За кучетата и хората

• 66 761
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 300
РапунцелSimple Smile Уникални са, да. Все пак надделя дребната - няма да взимаме кутре, твърдо се е запънала, че обича кучета, но само в парка  Joy
Вкъщи иска коте, и колкото и да не ми се ще да се занимавам с котаци, май натам са тръгнали нещата..

Извинявам се за off-a  Peace
Таис, поздравявам те за решението ти да вземете животинка в къщи. Аз съм кучелюбител, но и коте е добре. Виж във dog.bg - разделът Без дом за котенца, които си търсят дом дали ще харесате някой пухчо. Така освен да зарадвате детето ще направите и едно добро дело.

# 301
  • на брега на морето
Вкъщи иска коте, и колкото и да не ми се ще да се занимавам с котаци, май натам са тръгнали нещата..

https://www.facebook.com/photo.php?v=189944824544609&set=vb. … ype=3&theater

Таис, да те размекна много  (не малко) Grinning
Струва ми се, че не е домашно коте, но си има всичко котешко

п.п. Разцъкай върху картинката

# 302
  • София
Котьо Тръмп, благодаря, не ми трябваше много  Wink

Официално се присъединяваме към котешкия отбор - подранилият Коледен подарък за дребната е едно прекрасно момченце, Кори  Heart Eyes

А сега ще трябва да търся ''котешката тема''..  Simple Smile

# 303
  • на брега на морето
А сега ще трябва да търся ''котешката тема''..  Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=755688.0 Ето я.
Предварително да те осведомя - данъкът (снимки) е толкова пожелателен, че чак задължителен. Grinning

# 304
  • София
Котьо Тръмп , благодаря за линка, като ми поостане време ще направя няколко снимки на малчо и ще се присъединя към вас. Той е абсолютно бебе, няма 2 месеца още, но днес успя да подчини абсолютно всички ни на неговите прищевки и нужди  Shocked
И аз, и детето, и мъжът ми само лазим около него и се чудим как да му угодим..а гадинката иска все да бъде носен и гален, не ще да седи на земята..голям хитрец  Simple Smile

По темата: сутринта докато си пиех кафето, се бях загледала през прозореца - кухнята ни гледа към централен, доста оживен столичен булевард. Та зяпам си аз колите и хората, и изведнъж хоп, на отсрещния тротоар минават добре облечен мъж, с елегантно палто, и хубава осанка.
Води куче, голямо, заприлича ми на каракачанка..и тъкмо си помислих, Ехх, че красиво животно (кучето  Wink ), и то приклекна, поседя малко и си свърши работата. Господинът зяпаше на някъде, после го подръпна с каишката и си тръгнаха.

А произведението на кучето си остана на тротоара на нашия голям столичен булевард..

Честно ви казвам, всеки път когато видя ей такива кучкари и се чудя, защо не треснат някакви солени глоби, и не направят ефективна система за събирането им..тъкмо от първите няколко стотин глобени, ще се съберат парите за ограждения поне за един-два парка  Peace

# 305
Ако общината няма ресурса да пусне адекватни екипи  , какво ще кажете за доброволци ?  Grinning
Пу първа !
Майтапа на страна ,но идеята за доброволци много ми допада .  Само да изкусурят нещата с упълномощяването на въпросните лица да глобяват  Laughing

Ако ме пуснат имам чувството ,че само за няколко дни ще съм им събрала пари за ограда от глоби за не събрани купчинки и кучета пуснати без повод на неразрешено място  Money

Общината , ако четете   , драснете на лична  Laughing

# 306
  • София
Дам, аз мога да съм доброволец в Заимов, и без това все там кисна с детето..и съм сигурна, че само за няколко дни ще събере прилична сума  Wink

Всъщност е замислих, в другите - нормални - страни, където се плащат глоби за куче пуснато свободно, за неприбрани изпражнения и т.н., как аджеба е устроено всичко?? Имат екипи, които обикалят ли, или телефони на които да се звъни..изобщо как им е направена системата с глобяването, а и прибирането на самите глоби?

Някой знае ли  newsm78

# 307
Да попитаме тук    newsm78

Мен друго ме интересува , как в нашата си страна това да стане реалност . Доста теми са изписани за свободно пуснатите кучета и може да се види ,че години положението си е едно и също .

В Заимов има доста екипи , но те проверяват само дали кучето има чип , ваксини и платен данък . Което не е малко, но е друго и ако се съблюдава дали е пуснато от повод и дали може да се пуска там свободно  Peace Също е хубаво да се гледа интервала на вътрешно обезпаразитяване . Добре да е на 2 месеца за градски условия . Като пиша тези неща и мисля ,че проверяващите трябва да имат малко поне култура от гледане на куче , не може първите чичо и лелка да ги направят " контрольори"  .  Сигурна съм ,че за обезпаразитяванията едва ли проверяват . . .

# 308
Къде мога да намеря наредбата за кучета за Заимов и Борисовата ??

Намерих за друг парк  и ми направи впечатление ,че Общината по никакъв начин не прави разлика между понятията преминаване с куче ; разходка на куче ; свободно пускане на куче . ooooh!

