За кучетата и хората

• 66 976
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 1 845
  • при късмета
Нали беше изучила добре биологията още в 7 клас? Там не пише ли отговора на въпроса ти?  Wink
Нали всичко ти беше ясно, защо задаваш елементарни въпроси?

# 1 846
  • София
Да предположим, че не съм наясно. Ти твърдиш, че са програмирани някак си, значи трябва да си доста навътре в нещата. Надявам се да ми отговориш. Отговорът е прост.
Идеята на въпроса ми също  е проста - да проверя знаеш ли за какво пишеш, защото иначе заниманието е безсмислено.

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 12:50 от Елл

# 1 847
  • София
Елл, не се прави на ударена. Дори ти не може да си толкова глупавичка колкото се показваш последните постове  Wink

Покрай котето вкъщи, дори моето тригодишно дете започва да разбира, че животните имат природа, определени инстинкти. Или казано по-съвременно, програмирани са да правят или да не правят нещо. Който твърди обратното, трябва да си скъса училищното свидетелство.

Самотно куче не се влияе толкова от хищническия инстинкт, но когато са в глутница, тогава този инстинкт се засилва и кучетата стават много по-опасни:

Predatory instincts. In isolation, predatory behaviors are rarely the cause of an attack on a human. Predatory aggression is more commonly involved as a contributing factor for example in attacks by multiple dogs; a "pack kill instinct" may arise if multiple dogs are involved in an attack.

Проблемът не е, че кучетата са хищници. Да, такива са. Както и вълците, от които са произлязли, както и лисиците, гепардите и т.н. Половината животински свят се състои от хищници.

Проблемът е когато се събират на глутници в градовете и нападат хора - водени от същия този хищнически инстинкт. Просто мястото на кучетата не е да живеят на глутници из населените места.

# 1 848
  • при късмета
Дадох пример, че стават агресивни и без намеса на човек. Прочети последния ми въпрос.

Кучетата не стават агресивни само за това, че са били малтретирани. Има такива, факт. Както има и такива които стават още по-страхливи.
Кучетата стават агресивни когато са на глутница. Няма друга причина, това е! Заложено е в природата им, така функционират.
Просто е Елл, наистина. Да четеш също е просто. Виж кога съм го писала това. Не увъртам, а мразя да се повтарям. Това да не четеш и да не разбираш на теб е присъщо

За пореден път линковете ти не кореспондират по никакъв начин с коментираното

# 1 849
  • София
О, че има садисти хора, които издевателстват над животни, това никой не отрича  Sad
Та ние хората посягаме деца да тормозим, какво остава за животни..

Но тези случаи съвсем не означават, че щом едни бездомни кучетата живеят в глутница, те са били задължително малтретирани. Нито пък, че им е простено да нападат, нито че когато нападнат, трябва да ги оневиняваме.

Както знаете, една част от убийците и изнасилвачите също имат тежка история, много са били жертва на насилие като деца. И все пак, когато те извършат някое зверство, отиват на съд и лежат зад решетките. Някои получават и смъртна присъда, в зависимост в коя страна се намират.
Не се умилостивяваме от някой изверг убил детенце, само защото той самият е бил бит като малък.

# 1 850
  • София
За всяко нещо, ма ко, си има причина.

Никой не оправдава агресията, независимо дали е от хора върху кучета или обратно. Надявам се с това да приключим с обобщенията и желанията за крайни мерки.

# 1 851
  • при късмета
Глутници започнаха да се формират преди 10-15 години. 90% от сегашните улични кучета са си родени на улицата. Много малка част са сега изхвърлени. Така, че няма никаква логика, агресивно улично куче да е малтретирано от човек. Шанса да е изхвърлено сега и да е станало такова по тази причина, е в пъти по-малък от този да си е родено на улицата и да си е агресивно по природа.
Пак казвам, че малтратираните кучета стават много по-страхливи в повечето случаи, отколкото агресивни. И повечето станали агресивни от тормоз, са си домашни и сега

И твоите линкове това доказват. Кучетата на снимките в изтормозения им вид, агресивни или наплашени изглеждат? Или пак гледаме едно и също и го виждаме различно?

# 1 852
Има една приказка "бяга като бито куче" Куче, което е било малтретирано рядко напада. Малтретираното куче е страхливо и търси уединение. Аз съм прибирала на село такова куче, което редовно беше бито от стопанина си и недохранвано.. То се плашеше от хора и като ни идваха гости се криеше...

Агресивни са кучетата които веднъж са хапали човек и им се е разминало. А апетита идва с яденето. Това в повечето случаи са кучета родени и израстнали на улицата и успяли да оцелеят сред самата кучешка конкуренция. Елл говори страшни тъпотии.
Видиш ли в глутница се събрали сите тормозени от лошите хора кучета за да дирят отмъщение....оффффф ooooh!

По дискавъри дават как куче което веднъж е ухапало човек не го предлагат изобщо за осиновяване. Това е правило. Хапе ли веднъж, ще повтори...
Но малтретираните кучета по тези филмчета изобщо не ги третираха като опасни или агресивни.
Агресията на кучетата е свързана с човешко отношение дотолкова, доколкото  тя се толерира. И при положение че в България се толерира, то и я има...

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 14:39 от Герри

# 1 853
Ами нещо много ми станахте тези , които изопачавате и преиначавате  Stop

Казвам ,че тези кучета може да са станали агресивни в следствие на човешка намеса а именно малтретация . Много животни биват бити , горени , резани и подобни и въз основа на това стават агресивни . Но за теб това няма значение .

Да , това не прави кучетата невинни , но тази подробност би хвърлила друга светлина над нещата   .
Дори да изтребиш всички кучета , ще останат онези двукраки ,които могат да причинят на живо същество подобно нещо . Тогава ми е чудно какво решение ще предложиш . Понеже ги делиш на видове , а не на добри и лоши .

Цитат
Може, според теб и професора като представител на хората да бъде част от тази човешка намеса нали?
Не . Обясних ти , дано го разбереш от първия път .

Прощавайте че се намесвам,но кроткото псе след като е било хванато и кастрирано,казвам СЛЕД ТОВА започва да напада и хапе,това е една от причините за агресия,имахме таман 3 точно такива случая в квартала,след като ги върнаха по местата им кучетата не бяха същите-започнаха да нападат всеки който видят,а са ги гледали от палета децата пред блока и никога не са хапали лаяли и т.н.Особено като видят мъж полудяват....Защо ли

# 1 854
  • при късмета
oponent, за мъжки или женски кучета става въпрос?
Уж след кастрация трябва да станат по-лениви, но не всеки пък се получава, особено при кучетата.
Даже имаше един момент, в който прибираха предимно женските за кастрация. Пак организациите го наложиха това. Според тях, като са кастрирани женските и не се разгонват, няма значение дали мъжките са кастрирани. Сего май всичко наред кастрират

А причините животно да стане агресивно са много. То, че може да е от тормоз, може. Но нито това е основната причина, нито трябва да се оправдават.
Недоумявам каква трябва да е на някой психиката и що за човек трябва да е, при нападнат от куче човек да търси причина да оневини кучето и никаква мисъл за болките и страданията на нападнатия.
Ако днес това е хуманно, аз с гордост ще стана най-големия антихуманист

# 1 855
  • София
oponent, за мъжки или женски кучета става въпрос?
Уж след кастрация трябва да станат по-лениви, но не всеки пък се получава, особено при кучетата.
Пак ще ти кажа, това не е вярно. Ако се чудиш откъде може да знам - ветеринарите твърдят, че това е мит, а моето куче е кастрирано и съвсем не е лениво. Виждала съм мъжко кастрирано да се бие за женска. Всъщност женската е само повод, то се бие за да покаже превъзходството си над опонента. Така че, е кастрирано няма значение, тъй като причината не е да се сноши с женската.

Даже имаше един момент, в който прибираха предимно женските за кастрация. Пак организациите го наложиха това. Според тях, като са кастрирани женските и не се разгонват, няма значение дали мъжките са кастрирани. Сего май всичко наред кастрират
Ми всички женски като са кастрирани как си го предстваяш да се родят малки - некастрирано мъжко да самозаплоди ли? Кучетата да не са охлюви.

