За кучетата и хората

• 66 938
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 1 920
  • София
Съгласна съм, липсват. По-изгодно е да няма контрол, когато има "кастрация", а не кастрация. Ако има евтаназия, краденето е по-трудно. Не невъзможно, но по-трудно.

Защо да е по- трудно?
...

Защо има по-малко възможности да се крадат пари за куче, което го няма.

Е как го няма, като според теб трябва да стои вътре 2 седмици.  И съответно има цена за престой, за храна, за упойки за евтаназия.  Сигурно е мнооого трудно да го убиеш още първия ден и да прибереш сумата в джобчето.

Това не съм го писала никъде. Защото не го мисля.

# 1 921
  • при късмета
И сега се харчат пари за престой, за препарати за обезпаразитяване, за кастрация. Евтаназията няма да е по-скъпа. Вселена, може да е спокойна, че ще се откраднат по-малко пари, като направят срока 1 седмица, например

# 1 922
  • виртуално
Вселена, преди да кажеш, че лъжа ето ти цитат
"Animal Rescue Sofia стопанисва най-големия приют за бездомни кучета в България – приют Богров"
от тук
http://arsofia.com/bg/bogrov-bg/

"Animal Rescue Sofia стопанисва общинския приют в Богров " а тава е от тук
http://dogville.bg/placecategory/shelters

навсякъде излиза, че те стопанисват общинските приюти.

....

ама как ти ти изнася да цитираш стари страници

Фермата ще бъде първият и единствен изцяло не-правителствен приют за кучета в града ни. АРСофия вече няма нищо общо с приют Богров.
http://arsofia.com/bg/fermata/
Animal Resque некога не е стопанисвала всичките общински приюти, беше им даден за ползване само терена в Богров, но договорът му изтече и общината не го поднови.
За по-малко от 3 месеца те събраха 150000 и купиха фермата.
Те са и единствените, които не връщат куче на улицата. Кастрират и дават за осиновяваве, ако няма осиновители кучето си живее при тях. И това е точно защото не са общински приют

# 1 923
  • София
Всъщност, ако кучетата не се връщаха на улицата, за мен нямаше да има проблем да се кастрират и да се държат в приют. Но с това връщане... Не се получават нещата така.

# 1 924
  • при късмета
Вече не го стопанисват, другия е от скоро. Но си го ползваха доста време, даже претендираха да им се подари.
Като ползваха терени на общински приюти, да  бяха взели и малко от задълженията. Не казвам, че не помагат на животни, а че и те имат финасова изгода и правят далавери. Не са толкова бели и добри за колкото се опитват да се предствавят на наивниците. Наивно е да вярваш, че са чисто благотворителна организация, без да имат финасова изгода. В това се обвинява "Екоравновесие". Не ги защитавам, просто съм сигурна, че ако общиски пари могат да се откраднат от едните, могат и от другите

# 1 925
  • виртуално
Като ползваха терени на общински приюти ...

Не приюти, а един приют. И си изпълняваха задълженията: кастрираха без да връщат на улицата - нали това искате ?

Не ги защитавам, просто съм сигурна, че ако общиски пари могат да се откраднат от едните, могат и от другите

няма никакво общинско участие или пари във Фермата.
Може и да крадат, но го правят от моите пари , а не от твоите  Naughty

# 1 926
  • София
миленака, този вариант не си го позволяват дори държави, много по-богати от нас.
Не се ли питаш защо?

Една от типичните черти на българите, е че винаги, винаги се опъваме и искаме да измислим топлата вода, когато около нас вече години хората я ползват. Но не, българинът е наопаки, той ще се репчи и ще търси свои си някакви половинчати решения. И в резултат ще си ходи мръсен.

Енимъл рескю в София не могат да вземат всички бездомни песове от града.
Нямат ресурсите просто. Тези, които остават, просто трябва да се евтаназират.