Има само "забранено за кучета" и "позволено за кучета"  Laughing

# 309
Ако общината няма ресурса да пусне адекватни екипи  , какво ще кажете за доброволци ?  Grinning
Пу първа !
Майтапа на страна ,но идеята за доброволци много ми допада .  Само да изкусурят нещата с упълномощяването на въпросните лица да глобяват  Laughing

Ако ме пуснат имам чувството ,че само за няколко дни ще съм им събрала пари за ограда от глоби за не събрани купчинки и кучета пуснати без повод на неразрешено място  Money

Общината , ако четете   , драснете на лична  Laughing

Напълно подкрепям идеята! И аз бих се захванала с това.

# 310
Виждам ,че вече в друга посока е тръгнала темата, но да си кажа и аз за кучетата и обществените места . Имам куче (не много малко) , имал съм и голямо .С голямото никога не ми е идвало на акъла да ходя по молове, книжарници или други такива места, поради простата причина ,че то не обичаше да стои на едно място . С малкия звяр нямам проблем, седи си кротко до мен , водил съм го през лятото по заведения навън, ако не го закачи някое дете седи мирен до мен, но винаги е вързан . Един единствен път ходих с него до мола , той беше толкова стресиран и ужасен ,че изобщо даже не му мина през акъла да прави някакви бели , но и повече не мисля да го мъча така. Определено смятам ,че не би трябвало да е проблем да се води куче на обществено място, но само при условие ,че то е на повод, научено е да не вдига аларми  и стопанина му не го изпуска от поглед .

# 311
  • виртуално
В Заимов има доста екипи , но те проверяват само дали кучето има чип , ваксини и платен данък . Което не е малко, но е друго и ако се съблюдава дали е пуснато от повод и дали може да се пуска там свободно  Peace Също е хубаво да се гледа интервала на вътрешно обезпаразитяване . Добре да е на 2 месеца за градски условия . Като пиша тези неща и мисля ,че проверяващите трябва да имат малко поне култура от гледане на куче , не може първите чичо и лелка да ги направят " контрольори"  .  Сигурна съм ,че за обезпаразитяванията едва ли проверяват . . .

Хапччетата за вътрешно са си вид отрова и увреждат черния дроб.
След като по лекарско предписание се дават на 3 месеца, как реши че градските условия променят това  newsm78
В Заимов е разрешено свободното пускане на куче по крайната алея и зелените площи към нея, съдя по поставените специални кошчета и разговори с проверяващите.
Отговорно твърдя, че поне тези проверяващи са много добре запознати както с ваксините, така и със законите - например чипа не е задължителен. Техните права обаче са ограничени ако с тях няма и полицай, защото нямат право да изискват документите на собствениците.

След малко тръгвам към Заимов с куче на разходка по централната алея, обожавам този сезон, защото освен лудите "кучкари" в парка няма други хора  Heart Eyes

# 312
  • София
В Заимов никога не съм засичала проверяващ екип, а се разхождаме само там  Thinking

# 313
  • София
И аз не съм виждала..освен това, стопани с кучета има из целия парк, а не само на предназначената алея.
Понякога страшно се ядосвам, че кръстосват така, половината са с кучета пуснати свободно..а ние често сме с друго детенце, малко по-малко от моето, което изпитва ужас от кучета.
Моето им се радва, но не е там въпросът  Peace

Джак, има места на които кучетата нямат място, без значение колко възпитани и добре дресирани са. Това, разбира се, е мое мнение - говоря за болници, книжарници, хран. магазини.

Кучетата водачи следва да се допускат навсякъде, там ситуацията е съвсем различна..

# 314
Хапчетата се дават против паразити, на които размножителния период е различен според вида им .
Има ветеринари , които препоръчват всеки месец именно поради това,че не става дума само за глисти и че кучето общува и с други кучета , чийто стопани е твърде възможно да са безхаберни и да не го обезпаразитяват редовно .  Wink 3 месеца не е конкретна лекарска препоръка ,а препоръчителен интервал . Може да се дава и на 2 месеца и половина . Да , като всяко лекарство не е полезно . За това се адаптира най-адекватен интервал ,който нито да е прекалено малък , но и да не е достатъчно голям , за да може да има опасност за хората . Ако ме разбра .

А за градските условия - в града има много бездомни кучета ,които могат да бъдат преносители . А и в града домашните кучета всекидневно са в контакт с други такива и ако има нещо веригата е ясна .   Wink

Защо чипа не е задължителен ? Между другото съм против чипирането , не бих сложила чип нито на куче , нито на мен , нито на детето ми , нито на крава ако имам . Самата идея да задължаваш някой да вкарва чуждо тяло в живо същество не ми допада и въпроса е принципен . Нямам нищо против  самото отбелязване на животните , за да има някакъв ред  , но конкретно чипа ми е противен като идея и много се чуда как народа безмълвно си се нави на идеята . В момента в ОК има обществена дискусия по тоя повод , докато тука в Бг ни го наложиха от ЕС и ние  си го приехме без хър мър  Laughing

Ако има проверяващи изобщо ,то  в Заимов са най-редовни  Wink Но не знаех до колко са подковани де . . .
А що се отнася до местата , намерих че по закон в Заимов само в крайната асфалтирана алея успоредна на натоварения булевард е позволено за кучета . Не са посочени зелените площи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт