За кучетата и хората

• 66 884
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 2 040
  • София
Geraldine ,мият му се лапите,а ако се е омазало с кал или с лиги от друго куче ,направо къпем.Не знам дали сериозно зададе този въпрос ама аз да кажа
Сериозен ми е въпроса. Виждайки как играят кучетата навън и като знам в какво се въргалят или само сядат или душат, много пъти съм се чудила как така само лапите се мият, та нали после идва и се качва на дивана да речем, на спалнята... Отчитам, че съм по-гнуслива от нормалното, ама пак не го разбирам, когато се мият само лапите как може да има хора,  които си разхождат кучетата , казват, че чистят, но не се ядосват , че другите не го правят?
Трудно ми е да повярвам, че някой чисти след кучето си, ако не задава въпросите, които ти задаваш,  celevra , а напротив обижда и нарича с думи като "нагли и нахални" хората, които ги задават. Да си водят (и в друга тема бях о писала веднъж) в центъра на хола или детската стая кучетата на тоалетна, а после да ги разхождат колкото им душа иска навън.
Добре, ако снимам лайната от домашно куче покрай оградата на началното училище - ще признаят ли кучкарките, че има много безотговорни стопани?
Не,Янтра. Не стават за доказателство такива снимки. Никога не можеш да докажеш , че са от куче със снимки , може да са от "просто натурален простак". Преди две -три страници е писано, спрях да отговарям, че много надълбоко взе да става там изпростяването. Не се връщай да четеш, ако не си закусвала.

# 2 041
 Ами аз лично избягвам да я водя там където знам ,че има вероятност да се омаже с фекалии и с други гадости,все пак като се приберем мия лапи и минавам с влажна хавлия козината.В къщи по легла,дивани и прочее не давам да се качва.Има си нейно легло на земята.Най-малкото дори и да е изкъпана,падат косми,които се лепят по нас.

# 2 042
  • София
Когато гледах кокерите, винаги след всяко излизане миех лапи. Когато беше много кално - под душа и с вода, но само с вода. С шампоан ме беше страх да къпя често за да не им изсуша козината.
С кокери хич не е лесно поддържането на хигиената..дълга козина, сладки дълги уши, които се завират навсякъде. Като ядаха им връзвах ''опашки'', много бяха сладки  Heart Eyes

За съжаление, познавах кучкари, които не си чистеха лапите и козината на кучетата  Sick
Те също спадат в графата ми на супер безотговорни - заедно с тези, които не си събират лайната или си оставят кучетата без каишка да тичат навсякъде.

celevra, имаме проблем с калпавите, безотговорни стопани. И да, голяма част от нас всъщност са гледали кучета. Тук в София за съжаление калпавите са болшинство. Ако някой път имаш път към парка Заимов (в центъра), мини през тревните площи и виж каква е ситуацията.
Лично мен детето ме е питало поне пет пъти вече, защо не може да тича по тревата, а кучетата могат  Rolling Eyes В този парк, въпреки че има определена алея за кучета, стопаните (повечето!) са безхаберни - навсякъде по алеите, дори и по централните такива, както и навсякъде по тревните площи има пуснати кучета без каишка. Лайната си събира един на десет.
Сещаш се каква ''красота'' е  Peace

# 2 043

Не,Янтра. Не стават за доказателство такива снимки. Никога не можеш да докажеш , че са от куче със снимки , може да са от "просто натурален простак". Преди две -три страници е писано, спрях да отговарям, че много надълбоко взе да става там изпростяването. Не се връщай да четеш, ако не си закусвала.

Щом стана въпрос за изпростяване, нека Янтра да прочете написаното лично от теб как можеш да си изсипеш гърнето на детето върху футболното игрище. Красота и финес струеше от тези слова и въобще не бяха изпростяване.
Колкото до мръсотията и неуредиците, свързани с несъобразителни стопани на кучета - посочете ми къде съм написала или пък някой друг собственик на куче, че е голям кеф да е мръсно, да газим фекалии и кучето да се рови в мръсотия. И че всички собственици на кучета са ангели небесни. Но пък и много неприятно ми стана като споделих какво ми дава кучето като емоция и любов и тук някой най-нагло ми се подигра (явно написаното от мен въобще не е стигнало до обръгналата на грубост негова душица). Както и това, че го извеждам извън града, за да не му събирам изпражненията и да не е на повод, сякаш дивите животни някой ги обгрижва по този начин. Хайде малко да си признаете, че пък това беше супер прекалено.

# 2 044
  • София
Милитана, я не си измисляй. Ако ти си оперирана от чувство за хумор и не знаеш що е то сравнение, не е наш проблем. Всички, вкл и аз, разбрахме, че Джералдин ти казва - Ми ОК, значи щом кучкарите могат да си оставят лайната навсякъде, значи аз имам право да си изхвърлям гърнето на детето на игрището/в градинката. Обаче за твоят фанатичен мозък, това се превежда като "От утре ще си изхвърлям лайната на детето на игрището!!"

И кой пък ти се е подиграл за някакви чувства към кучето  Shocked
Ти не си добре. На това му се казва параноя.
При условие, че тук половината сме гледали кучета и много добре знаем как стоят нещата. Ама сигурно сега ще влезеш пак и ще заобясняваш, как ние всъщност не сме си обичали кучетата, пък само и единствено ти разбираш какво е истинска любов към и от животното..айде холан  Naughty

# 2 045
  • София
Не съм казвала, че съм го правила, естествено, казвам, че би било същото като това, което правят кучкарите, които не чистят и също тези, които правят какво ли не само и само да не изчистят след кучето си. Все толкова неприятно е. Кажи ми каква е  разликата, хайде! Кое намираш за по-естествено? А, да- едното е срамно, не попада в нормите.  Е, от кога е норма да газим в тор, стига да е животинска. От няколко века мисля, че не е. Ами ако некучкарите започнем да гледаме теленца?   А , че е изпростяване е изпростяване.

# 2 046
  • София
Geraldine, на нея и изнася да приема нещата, които казваме буквално.
Щото иначе може и да и се наложи да признае, че има голям проблем с кучкарите. Не с всички, но с повечето. Сто и кусур страници тук влизаха хора и споделяха колко са отвратени от лайната, които са навсякъде, колко им е писнало от кучета, търчащи навсякъде свободно, колко ги е страх от глутници бездомни кучета. Половината от тези хора са също кучкари, гледат кучета в момента.
Само че, милитана и още 2-3 дами, просто отказват да чуят и да разберат всички тези хора - те си измисляли, преувеличавали, били садисти, невротици, някой даже каза, че сме злобни лелки, които си нямат работа.

Да влязат и да пишат толкова хора, с едни и същи оплаквания, без значение дали имат или нямат куче в момента, и ти упорито да си дрънкаш, че не е така, че само едно малцинство от кучкарите са калпави..трябва да си ебати коня с капаци, честно  Shocked

# 2 047
Милитана, я не си измисляй. Ако ти си оперирана от чувство за хумор и не знаеш що е то сравнение, не е наш проблем. Всички, вкл и аз, разбрахме, че Джералдин ти казва - Ми ОК, значи щом кучкарите могат да си оставят лайната навсякъде, значи аз имам право да си изхвърлям гърнето на детето на игрището/в градинката. Обаче за твоят фанатичен мозък, това се превежда като "От утре ще си изхвърлям лайната на детето на игрището!!"

И кой пък ти се е подиграл за някакви чувства към кучето  Shocked
Ти не си добре. На това му се казва параноя.
При условие, че тук половината сме гледали кучета и много добре знаем как стоят нещата. Ама сигурно сега ще влезеш пак и ще заобясняваш, как ние всъщност не сме си обичали кучетата, пък само и единствено ти разбираш какво е истинска любов към и от животното..айде холан  Naughty
Таис, с цялото ми уважение към всеки участник в спора, ако се обръщаш и за в бъдеще към мен в дискусията моля да не ме квалифицираш умна ли съм, с чувство за хумор ли съм или без и дали ми е фанатичен мозъкът или не. Цитирай ми ЕДИН пост, в който казвам, че ми е приятно да газя изпражненията на кучета и да се ровя в мръсотия. Защо повтаряте едно и също като развален грамофон и като нямате аргументи, започвате с лични обиди и квалификации. Светът не се върти нито само около вас, нито само около мен и сме длъжни да се съобразяваме едни с други, дори и да не се харесваме. И си позволих да вляза в дискусията отново заради откровената манипулация и лъжа на Джералдин, която видите ли била за финеса, пък някой друг привнесъл простотии и гнусотии в спора. Върнете се и си прегледайте постовете, така ще разберете че единствено вие сипете обиди и говорите за гнусотии до безкрай. И то към хора, които не познавате, обаче са си позволили да ви опонират виртуално.

