За кучетата и хората

• 67 016
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 1 785

Кажи ми как да ти напиша ,че адекватността на местата не е моя  лична преценка . Адекватността се определя като се приложи изначално заложения смисъл към реално постигнатия резултат . Пример - определяне на крайни алеи , в близост до път за свободно пускане на кучета .
А извъртане е да кажеш ,че това значело да си пускат кучетата с децата .  Crazy

Аз ти говора за адекватност , която ще даде търсения смисъл , а ти ми говориш - като не ви изнася майната ви  hahaha Joy
Брезичке-ти надмина и онази министърка на спорта, дето я даваха по господарите колко красиво се изразява и хората около нея едвам си сдържаха смеха... Laughing
независимо, че това дето си го казала няма никакъв смисъл ще си кажа и аз.
Когато има някаква наредба и правило то се спазва буквално. Като няма такова правило то се гледа здравия разум...
А здравия разум гласи, че свободно пуснати кучета и свободно пуснати деца на едно място не може да има...И след като не може да има то кой трябва да отстъпи? Кучето или детето?
В България в момента отстъпват децата.  При това положение аз не виждам никъде нарушени права на собственици на кучета или на самите кучета. Те навсякъде са с предимство..

Преди малко това със смеха го изживях по повод твоя пост .

Кое точно е безсмисленото на моя пост .  Laughing

Че :
Цитат
  адекватността на местата не е моя  лична преценка . Адекватността се определя като се приложи изначално заложения смисъл към реално постигнатия резултат . Пример - определяне на крайни алеи , в близост до път за свободно пускане на кучета .   
??

Или ,че когато се напише ,че нещо за кучетата е неадекватно , някой се намира да го изтълкува ,че това един вид значело ,че кучетата трябва да се пускат с децата  Crazy

Цитат
А здравия разум гласи, че свободно пуснати кучета и свободно пуснати деца на едно място не може да има...И след като не може да има то кой трябва да отстъпи? Кучето или детето?
И къде твърдя нещо противоположно в моя пост ??
И колко пъти трябва да напиша ,че аз съм за ред и всеки да има своето място , което да е добре устроено .
-------------------------------------------------------

Цитат
Не трябва да се спазва само ако е адекватно според нея. Няма значение писано, неписано
Вие говорите за спазване като ясно пропускате момента със смислеността . Аз ви говоря за адекватност . Да правилата трябва да се спазват ,защото са правила . Но когато са неадекватни ... те предразполагат към свободия , защото не само ,че няма да се спазват ,а всеки ще си прави каквото сметне за добре . Точно това , което се цели да се избегне с цялото тоеа определяне на конкретни зони  Crazy

# 1 786
  • София
Не трябва да се спазва, когато противоречи на закон. След като в закона е казано, че на специално определените места кучетата може да се пускат без повод и/или намордник, значи в наредба не може да пише, че на местата за разходка кучетата трябва да са вързани (това е само един конкретен пример, сигурно има и други).

# 1 787
  • при късмета
Брезичка, ето колко е адекватно това на което държиш. Да речем, че са питали теб какво да пише в наредбата, имате място, оградено представи си и всички екстри. Но кучетата не могат да се пускат никъде другаде.
Сега си представи на едно заградено място пуснати всички кучета, включително питбули и подобни.
Ти би ли пуснала кучето на сестра ти, ако го извеждаш, там? Собственика на питбула, би имал същите като твоите права и задължения. Него с какъв аргумент ще го задължиш да си хване кучето, ако налети на твоето? Или едните ще имат повече права от другите? И как ще се определят? Или да направят отделни заградени градинки за всяка порода по отделно.
Това е адекватността на твоята теза

# 1 788
Не трябва да се спазва, когато противоречи на закон. След като в закона е казано, че на специално определените места кучетата може да се пускат без повод и/или намордник, значи в наредба не може да пише, че на местата за разходка кучетата трябва да са вързани (това е само един конкретен пример, сигурно има и други).
Закона:
Чл. 177. Забранява се:
(1)
3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;
4. разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.
(2) Интервенциите по ал. 1, т. 1 се допускат по изключение по преценка на ветеринарен лекар.

