За кучетата и хората

• 66 996
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 1 620
Виждала съм всичко. И такива, които си пускат кучето да клекне на средата на улицата и не им прави впечатление, и такива, които ходят с торбички, лопатки и намордник.

Абе-къде ги виждате тези с лопатките и торбичките? Явно вас не съм ви засичала извън виртуалния свят.
През целия си живот в България не съм видяла нито един собственик на куче с торбичка и с лопатка да събира акото на кучето. Бога ми , не съм. Даже моите близки роднини по права линия, горди собственици на кучета не съм ги видяла да събират-освен само и единствено леля ми... Sad.  която събираше след пекинеза...Само нея съм я виждала .
Моля се, дано станат повече събиращите собственици, защото сега са много кът. В крайните квартали хич ги няма....леля ми живее все пак в центъра..

Оградени площи за кучета трябва да има, но уви това е последна грижа за общината... Sad
За общината един двама изядени от бездомни песове не са никакъв проблем, вие моля ви се искате ограждения...?!?

# 1 621
  • София
Ма разбира се, то на вас идеята ви е темата ''да замре''.

Щото не може просто да имa тема в която някой да пише срещу кучкари - дори това да са най-калпавите кучкари на света, от тези, които не си събират лайната на животното, пускат го навсякъде да тича без повод, и дори хвърлят малки кученца навън.

Дори и такива кретени, вие пак ще влизате тук и ще ги защитавате и ще извъртате нещата, само и само да не признаете, че фактът, че човек има куче, не го прави по никакъв начин добър, мил и възпитан човек.

Защото тази тема е за това! Имам право аз, Трещи, Герри, ма ко, wholelottalove, и сума ти още хора да влезем тук и да се оплачем от безбройните кучешки лайна по тротоарите и парковете. Както и от кучета пуснати без повод, под път и над път. Или от агресивните кучета.

На вас тези неща като не ви пречат, ОК, просто не влизате да ги коментирате. Но да ми обяснявате, че щом ние се дразним от тях, значи сме зли лелки, които по цял ден само пищят тук, е проява на изключителна наглост!

И накрая, много ми е забавно, че дори когато влезе някой нормален кучкар и сподели, че и него го в страх от пуснати свободно големи песове, и че иска те да са на каишка, се спотайвате като мишоци и леекичко подминавате поста.

Що така?? Защото е лесно да обвиниш група не-кучкари в истерия и развинтено въображение, но не е толкова лесно да обвиниш друг кучкар, че е изперкал, само защото той иска ред и правила. Нали  Twisted Evil

# 1 622
Цитат
Дори и такива кретени, вие пак ще влизате тук и ще ги защитавате и ще извъртате нещата, само и само да не признаете, че фактът, че човек има куче, не го прави по никакъв начин добър, мил и възпитан човек.
Не, разбира се, той е долен паразит, който само се чуди как да затрудни вас и иска за кучето си същите права като за децата ви. Или поне така се твърди в темата.
Цитат
Щото не може просто да имa тема в която някой да пише срещу кучкари - дори това да са най-калпавите кучкари на света, от тези, които не си събират лайната на животното, пускат го навсякъде да тича без повод, и дори хвърлят малки кученца навън.
Къде видя някой да защитава калпавите кучкари?

Цитат
Защото тази тема е за това! Имам право аз, Трещи, Герри, ма ко, wholelottalove, и сума ти още хора да влезем тук и да се оплачем от безбройните кучешки лайна по тротоарите и парковете. Както и от кучета пуснати без повод, под път и над път. Или от агресивните кучета.
И никой не ви спира да се оплаквате. Но когато обвинявате всички за тях или твърдите, че лошото отношение е едностранно, просто не сте прави. И пак , темата е "за кучетата и хората", защо други освен да не могат да пишат в нея?

Цитат
Но да ми обяснявате, че щом ние се дразним от тях, значи сме зли лелки, които по цял ден само пищят тук, е проява на изключителна наглост!
Един човек каза това и не в този вариант. А да ме обвинявате, че лъжа, просто защото така ви изнася, говорейки в трето лице е самото очарование, нали? И това предхождаше другото, ако се зачетеш.

Цитат
И накрая, много ми е забавно, че дори когато влезе някой нормален кучкар и сподели, че и него го в страх от пуснати свободно големи песове, и че иска те да са на каишка, се спотайвате като мишоци и леекичко подминавате поста.
Извинявай, мен ма ко ме караше да чета сто страници тема, за да не се повтори тя, но аз трябва да се повтарям на всяка страница ли?

Цитат
Що така?? Защото е лесно да обвиниш група не-кучкари в истерия и развинтено въображение, но не е толкова лесно да обвиниш друг кучкар, че е изперкал, само защото той иска ред и правила. Нали
А аз като ги спазвам, дали не ги искам, а? Няма да обвиня кучкаря, че е изперкал просто защото не би ми минало през ума, не знам защо е в твоя. В момента ти ме обвиняваш за въображаеми неща.