# 2 048
  • София
Джералдин не е за финеса. Тя е за хигиената. Правиш ли разлика изобщо?

И пак ще повторя: това, че ти не разбираш - или не ти изнася да разбереш какво иска да каже тя със сравнението с гърнето, говори много за теб. Пък дали ще си без чувство за хумор, дали ще те гони параноя..то се вижда.

Тя те пита ясно и директно - каква е разликата м/у това някой да си изхвърли гърнето на детето пред блока или в кварталната градинка, и друг, който не си прибира лайната сътворени от кучето му? На мен ми е също любопитно да чуя. Защото и аз като Джералдин смятам, че щом едните го правят масово (кучкарите), какво точно спира другите да правят същото.
Възпитание? Елементарна култура?
Каквото и да е, то явно едните го имат, докато в другата категория е оскъдно.

Като искаш тема за финес, отиди в КМ  Peace

# 2 049

И пак ще повторя: това, че ти не разбираш - или не ти изнася да разбереш какво иска да каже тя със сравнението с гърнето, говори много за теб. Пък дали ще си без чувство за хумор, дали ще те гони параноя..то се вижда.

Тя те пита ясно и директно - каква е разликата м/у това някой да си изхвърли гърнето на детето пред блока или в кварталната градинка, и друг, който не си прибира лайната сътворени от кучето му? На мен ми е също любопитно да чуя. Защото и аз като Джералдин смятам, че щом едните го правят масово (кучкарите), какво точно спира другите да правят същото.
Възпитание? Елементарна култура?
Каквото и да е, то явно едните го имат, докато в другата категория е оскъдно.

Като искаш тема за финес, отиди в КМ  Peace

То и твоите изцепки тук във форума и нападките ти към опонентите говорят достатъчно за теб. За  възпитанието и елементарната култура, които са ти любимите иде реч  Wink За 1001 път - ДА, много е неприятно, ако някой замърсява и не се съобразява. БЕЗ значение дали има куче или не. Щото си има простаци по всяко време на денонощието, да не влизам в подробности, Джералдин ги е разяснила детайлно. А има и изверги - http://btvnews.bg/article/kriminalno/kuche-be-zalyato-s-benzin-i … eno-v-burgas.html прочетете какъв точно трябва да си, за да залееш животното с бензин и да го запалиш. Има и такива отрепки. Светът не е съвършен. Съжалявам че споменавам за проблемите в линка, който пуснах, но ми се струва, че там се засягат по-важни неща от фекалиите по тротоарите.

# 2 050
  • София
Ми да, аз не искам да чистят с финес  Mr. Green искам просто да чистят като се.. ъъъ... кучето им се облекчи на улицата, на полянката или в градинката пред блока. Милитана не разбира, че когато оставиш "произведение" след себе си, където и да било, това , че си с куче или без не те прави по-малко простак. Аз се опитвам да и го обясня, стигнах до... а бе айде не и днес.

# 2 051
  • София
За Любчо всички знаем, дори 85 годишната ми баба. Която м/у впрочем от малка има ужасен страх от кучета и въпреки това, не иска да ги няма изобщо - само да не са пуснати свободно навсякъде. Защото на нея, моята миличка, добра баба, и е все по-трудно да се разхожда без да се страхува. Хубаво се замисли дали това е нормално.

Съжалявам, но фекалиите са по-важни - защото застрашават здравето на децата ни.
И колкото и ужасен да е случая с Любчо, все пак болшинството хора са нормални и не горят кучета. За сравнение, болшинството кучкари са супер безотговорни и не събират лайна. Т.е. броят на фекалиите по улиците и тротоарите далече надминава броят на кучетата, които са запалени.

Този ненормален заслужава затвор. Не просто глоба, а затвор. Както преди седмица осъдиха един кретен във Франция за терор на коте - и ще лежи година.

Джералдин, всички те разбрахме още първия път.
Без милитана. Странна работа, нали  Thinking

