер, утре дегустацията  Mr. Green

# 523
  • 1st floor
  • Мнения: 9 773
Като питах за надениците и пр. за капамата, имах предвид каква на коя фирма взимате. Щото повечето, на които съм попадала са пълна гадост... Tired И просто спрях да купувам...

# 524
  • Мнения: 311
Като питах за надениците и пр. за капамата, имах предвид каква на коя фирма взимате. Щото повечето, на които съм попадала са пълна гадост... Tired И просто спрях да купувам...

затова слагам суджук или домашен бахур

Общи условия

Активация на акаунт