За кучетата и хората

• 66 947
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 1 905
  • при късмета
Вселена, това, че така работеха общинарите е вярно. Но пропускаш удобно факта, че беше отдавна. Сега не е така и го знаеш. Като избиваха кучетата с лопати се появиха екоорганизациите. Тогава им бях голям фен. Сега, като имат друго финансиране и на друг дължат отчет за това колко средства имат и къде отиват, на какво основание е наглостта им да искат терен на стойност стотици хиляди евро безплатно.Че и протести да правят, че не им го дават. Добре, че не им се получи.
"Екоравновесие" по това, което аз виждам вече си върши работата. Всички хванати кучета около нас са върнати кастрирани. Последната женска, която произвеждаше поколения, няколко години я кри една фенка на "еколозите", ама накрая се махна и я хванаха. 2 години откак не е раждала. Писах вече няколко пъти.
"Екоравновесие" вече си върши работата, освен ако умишлено не пречи някой наивник, който се е вързал на екоорганизациите. Това виждам аз
Кастрация и връщане никога няма да работи, освен ако не започнат да им вадят и зъбите преди да ги върнат. Това, вече няма да е хуманно.
Спирането на нарастването на бъдеща популация, по никакъв начин не предотвратява сегашни нападания. Едното няма нищо общо с другото. И двата проблема трябва да се решават едновременно, а не единия за сметка на другия.
За контрола на домашните вече много се изписа, ама собствениците не ги устройва. те искат контрол само над уличните, а техните кучета и техните задължения някак да минат метър

# 1 906
  • София
Въпросът беше риторичен и насочен към хората, които биха могли да се замислят какъв ще бъде смисъла от хиляди безсмислени убийства сега, освен този че за момент кучетата ще намалеят (евентуално, ако приемем, че тази цел ще е пред финансовите интереси). А после?

Този отговор от предишната страница, който явно си пропуснала, се отнася и за "после":
Аз не мисля, че евтаназията работи. Знам, че работи, защото съм го видяла. Кастрацията, ако се спазва, ще реши бъдещ проблем, но не и сегашен проблем. Само евтаназия също не решава проблема. Необходимо е евтаназия, за решаване на проблема с вече съществуващата популация, + контрол, за решаване на проблема с евентуалната бъдеща популация, + задължителна кастрация на дом. кучета. Последното е отново за решаване на евентуален бъдещ проблем.

# 1 907
Пък аз не мога да разбера за какво изобщо се води дискусия. Много по-напреднали държави от нашата, вкл. по отношение на "хуманизма", отдавна са се светнали, че евтаназията е единственото работещо решение по проблема с бездомните кучета. Не съм жесток човек и бих приела всяка идея, която спестява убийствата И решава проблема, но такава идея няма. И за мен "хуманизъм" означава, че човешкият живот е по-скъп и ценене от кучешкия, и ако убийствата на бездомните кучета ще предотвратят още едно убийство на човек, то изборът е ясен за всеки нормален човек.

Аз не мога да повярвам, че се стигна дотам един възрастен човек да бъде разкъсан от кучета в европейска столица и все още нищо да не се прави и да се дрънкат празни приказки по телевизията  ooooh! Колко години минаха и глутниците си стоят. В моя квартал има две места, на които се събират глутници, а едната от тях е огромна - над 15 песа. И никой не смее да минава покрай тях. Е нормално ли е?

# 1 908
  • София
Въпросът беше риторичен и насочен към хората, които биха могли да се замислят какъв ще бъде смисъла от хиляди безсмислени убийства сега, освен този че за момент кучетата ще намалеят (евентуално, ако приемем, че тази цел ще е пред финансовите интереси). А после?

Този отговор от предишната страница, който явно си пропуснала, се отнася и за "после":
Аз не мисля, че евтаназията работи. Знам, че работи, защото съм го видяла. Кастрацията, ако се спазва, ще реши бъдещ проблем, но не и сегашен проблем. Само евтаназия също не решава проблема. Необходимо е евтаназия, за решаване на проблема с вече съществуващата популация, + контрол, за решаване на проблема с евентуалната бъдеща популация, + задължителна кастрация на дом. кучета. Последното е отново за решаване на евентуален бъдещ проблем.
Не съм го пропуснала. Отбелязвам, че тези неща (контрол  и .н.) липсват дори като намерения в момента.

