СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 50 977
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Нашето класно беше миналият понеделник. Било е подробен трансформиращ преразказ на"Урок" на Иван Вазов от името на неутрален разказвач. Правили са го два поредни часа слети с голямото междучасие(100 мин.). Госпожата била скъсила текста, за да им е по-лесно. Едно момиченце се е разревало и госпожата му помогнала да го напише. По време на втория час влязла госпожата по музика, за да "изпорти" другия клас, че имат книжката на Огнян Тотев(или нещо подобно), където го е имало този преразказ. Каква конспирация!

# 16
  • дядовата ръкавичка
Да, Дидева! Благодаря Hug А, уж гледах в сайта на Регалия

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 10:08 от Айяла

# 17
  • София
Добре, че нашата по БЕЛ е разумна и ще им даде преразказа на класното, поне един да направят за тази година.

Някой дали е качил задачите от пробния в ПЧМГ?

# 18
Привет и от мен и вечно слънчев Пловдив в новата темичка. И благодарности на Sash - много и все полезна информация , чудесно оформление.
Утре съм на родителска на седмокласника. Чакам я с нетърпение, защото госпожата по математика напоследък отсъства и синът ми, който й е голям фен е в голям ужас. И разбира се - материалът от уравнения не е усвоен добре, в събота ми се наложи да търся учителка която на частно да обяснява правила и методи на решаване. А и класната е в петък - дето се вика, време няма, мислех да го пусна на уроци чак към март, но при това положение подранихме с уроците по математика. Турнирът И. Салабашев не се хареса на синът ми, очакваше по-земни задачи, но ... както и да е, мина и сега гледаме към класната по математика и олимпиадата на 15-ти. А после - още една класна и олимпиада. През ваканцията ще направи малко повече ходения при учителите по математика и български, за да затвърдят взетото до момента. Искрено се надявам титулярната му госпожа по математика в училище да се върне скоро, дано утре на родителската се внесе яснота, вероятно всички родители се притесняват за това, че материалът се предава от заместници чийто метод на преподаване е различен и непонятен на децата.

# 19
  • Варна
Добре, че нашата по БЕЛ е разумна и ще им даде преразказа на класното, поне един да направят за тази година.

Някой дали е качил задачите от пробния в ПЧМГ?

Все още никой не е качил задачите, има един пробен от ПЧМГ, но той е от 18.12.2011

П.П. Снощи заваля сняг, но веднага спря!  Sad  Sad

# 20
  • София - Рим и обратно

Децата ги очакват две дълги седмици. С тази учебна събота и олимпиада по математика на 15-ти,
Не е ли на 14ти олимпиадата?

Хрис, все едно моята дъщеря слушам, много й спешно да има ден, в който да се наспи Laughing.. Олимпиади и уроци могат да почакат. Тази седмица беше и в събота и в неделя на школа, не пропусна да се пробва дали не може единия ден да не ходи, че да спи....Е, не й се отвори парашута Simple Smile.

Благодаря за новата тема, само шестици в нея  bouquet

# 21
Sash, благодаря за новата тема!    bouquet

G..D.. , г-жата по мат. днес трябва да е на линия вече . А класната ще я отложат за по-нататък , за да може отново да им обясни взетият без нея материал.

# 22
  • Варна
Кафе с мед, във Варна олимпиадата по математика е на 15.12. от 9ч.

# 23
  • Карлово
Sash,  bouquet,
Утре е нашата класна по БЕЛ. Седмокласничката е обзета от пълно спокоствие, което в никакъв случай не се дължи на блестяща подготовка. Hug

# 24
Sash, благодаря за новата тема!    bouquet

G..D.. , г-жата по мат. днес трябва да е на линия вече . А класната ще я отложат за по-нататък , за да може отново да им обясни взетият без нея материал.

Благодаря ти за добрите вести, minimo - точно на това се надявах - утре са с два часа математика, дано  им светне пред очите на децата.

# 25
  • София
Момичета, някоя от вас запамети ли Наредбата за графика за провеждане на матури и датите да подаване на документи...Че аз съм я пропуснала - на коя дата  - какво се прави...
От сега избирам почивка - та затова  Peace

# 26
# 27
# 28
Относно класното по БЕЛ - на РС г-жата каза, че тенденцията по БЕЛ била да се сведат до минимум въпросите с ограждане, като това ще става плавно с годините. Нашия випуск ще е пръв, така че все още ще има такива, но значително по-малко от предишните години. Доколкото разбрах това важи и за матурите.

# 29
  • София
Та те сега почнаха с въпросите с ограждане, тъкмо свикнахме и ние като родители и пак ще сменят.

Явно с малките деца пак ще се уча наново.

Общи условия

Активация на акаунт