А причините животно да стане агресивно са много. То, че може да е от тормоз, може. Но нито това е основната причина, нито трябва да се оправдават.
А, значи имало ПРИЧИНИ  Laughing и можело дори агресията да е породена от жестокото отношение на хората. Пък аз си мислех, че само когато са в глутница почват на нападат не за друго, а за разнообразие, да не им минава напразно деня

Недоумявам каква трябва да е на някой психиката и що за човек трябва да е, при нападнат от куче човек да търси причина да оневини кучето и никаква мисъл за болките и страданията на нападнатия.
Ако днес това е хуманно, аз с гордост ще стана най-големия антихуманист
Къде ги видя тия хора???

# 1 856
  • при късмета
Елл, все пак не съм се обърнала към теб, за да чувстваш длъжна да отговаряш.
Не съм твърдяля, че няма друга причина куче да стане агресивно, напротив. Ти беше тази, която твърдеше, че най-вероятно животно е тормозено, за да е агресивно, а аз и Гери дадохме И други. Едно е да се бие с кучета, едно е да напада хора. Коментирахме конкретно нападанието над хора, а ти пак си пееш за бой между кучета. Това не беше тема на предишните коментари

Не съм казала, че мъжките се самооплождат, като са кастрирани женските. Това си е твоя интерпретация. Къде го прочете?
При нас на вестикарската будка работеше една кукундрела, която прибираше при нея, точно женската от бездомните, които хранеше и не даваше да я приберат. Тая кучка даваше по 2 поколения на година и престана, като бабшкерата се махна и я хванаха.
Като се действа на принципа, само женските, все ще изпуснат някоя, за това трябва да кастрират всички

За последния ти въпрос: Ти си прекрасен пример за тия хора. Ти се напъна да измислиш причини да не е виновно куче нахапало човек, макар и с безумни доводи. 
На теб много трудно се обяснява. Аз лично се отказвам

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 08:55 от ма ко

# 1 857
  • София
Елл, все пак не съм се обърнала към теб, за да чувстваш длъжна да отговаряш.
Не съм твърдяля, че няма друга причина куче да стане агресивно, напротив. Ти беше тази, която твърдеше, че най-вероятно животно е тормозено, за да е агресивно, а аз и Гери дадохме И други. Едно е да се бие с кучета, едно е да напада хора. Коментирахме конкретно нападанието над хора, а ти пак си пееш за бой между кучета. Това не беше тема на предишните коментари

Не съм казала, че мъжките се самооплождат, като са кастрирани женските. Това си е твоя интерпретация. Къде го прочете?
При нас на вестикарската будка работеше една кукундрела, която прибираше при нея, точно женската от бездомните, които хранеше и не даваше да я приберат. Тая кучка даваше по 2 поколения на година и престана, като бабшкерата се махна и я хванаха.
Като се действа на принципа, само женските, все ще изпуснат някоя, за това трябва да кастрират всички

За последния ти въпрос: Ти си прекрасен пример за тия хора. Ти се напъна да измислиш причини да не е виновно куче нахапало човек, макар и с безумни доводи. 
На теб много трудно се обяснява. Аз лично се отказвам
Защо си направи труда на напишеш цял ферман .... за да напишеш това накрая ли . Звучи крейзи  Crazy

# 1 858
  • Пловдив
Днес за пореден път едва спасих никое от децата ми да не стъпи в кучешко лайно. Как може да оставиш кучето си да се изсере на метър от входа на начално училище?!? Сигурно защото училището има два входа за двора и през този ще минат само 200 от 400 деца до 4ти клас. И това е редовно там. Някой наблизо има куче и училището му пречи.

# 1 859
  • На земята, която е всъщност звезда.
Любка със сигурност чете тук, но дали пише?  Laughing

http://tv7.bg/%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE-%D1%83%D1%82%D1%80% … html#.UwR96fmSzh4

Общи условия

Активация на акаунт