Ай сиктир. Не само че не търпите критика на частта от възгледите ви, която е много крайна, не търпите и липса на ентусиазъм и неучастие във възмущението ви. Или непостоянно такова.

# 1 623
  • София

Виждала съм всичко. И такива, които си пускат кучето да клекне на средата на улицата и не им прави впечатление, и такива, които ходят с торбички, лопатки и намордник. Ако обаче твоите цифри бяха верни нямаше да мога пропусна ден, без да се омажа. Е, рядко ми случва. За мен ти си намираш извинения за непоносимост към цяла група хора (освен към кучетата им) и всички са ти черни.

Многолюбовке, ако не съм изтъкнат член на другарския съд съм враг на колектива ли? Добре.
Не съм видяла човек, който да одобрява оставянето на изпражнения.
Сега помисли пак и напиши- виждала ли си или не си? Всички кучкари, които не чистят след животните си са точно хора, които одобряват оставянето на изпражнения.
И какви са цифрите според теб, моля да напишеш?
Моето дете има приятелка, с която всекидневно са заедно. Всеки Божи ден една от нас двете с майка ѝ чистим ботуши от кучешки лайна. Всеки! От моите обувки по-рядко, но аз не тичам, не играя и изобщо гледам повече къде стъпвам. Когато някой ден имаш дете, пак ще те питам.

# 1 624
В тази тема, Джералдин, не прочете ли на какво е отговор това? Или четеш само моите постове, за да се заяждаш с тях?
Whole.Lotta.Love първо тържествено изразява експертното си мнение, че лъжа, щото така, нали, а после казва:
Цитат
Ако кучкарите в тая тема бяха толкова примерни, колкото се изкарват, щяха сами да се възмущават от простотията на "колегите" си, вместо да се чудят какви оправдания да им намерят.

# 1 625
  • София
Е, айде поне веднъж отговори на въпрос, който ти давам. Ако беше прочела ти, щеше да видиш, че дори съм цитирала и съм се съгласила с мнението на Whole.Lotta.Love.

Сега кажи ми цифри. Другото ми е ясно- жмиш.

# 1 626
  • София
Coraline, когато аз бях дълги години кучкар, се възмущавах от други кучкари, които си мислеха, че могат да си правят всичко, да не се съобразяват с другите хора. Като чичкото полицай и тъпата му овчарка, които описах.

Никога не съм защитавала кучкари само защото видиш ли, аз имам куче, и те имат куче.
Това че ти изпитваш нужда да защитаваш някой, колкото и калпав и некултурен да е той, само на базата на това, че има куче, не говори хич добре за твоята собствена култура.

За 78202 път ще кажа, че тук критикуваме лошите стопани. А те са много, колкото и вие от някакво извратено чувство на солидарност, да твърдите, че те са незначително малцинство.

Аз през ден чистя обувките на детето от лайна. Ходим в централни паркове. Масово, ама масово кучкарите там не си прибират лайната. И не си държат кучетата на каишка - по централните алеи.

Защо непрекъснато отричаш това??

# 1 627
  • София
От тази тема единствено на Жарита вярвам, че върши това, което казва и то впечатленията са ми от други пъти, в които съм я чела.

Благодаря, Geraldine  Hug

Ама и аз днеска се чувствам леко гузна, докато вървяхме с кучето към полето (официално място за разходка), една лелка си издриска кучето на тревичката пред един блок, бях на път да й подам пликче най-демонстративно, ама нейното куче се разджавка по моето, моето настръхна, и ако не се бяхме изнесли по бързата процедура, щеше да стане страшно. Така и не й дадох пликче, а след това чак се усетих, че аз това пликче можеше да го оставя на тревата и да й кажа да го използва. Много ме е яд  Close

# 1 628
  • София
Адмирации, Жарита   bouquet
Това за мен е естественото поведение на човек, който съвестно си гледа кучето си!
Тези като *Coraline*  утре могат да кажат, че съседа им от долния етаж с право си изхвърля боклука през балкона, защото няма контейнер срещу входа на блока, нищо, че тя ходи до този пред съседния блок всекидневно и си изхвърля боклика съвсем съвестно, тя е ок със съседа си и неговият начин на живот.

# 1 629
  • София
И когато имах кучета, и сега когато нямам, все правя забележка на стопани-кретени, които не си оправят лайната и си пускат кучетата навсякъде.

Въпрос на елементарна култура е. Без значение дали човек гледа куче, прасе или коза вкъщи.
Ако извежда животното навън, е длъжен да го прави така, че да не притеснява околните със своето куче, прасе или коза.