Като във всички нормални държави. Упс, обърках се..все забравям, че нормалност тук е изкривено понятие. Тук за нормално се смята да се съобразяваме повече с кучетата, отколкото с хората.

# 1 927
  • София
миленака, този вариант не си го позволяват дори държави, много по-богати от нас.
Не се ли питаш защо?

Една от типичните черти на българите, е че винаги, винаги се опъваме и искаме да измислим топлата вода, когато около нас вече години хората я ползват. Но не, българинът е наопаки, той ще се репчи и ще търси свои си някакви половинчати решения. И в резултат ще си ходи мръсен.

Енимъл рескю в София не могат да вземат всички бездомни песове от града.
Нямат ресурсите просто. Тези, които остават, просто трябва да се евтаназират.

Като във всички нормални държави. Упс, обърках се..все забравям, че нормалност тук е изкривено понятие. Тук за нормално се смята да се съобразяваме повече с кучетата, отколкото с хората.

Да, това го знам. Мисля, че само в Германия се гледат в приюти доживот, във всички останали д-ви се евтаназират след определен период. Просто казвам, че ако имаше достатъчно частни приюти, които да приберат кучетата и да не ги връщат обратно на улицата, в този вариант не виждам проблем. Но задължително условие е да не се връщат на улицата. Ако ще ги връщат на улицата, в този случай съм твърдо за евтаназията + останалите мерки.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 15:53 от milenaka

# 1 928
  • при късмета
Рапунцел използването на общинска собственост за собствена печалба, за мен си е кражба. Опита да го отмъкнеш като собственост си е опит за кражба. Предполагам, че са плащали наем, а съм сигурна, че не са обявили всички дарения. Печалбата им е много повече отколкото обявяват, така, че и това е кражба, нищо, че не е от мен. Познавам, както казах хора ползвали услугите ми и в това, че "можеш да минеш само с благодаря" може да убеждаваш някой друг. Мен няма да убедиш.

И аз това казвах, да си ги гледат в частни приюти за собствена сметка, а в общинските да се евтаназират и толкова. И организациите да не претендират за права в/у общинските, защото се вижда, че така общинските те вършат работа

# 1 929
  • виртуално
  Познавам, както казах хора ползвали услугите ми и в това, че "можеш да минеш само с благодаря" може да убеждаваш някой друг. Мен няма да убедиш.

ама моля ти се, точно теб в нищо не ща да убеждавам
опазил ме господ  ooooh!

# 1 930
  • София
Да, ако тук имаше достатъчно богати частни дарители, които да можеха да си позволят да издържат приюти където кучетата, които не са осиновени да се гледат доживот - защо не.
Тогава евтаназията би била безсмислена.

Но!! Ние просто нямаме ресурсите, нямаме толкова заможни хора. Та замислете се - в много по-богати страни, където хората с високи доходи са в пъти повече от тук, не могат да се съберат нужните средства.

Това говори изключително много.

Решението ''кастрирай и върни обратно'' е най-безумното възможно.
Ако беше добро решение, и в другите цивилизовани страни щеше да се прилага.
Но те са избрали евтаназията. Чудя се на акъла на Вселена и Рапунцел, не се ли замислят защо? Надали целокупно австралийците, шведите, и т.н. са садисти, които искат да убиват кучета. Просто са практични. И знаят, че въпреки строгите закони, ако започнат да пускат хванатите кучета обратно на улицата (както тук), то за кратко време и из техните градове ще се появят глутници.

Явно нашата сантименталност е по-силна от прагматизма. И сме склонни да съчувстваме на песовете, а не на хората, които ежедневно си патят от тях. Това на запад би било немислимо.

# 1 931
  • На земята, която е всъщност звезда.
Рапунцел използването на общинска собственост за собствена печалба, за мен си е кражба. Опита да го отмъкнеш като собственост си е опит за кражба. Предполагам, че са плащали наем, а съм сигурна, че не са обявили всички дарения. Печалбата им е много повече отколкото обявяват, така, че и това е кражба, нищо, че не е от мен. Познавам, както казах хора ползвали услугите ми и в това, че "можеш да минеш само с благодаря" може да убеждаваш някой друг. Мен няма да убедиш.