Чл. 178. Кметовете на общини, райони и кметства организират контрола за спазване изискванията по чл. 172, т. 1 и 2, чл. 173, т. 1 и чл. 177, ал. 1, т. 3 и 4.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 15:52 от Анонимен

# 1 789
Брезичка, ето колко е адекватно това на което държиш. Да речем, че са питали теб какво да пише в наредбата, имате място, оградено представи си и всички екстри. Но кучетата не могат да се пускат никъде другаде.
Сега си представи на едно заградено място пуснати всички кучета, включително питбули и подобни.
Ти би ли пуснала кучето на сестра ти, ако го извеждаш, там? Собственика на питбула, би имал същите като твоите права и задължения. Него с какъв аргумент ще го задължиш да си хване кучето, ако налети на твоето? Или едните ще имат повече права от другите? И как ще се определят? Или да направят отделни заградени градинки за всяка порода по отделно.

ма ко , първо нали и в момента говорим за места на които само и единствено да се пускат кучетата ?  Thinking Thinking
Имайки това в предвид ( че така и така говорим за  място на което да са  свободно пуснатите кучета )  какво точно променят оградите по повод комуникацията на кучетата на съответното място .

Аз бих пуснала кучето , ако кучето не е проблемно . И пак ти казвам кучешките зони имат определен правилник за кучкарите според който се осъществява ползването им .
Идиоти винаги ще има , просто там ще е между кучкари , а сега е между всички .

Цитат
Или да направят отделни заградени градинки за всяка порода по отделно.

Stop Stop Stop Просто чети това ,което пиша , щото едно е да сме на различни мнения , друго е да си преиначаваме думите . Добре ,че все пак се пише  и се вижда .

# 1 790
  • София
Закона:
Чл. 177. Забранява се:
(1)
3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;
4. разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.
(2) Интервенциите по ал. 1, т. 1 се допускат по изключение по преценка на ветеринарен лекар.

Чл. 178. Кметовете на общини, райони и кметства организират контрола за спазване изискванията по чл. 172, т. 1 и 2, чл. 173, т. 1 и чл. 177, ал. 1, т. 3 и 4.

Мерси Simple Smile
Значи около мен са поне 90% нарушители.

Изглежда законът тихомълком е бил променен на някои места, по стари мои спомени това не беше така, затова съм се позовала на него. Навремето даже съм го цитирала, но сега нямам време да ровя в старите ми публикации, че трябва спешно да излизам. Така или иначе, радвам се, че все пак не съм нарушител  Simple Smile

# 1 791

Аз бих пуснала кучето , ако кучето не е проблемно . .
Всяко куче може да стане проблемно, даже и най-доброто.
Но аз съм наясно, че за някои собственици такова нещо няма и те са абсолютно наясно че тяхното куче Никога не хапе.
Освен това тяхното куче никога няма да ухапе дете, което го е дръпнало за опашката. Никога няма да бутне дете когато иска да си играе с него...
Но иначе философиите за това как живота на кучетата и децата са равнопоставени се точат като лигите на някой английски булдог...и всеки който  поставя хората с предимство е равнопоставен на военнопрестъпник.
Освен това са неизтощими в разтягането на подобни изсмукани от пръстите и безсмислени локуми..

# 1 792

Аз бих пуснала кучето , ако кучето не е проблемно . .
Всяко куче може да стане проблемно, даже и най-доброто.
Но аз съм наясно, че за някои собственици такова нещо няма и те са абсолютно наясно че тяхното куче Никога не хапе.

Именно . За това е нужна границата да е материална , а не въздушно-невидима .

Цитат
Но иначе философиите за това как живота на кучетата и децата са равнопоставени се точат като лигите на някой английски булдог...и всеки който  поставя хората с предимство е равнопоставен на военнопрестъпник.

Не съм прочела някъде някой да равнопостави живота на децата с този на кучетата па  и на хората ако щеш  newsm78

Хората са с предимство , но това не им дава право да бъдат жестоки към тези , които са по-нисши от тях .  Peace

# 1 793
Хората са с предимство , но това не им дава право да бъдат жестоки към тези , които са по-нисши от тях .  Peace
Хлебарките предполагам ги убиваш нали? Защо си толкова жестока?
Или сега ще поспорим ,че живота на хлебарката е по-нищожен от този на кучето и можем да си позволим да размажем с токчето някоя...
А защо да не се въведе евтаназията на бездомни кучета на същата база? Че живота на професорите е по-ценен от този на бездомния пес?
Забраната за евтаназия на бездомните кучета е точно това-поставянето на живота им в равенство с този на хората. Иначе си говори каквото искаш, но по делата се познава, не по приказките...

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 18:01 от Герри

# 1 794
Хлебарките предполагам ги убиваш нали? Защо си толкова жестока?
Или сега ще поспорим ,че живота на хлебарката е по-нищожен от този на кучето и можем да си позволим да размажем с токчето някоя...
А защо да не се въведе евтаназията на бездомни кучета на същата база? Че живота на професорите е по-ценен от този на бездомния пес?