# 2 052
 Аз съм имала случай с един кучкар в клетката.Кучето му се изхожда по средата на ограждението,той се прави ,че не вижда.Всички кучета търчат и минават през това...ако.Аз любезно отидох и го попитах дали иска да му услужа с пликче ,за да си вдигне акото на кучето,а той ми вика "Ами то си е БИО " Rolling Eyes Обяснявам му аз,че всички кучета минават през него и не е приятно а той"Ми те са си кучета,к'во искаш" Само да поясня ,че неговото куче живееше на двора и явно не му пука,че ще е омазано.Представям си какъв БИО двор има  Laughing Е,аз му вдигнах акото ,какво да правя,помислих че ще се трогне,че поне малко нещо ще го жегне ама..тц..хич даже.Ето такива нямат оправия,за тях трябват глоби.Скоро тук едно момиче с един лабрадор се направи на приятно разсеяна и на нея предложих пликче,тя обаче го взе,даже се изчерви,от тогава не съм видяла да не събира сътвореното от малкия Бруно...значи се е поправила,което мен лично много ме зарадва.
 Но да погледнем и от другата страна на нещата.Има и други неприятни постъпки за нас кучкарите,на които никой не обръща внимание.Аз например мразя да съм си изкарала кучето на разходка и да се засилват към него да го галят и мачкат даже и без да ме попитат може ли не може ли.Още повече ,че може в момента да не трябва да се пипа,може да е намазано с нещо или да е болно от нещо.Не ми е приятно както вече написах тинейджъри да влизат в кучешките заграждения да трошат и да правят боклуци,но за тях нищо никога не се коментира.Както не е редно ние да пускаме кучетата там където играят деца,така не е редно и децата да влизат в местата обозначени за кучета и да правят мизерии.А те влизат.Майките им ги пускат там да ритат топка,защото е оградено и няма опасност топката да излезе на пътя.Добре,ама ние тогава къде да си заведем кучето?Ще взема да направя аз една платена клетка,от доста време се заричам.Не е приятно също до като кучетата играя в клетката майките да водят малките си деца до оградата,знам че искат да им покажат що е то куче,но кучетата (поне повечето ) се дразнят от това.Има още много примери,които мога да посоча и за които също трябва да се помисли,но тези проблеми никога никъде не се засягат.

# 2 053
  • София
celevra, жестът, който си направила със стопанката на Бруно ме впечатли.
Ти си първата тук, която споделя, че всъщност когато види нещо нередно като неприбрано лайно, прави директна забележка на стопанина. И ако първия път не е подействало (случая с дворното куче), то ето, че втория път забележката е изиграла голяма роля - стопанката вече е съвестна.

Това говори много! Аз също правя забележки, но никой не ме отразява - вероятно защото сега съм без куче навън. Ако обаче други кучкари, такива като теб, не си мълчат при вида на нередности, а веднага конфронтират калпавите стопани, то промяна може и да се получи, и то чувствителна.

Лошото е само, че ти си една на сто хиляди. Кучкарите като милитана и Елл, които няколко пъти ги питахме директно дали когато видят нещо такова правят забележки, се измъкнаха гузно-гузно.
Те не били длъжни, всеки си решавал как да си гледа кучето..ей такава псевдо гражданска позиция заеха.

За счупените стъкла ти съчувствам изцяло - аз не понасям също хвърлени стъкла и боклуци, било то в кучешките зони, или на детските площадки. И кучетата, и децата могат еднакво да пострадат. Тук в градинката близо до блока е много неприятно - идват тийнове от СМГ-то и да не ти обяснявам каква кочина оставят след себе си. Счупени шишета, хартии, пълна отврат. Карала съм се, неведнъж, но то с 15-16 годишен разглезен тийн на глава не се излиза  #Cussing out

Не мога да си представя как майки си вкарват вътре в огражденията децата, за да играят топка. Малоумщина. Тук не съм виждала. Направете забележка, все пак ако вие спазвате определен ред и си държите кучетата само на отредените места, то майки, баби, лели и други индивиди с деца нямат право да ви окупират вашата територия.

Ако не стане със забележка, подайте жалба в общината  Peace

# 2 054
celevra, жестът, който си направила със стопанката на Бруно ме впечатли.
 Кучкарите като милитана и Елл, които няколко пъти ги питахме директно дали когато видят нещо такова правят забележки, се измъкнаха гузно-гузно.
Те не били длъжни, всеки си решавал как да си гледа кучето..ей такава псевдо гражданска позиция заеха.

Мога ли да те помоля като ръсиш простотии да не ме споменаваш? Ти кога си ме виждала на живо, че ще ми коментираш "псевдо-гражданската позиция"?. Ти, за която подпаленото куче и по-малък проблем от лайното на тротоара, щото така детето ти било застрашено? А от такива изверги в обществото, дето заливат с бензин и палят кучета не е ли застрашено детето ти? Или понеже живееш далече от проблема, той не е такъв за теб? Страшна гражданска позиция имаш, няма що. Моля те да не ме споменаваш и да ме даваш за пример дали и колко съм съвестен гражданин. Тези оценки си ги давай на познатите си в реалния свят, ако въобще имаш такива.

Общи условия

Активация на акаунт