# 1 909
  • София
Съгласна съм, липсват. По-изгодно е да няма контрол, когато има "кастрация", а не кастрация. Ако има евтаназия, краденето е по-трудно. Не невъзможно, но по-трудно.

# 1 910
 Аз съм отявлена кучкарка,винаги съм имала кучета по 1 ,по 2 и сега имам и винаги ще имам.Много ги обичам,но бездомните трябва да ги няма.Твърдо ЗА съм за евтаназията.Но дори и да се приеме в България,това няма да оправи проблема напълно.Трябват закони.Защото причината да има бездомни кучета сме ние хората.Ние ги изхвърляме на улицата,ние осъществяваме междусъседски развъждания,ние създаваме помиари,а после ги изхвърляме.След това се сърдим на това,което ние сме сътворили.Трябва по някакъв начин това да се спре,а начинът е закони,глоби и т.н.Но това никога няма да стане,така че аз съм се примирила.Избягвам да минавам от там където знам,че има бездомни и това е.

# 1 911
  • София
Избягвам да минавам от там където знам,че има бездомни и това е.
Аз също. В главата си имам карта на местообитанието на различни глутници, така както мъжи ми е картирал дупките по пътя си до работата.  Tired За съжаление, обаче, не успявам да следя движението на малоумните и безотговорни кучкари, които разхождат кучетата си без повод, оставят ги да акат по тротоара, карат се със всички по пътя си и т.н.

# 1 912
  • На земята, която е всъщност звезда.
Съгласна съм, липсват. По-изгодно е да няма контрол, когато има "кастрация", а не кастрация. Ако има евтаназия, краденето е по-трудно. Не невъзможно, но по-трудно.

Защо да е по- трудно?

ма ко, на няколко пъти те хващам, че най- откровено лъжеш. Твърдиш, че глутници кучета има едва от няколко години. Всеки, живял в София, знае  от кога е проблемът и кога имаше най- много и глутници. Зададох ти ясен въпрос  от коя година е в сила забраната за евтаназии и от коя година спред теб има глутници в София, естествено ти нищо не отговори. В друга тема твърдиш, че Анимал Рескю стопанисват общинските приюти, което също не е вярно. Има два общински приюта /в Сеславци и в Богров/ и двата се стопанисват от "Екоравновесие", като и в двата никой случаен гражданин не може да влезе и да види с очите си какво става. /Последен пример от там: беше прибрано едно от кучетата на конната база в Борисовата градина. Когато човек от базата  отива да го прибере му съобщават, че било разкъсано от други кучета. Shocked Нито могат да го докажат, нито правят опит. Разкъсано и точка. И това са хората, които няма да крадат, които ще контролират, които ще прилагат чуждия опит! Stop/ Анимал Рескю ползваха общински терен, но бяха  отделен частен приют. Там всеки може да отиде като доброволец и да види с очите си за какво става въпрос, да си състави мнение за работата им. Даве има непрекъснати призиви да се отиде, да се помага, да се разхождат кучетата. Бяха под наем и никой никога не е искал да им подаряват терен като собственост. Когато ги изгониха, събраха пари и купиха сегашната ферма, с която общината няма нищо общо.  Ти на няколко пъти най- безочливо лъжеш, че са искали  да им подарят терена и че имало протести заради това. Разбира се, каквито и да е доказателства за това не показваш.

Ето тук можеш да видиш как се ремонтира, без пари от общината, без милиони от моя и твоя джоб:

http://arsofia.com/bg/items/news-bg/page/9/

И какви са били исканията от организацията:

http://arsofia.com/bg/43160/novini-ot-fermata/

Ако ще говорим за чужд опит, това е една от малкото органзации, в които е внедрен такъв и която работи по примера на такъв. Разгледай кампаниите, разгледай как се търсят домове за животни и когато общинските приюти започнат да работят така можем да говорим по темата "защо да не бъде като в Германия".

# 1 913
  • София

Защо да е по- трудно?
...

Защо има по-малко възможности да се крадат пари за куче, което го няма.

# 1 914
Избягвам да минавам от там където знам,че има бездомни и това е.
Аз също. В главата си имам карта на местообитанието на различни глутници, така както мъжи ми е картирал дупките по пътя си до работата.  Tired За съжаление, обаче, не успявам да следя движението на малоумните и безотговорни кучкари, които разхождат кучетата си без повод, оставят ги да акат по тротоара, карат се със всички по пътя си и т.н.
За съжаление и такива ги има.Нашето куче също понякога ака по тротоарите,но ние си вървим с пликчетата и събираме.Още е малка...какво да направим? На никой не е приятно да върви и да настъпва кучешки лайна,ама иди им го обясни.Няма кой да ги глоби заради това и не им пука.