Аз пък съм сигурна, че не знаеш колко точно са им даренията, нито колко са приходите и разходите им на месец. И даали имат пеюалба и каква. Просто имаш някаква неприязън към тях, може и нещо лично, и сега ползваш форума, за да ги очерниш.

Да оставим настрана, че са ползвали един общински терен /в единствено число!/ и затова е писано в статията "общински приют". Ти писа общинскиТЕ приюти. После писа теренИ.  Т.е. всички приюти. Е, как точно са стопанисвали приюта в Сеславци и новопостроения приют в Богров? По имейл? И кои са другите терени, за които явно само ти знаеш. Също писа, че са претендирали да им се подари този терен. Да, но това може всеки да го измисли, ако има някаква лична причина. Ти не показваш никакви доказателства. Аз по същия начин мога да кажа, че ти имаш фирма и апетити към този терен и искаш да го вземеш вместо тях.  Изобщо пишеш някакви лъжи без никакви доказателства, само и само да ги оплюеш. Но не съм учудена. Винаги, когато някой вземе да върши забатачена работа и да има резултати, се намират хора да обясняват, че няма начин да не е мошеник и да принизяват работата му. Нищо ново под слънцето.  Tired

# 1 932
  • На земята, която е всъщност звезда.

... Чудя се на акъла на Вселена и Рапунцел, не се ли замислят защо? Надали целокупно австралийците, шведите, и т.н. са садисти, които искат да убиват кучета. Просто са практични. И знаят, че въпреки строгите закони, ако започнат да пускат хванатите кучета обратно на улицата (както тук), то за кратко време и из техните градове ще се появят глутници.

Явно нашата сантименталност е по-силна от прагматизма. И сме склонни да съчувстваме на песовете, а не на хората, които ежедневно си патят от тях. Това на запад би било немислимо.

Явно изобщо не си разбрала предишния ми пост. Аз пък се чудя ти толкова ли си наивна да смяташ, че в нашите приюти ще се работи както в шведските такива, че ще бъде по- различно от преди, че ще се осъществява контрол и ще се спазват наредбите и законите?

Покрай работата на мъжа ми имам контакти с хора от най- различни националности и среди от цял свят. Да, в Западна Европа спазват законите, но съчувстват на кучетата много повече, отколкото тук. И си има съдебни дела, и ефективни присъди, и много повече права, вкл.  да се движат на общ. места /за което беше всъщност темата ти/.

# 1 933
  • София
Ми то по тая логика, че понеже няма качествен контрол, дай да разпуснем парламента, съдилищата. Щото там пък каква корупция е, думи нямам.

Или да разкараме Софийския университет. Преподавала съм там и да ти кажа, идея си нямаш за какви далавери става думи. И там също липсва контрол.

Твоето е някаква анти-логика. Да не прилагаме нещо, щото тук няма да се спазват законите.

На запад, в Щатите, Австралия и прочие, могат да са милостиви и състрадателни, но все пак си прилагат евтаназията. Както вече писах, само за една година в Англия са евтаназирали 9000 кучета.

Темата ми започна от безумна случка в книжарница с едно куче, и точно затова я кръстих ''за кучетата и хората'', за да можем да обсъждаме нашите проблеми с кучетата, било то домашни или бездомни. На някои самозабравили се кучкари обаче, каквато и тема да се отвори за кучетата, и при най-малката критика скачат като настъпани.

Изобщо за кучетата като за мъртвите. Или добро, или нищо  hahaha

# 1 934
  • виртуално

Изобщо за кучетата като за мъртвите. Или добро, или нищо  hahaha

вие вече ги убихте, на нас ни остава поне да говорим добро

Общи условия

Активация на акаунт