Jarrita, и от мен адмирации   bouquet
Дано някога, в някакво по-светло бъдеще, българите-кучкари осъзнаят, че демокрация не означава анархия. И че за да има гражданско общество, то и те трябва да се напънат малко и да се научат на ред, правила и чистота. Иначе и след сто години ще сме си Бай Ганювци  Tired

# 1 630
Ъъ, кви са тия фермани за един ден изписани, нАучни трудове ли разработвате?

Понеже няма начин да седна да ги чета, та прехвърлих диагонално и не разбрах що не си регистрират кучетата и не си платят данъка, пък после да искат оградени ливади? Thinking

Аз казах ,че е редно да има ограждения на зоната за Свободно пускане .
От гледната точка не на кучкар , а на минувач според който няма реално какво да попречи на кучето да мине от позволената територия към непозволената.

Какви данъци , какви кучкари  Laughing
Става дума за адекватност  Wink

Цитат
Не, абсурдно е да искаш от нас, останалите, които нямаме кучета, да осигурим удобства за кучкарите.
Издействайте си.
Ако огражданията се разглеждат по този начин , ясно защо  ма ко не иска да се харчат общи пари за това  Laughing
Кучкарите ще си издействат удобства , които ги касаят лично тях ,а блогоустройството на местата които са определени за тях - там всеки който има желание може да се включи , защото тези места се определят  за кучкарите , но поради другите .

# 1 631
  • София
Ами ей такива - данъци, дето се дължат, като отглеждаш куче.
Погледни го сега от гледна точка на кучкар, който ще бъде глобяван, ако кучето му преминава в неразрешена територия, или може да отнесе кубинките на някой разгневен татко, да хапне някое лакомство с летален изход за любимеца. Аз повече бих си пазила кучето.

И пак да попитам, бургазлии няма ли тук, да кажат има ли свободно пуснати кучета там или кучкарите чинно си спазват наредбите и оградените места за разходка. Mr. Green

А какво е това нахалство да се твърди, че си чистели след кучетата, не ми е ясно.
Аз за цял живот бях виждала един единствен случай на събрани екскременти, за последната година 2-3 пъти видях. Юхуу, голям прогрес. Tired

# 1 632

И пак да попитам, бургазлии няма ли тук, да кажат има ли свободно пуснати кучета там или кучкарите чинно си спазват наредбите и оградените места за разходка. Mr. Green

В Бургас и бездомни не съм виждала. Домашни има малко и колкото от тях видях все бяха на каишка. Нонека се включи някой бургазлия все пак....
Отдавна твърдя че тази гадост с глутниците и наглите стопани е запазена марка за София.
И по селата около София-в троен размер...

# 1 633
Ами ей такива - данъци, дето се дължат, като отглеждаш куче.

E ?  Това дали тези пари ще отидат за кучкарите е въпрос на " гладката" мисъл на тези от които зависи . Място за кучетата трябва да се определи и адекватно обезопаси за хората ,които са в близост , не заради кучкарите , а заради всички от 2те страни на оградата . Нали това е смисъла изобщо да се определят такива места конкретни за своободно пускане .  Това го пиша за хиляден път , ама няма проблем ,докато е необходимо .  Wink

Пак ще напиша ,че много кучкари не искат огради , защото всичко извън оградата ще прави впечатление и ще " бие на очи "  Laughing И доста умело ползват липсата на ограда като вземат да се обясняват за местонахождението си .

------------------------------------------------------------------------------------------------

Да наистина , нека някой бургазлия разкаже колко места има , как са устроени , може снимки - това онова  Wink Ще се радвам да видя добре свършена работа . При наличието на такава е много по -лесно да се справиш с безхаберните и нахални стопани .

-----------------------------------------------------------------------------------

Герри аз виждам в центъра много хора да си събират . Но пък онези ,които са си пуснали кучето без повод и се разхождат в сладка раздумка с още няколко стопанина - тях почти не съм .

# 1 634
  • София
Герри, и аз си мисля, че в София е най-зле. Поне като пътуваме насам-натам, някак не виждам същите глутници бездомни, както и купища лайна по парковете в други градове..

Може би защото тук последните 20 години се изсипа цяло село, или защото относителната анонимност на ''големия град'', дава усещането, че можеш да си правиш каквото поискаш и никой няма право да те критикува, да изисква нещо от теб. Причините са много, комплексно е.

В селото на прабаба ми (окръг Пазарджик), всички се стараеха да са в добри отношения.
Там просто нямаше как някой да ти каже, ''Ей вържи си кучето, че кокошките ми ги е страх да се приберат'', и ти да отвърнеш ''Бе глей си работата'' (това е автентичен отговор, който наскоро получих от кучкар в Заимов)  Shocked

Някак самия факт, че хората в една малка общност се познават, някои даже са и роднини, спира още в зародиш тоталния егоизъм и непукизъм, които са толкова разпространени тук в София.

Общи условия

Активация на акаунт