# 1 915
Нищо, пак казвам, нека продължаваме да пазим кучешките права.

Аз и преди писах - не ходя до банкомата на моята банка, ами плащам такси през чужди банкомати, че моя се охранява от глутница. И до магазина заобикалям, губя по половин час на пазаруване, та да не смутя другата глутница. И явно не съм единствената, която е лишена от право на свободно придвижване, щото  глутниците имали право на необезпокояван живот.

Пък една колежа всеки Божи ден идваше с такси на работа, защото я била подгонила глутница близо до офиса. Една година, по 20 лева на ден, считайте колко пари й е струвало спокойствието на глутницата, а от Екоравновесие нищо не направиха. Добре, че един едър бизнесмен си направи къща на тая уличка, та телохранителите му най-нехуманно решиха проблема с глутницата и сега с цялото си човешко нахалство се разхождаме по без страх.

Поклон, кучелюбители, не разбирам от какво сте недоволни - ние, хората, живеем като под обсада, но кучетата са живи и здрави. Нали за това се борите.

# 1 916

Защо да е по- трудно?
...

Защо има по-малко възможности да се крадат пари за куче, което го няма.

Е как го няма, като според теб трябва да стои вътре 2 седмици.  И съответно има цена за престой, за храна, за упойки за евтаназия.  Сигурно е мнооого трудно да го убиеш още първия ден и да прибереш сумата в джобчето.

# 1 917
  • София
Аз затова казах, че пак има варианти, но са по-малко. А са по-малко, защото псевдо-кастрация може да правиш колкото си искаш, със съответните пари покрай тях, но псевдо-евтаназия се прикрива по-трудно. Ако броят е малък, може да мине, но само ако е малък.

# 1 918
Аз затова казах, че пак има варианти, но са по-малко. А са по-малко, защото псевдо-кастрация може да правиш колкото си искаш, със съответните пари покрай тях, но псевдо-евтаназия се прикрива по-трудно. Ако броят е малък, може да мине, но само ако е малък.

Напротив. Кучетата се разгонват два пъти годишно. Сега, както са връщат на улицата, псевдо кастрациите веднага лъсват пред очите на стотици. Дори тук бяха споменати такива случаи, точно защото живущи са ги видели с очите си. А евтаназиите се правят зад затворени врати. Как ти и аз ще видим колко време е държано кучето, как е записано, дали въобще е записано, дали не е описано два пъти? Когато кучето има малки много ясно се вижда, че не е кастрирано. Мога да извикам тв екип, мога да направя скандал, да подам жалба. Когато е прибрано за евтаназия инфото е дотам.

# 1 919
  • при късмета
Вселена, преди да кажеш, че лъжа ето ти цитат
"Animal Rescue Sofia стопанисва най-големия приют за бездомни кучета в България – приют Богров"
от тук
http://arsofia.com/bg/bogrov-bg/

"Animal Rescue Sofia стопанисва общинския приют в Богров " а тава е от тук
http://dogville.bg/placecategory/shelters

навсякъде излиза, че те стопанисват общинските приюти.

Преди работеха и със стопани на кучета, даже тук някой коментира, че при тях си е кастрирал кучето. Аз не твърдя, че съм влизала, но познавам хора които също го използвали за кастрация на домашния любимец. Може сега да нямат тази практика преди приемаха и домашни кучета.
Ето и сайта на "Еко равновесие"
http://ecoravnovesie.com/
няма посочени други приюти освен стопанисваните от Анимал рескю. И като толкова претендираш че от "Екоравновесие" не си вършат работата, виж кой всъщност не си я върши. Анимал рескю щом са взели общинския приют за стопанисване това значи, че трябва да изпълняват и функциите на такъв, нали? Значи, хем се иска от "Екоравновесие" да кастрира всички бездомни кучета, хем частна организация е взема общкинския прию, но сам сградата и оборудването, а пропускат задълженията.

Аз казвам това което виждам лично. Псевдокастрирано куче при нас няма. Имаше крито куче, вече и то е кастрирано.
За глутниците вече сто пъти казах

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 13:36 от ма ко

Общи условия

Активация на акаунт