Ти съпоставяш хлебарките и кучетата въз основа на това ,че и двете са животни .
Моят критерий е друг въз основа на който кучетата и хлебарките не са в една категория .

Няма установен безприкословен принцип на базата на който изначално всяко куче да застрашава живота на всеки професор .
Случката , която размахваш има предистория и за съжаление професора е потърпевш .
Силно се надявам това заради ,коeто кучетата са посегнали на човека да не е човешката намеса върху кучетата , въпреки че не ми се вярва .
Аз ги деля на добри и лоши същества . Ти ги делиш по видове . Но когато добруването ти започне да зависи от двукрак и него ли ще изтребиш ;X

Цитат
Забраната за евтаназия на бездомните кучета е точно това-поставянето на живота им в равенство с този на хората.
Това е толериране на жестокост . Кой ти дава право да си мислиш ,че имаш право на това ? Не ти е приятно като постъпват жестоко към теб , но без проблем би постъпила жестоко към друго същество изтъквайки ,че по този начин се грижиш за живота си или на хората  ooooh!
не ти е лесно с такъв тесен "миро"глед .
Беше ми странно защо общото добруване е толкова непосилно мислимо на някои хора , явно и те са на системата " или ние или те " . Но това въобще не е нито добро , нито нормално .

# 1 795
  • София
Кучетата живея заедно с хората още от праисторически времена. Общо взето оттогава насам съжителството им е било в симбиоза - били са полезни един на друг. Кучата са се хранели от остатъците храна на хората, а хората са разчитали на тях да ги предупреждават за наближаваща опастност.
Много е трудно да сравня кучетата с хлебарки.

# 1 796
Кучетата живея заедно с хората още от праисторически времена. Общо взето оттогава насам съжителството им е било в симбиоза - били са полезни един на друг. Кучата са се хранели от остатъците храна на хората, а хората са разчитали на тях да ги предупреждават за наближаваща опастност.
Много е трудно да сравня кучетата с хлебарки.

Ама моля ти се , то тук някои са с впечатлението ,че кучето е творение на човека .
И като ,че ли не сме създадени сите на тая пуста планета  Tired
Накрая природата ще ни разкаже игрицата , нея обаче няма да може да я изтребим .

# 1 797

Моят критерий е друг въз основа на който кучетата и хлебарките не са в една категория .

Няма установен безприкословен принцип на базата на който изначално всяко куче да застрашава живота на всеки професор .
Случката , която размахваш има предистория и за съжаление професора е потърпевш .
Силно се надявам това заради ,коeто кучетата са посегнали на човека да не е човешката намеса върху кучетата , въпреки че не ми се вярва .
Показахте се. Професора разбира се е виновен, защото е подразнил кучетата и те са го изяли.
Куче НЕ МОЖЕ да е виновно според вас. Тоест не само живота на кучетата е равен с този на хората, но и кучетата априори са освободени от отговорност за своите действия. Това поставя живота на кучето над този на човека.

А професора е просто една досадна случайност, за което не е виновен никой и можем да продължим да си я караме така докато кучетата нападнат нова досадна случайност...

Двойният ви аршин е ясен. Само живота на кучетата е ценен. Останалите могат да бъдат разкъсвани от глутници или размазвани с токчетата на обувките ви...

# 1 798

Показахте се. Професора разбира се е виновен, защото е подразнил кучетата и те са го изяли.
Куче НЕ МОЖЕ да е виновно според вас. Тоест не само живота на кучетата е равен с този на хората, но и кучетата априори са освободени от отговорност за своите действия. Това поставя живота на кучето над този на човека.

А професора е просто една досадна случайност, за което не е виновен никой и можем да продължим да си я караме така докато кучетата нападнат нова досадна случайност...

Ама то бива да си проста , ама чак па толко  ? Показали сме се  hahaha
Къде съм написала ,че професора е виновен , аре цитирай да те вида .

# 1 799
Редактирай , редактирай си поста . Ама нещо не ти виждам цитата ...  Thinking

Не виждам двоен аршин в това да не слагам всички кучета под общ знаменател заради злите им представители . Също не виждам двоен аршин спрямо човешкия живот в това да съм против евтаназията , като съм за това кучетата да бъдат прибирани в проюти , ваксинирани , обезпаразитявани и предложени за осиновяване без срок .  Това не изнася на повечето защото става дума за пари . Друго е да утрепеш животното  Whistling Въпрос на възгледи . Но не бъркай нещата  Stop

Чакам си цитата , Герри . Май ще чакам доста .

Общи условия

Активация на акаунт