СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 50 977
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
Днес не успях да се свържа по телефона със СМГ. Как може да получим проверените работи от пробния изпит там на 01.12.2013 г.?

# 31
Здравейте, дами Simple Smile
Аз се включвам рядко, но не смогвам а и сега дребния е болен Sad
Да споделя резултатите от пробните на моята щерка - БЕЛ- 4.41, МАТ- 4.81, много съм разочарована Sad. Има много какво да се желае, по-късно ще снимам пробните и ще ги кача в пощата.
По БЕЛ съм гола вода и не мога да и помогна. Мисля да е записвам на школа и да сменям учителя/ходи от миналата година/ , ще съм благодарна на всяко споделено мнение за учител по БЕЛ и ако е в Южни райони си е направо бонус.
По МАТ е направила супер глупави грешки от бързане и недоглеждане.
Хубав ден!

# 32
  • София
Който има възможност и желание, при пробен изпит или мат. турнир да попреглежда отговорите на детето си (ако си ги е записало). При нас се получават вече втори път неприятни неща. След СМТ попадохме молба за контестация и добавиха още точки към резултата на сина ми. По темата - след пробния изпит в СМГ си получи работата и откри, че вярна задача е отчетена като грешна и са го ощетили с 3 точки. Разбирате какво значение има, ако това се случи на приемния изпит.

# 33
  • София
Благодарности за новата тема! При моята дъщеря забелязвам голяма умора,така че чакаме с нетърпение ваканцията.Не смятам да я товаря с много учене,дано успее да си почине.На 15.12 сме на олимпиада,а на 16.12. пробен изпит по БЕЛ.

# 34
  • в тристайна гарсониера :)
Саш,  прекрасна тема както винаги! При нас нищо ново.

# 35
  • Русе
някой може ли да качи отговорите на ПИ в СМГ от 01.12 моля

# 36
Ето ме и мен!
Записвам се и аз в новата тема.
Дам ...и нас ни е налегнала една умора може би , за това ни събори грипа ooooh! .Чакаме с нетърпение ваканцията... Hug

# 37
Благодаря на Саш за хубавата темичка, знам, че е трудоемко и пипкаво да се прави нова тема.

Аз искам съвет от вас- Хлапето е добро по БЕЛ, пише си преразказите сам, на тестовете има много често отлични оценки, както и да е ...но намират се разни други дечица,които искат да преписват преразказите за домашно от него. Знаете, един преразказ отнема часове труд . Много е тъпо обаче да откажеш да препишат от теб, аз му говоря, че това не е ок и ако госпожата разбере...а бе, много неприятна ситуация, как да обясня, как да излезе и той от това конфузно положение, не знам.

# 38
  • София
Саш, благодаря, че се грижиш да си имаме добре подредени и уютни темички за изпускане на пара   bouquet

Елан, заповядай, бях останала с впечатление, че вече са качени, дано не съм объркала някоя буквичка:

1Г, 2Г, 3Б, 4А, 5Б, 6Б, 7В, 8А, 9В, 10А, 11В, 12Б, 13Г, 14Б, 15Б, 16Г
17 А) 1, B) 4, C) 5
18 a) 9 sec, b) 7 клетки
19 а) 90о б) 45о20 а) 5/12 б) 36
21 а) 4/5, б) 2,5, в) 68%, г) 60мм, д) 60%
22 а) 4х+14, б) 106 в) 33

23 а) А= 3х+8
б) 7 1/2
в) (5х-8) (х+1)

24 а) 80об) От сбор на ъглите в триъг. в триъг. ANC и BQC => ъгъл BQC = 90oв) 36о

# 39
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=752107.msg26901092#msg26901092

# 40
Аз искам съвет от вас- Хлапето е добро по БЕЛ, пише си преразказите сам, на тестовете има много често отлични оценки, както и да е ...но намират се разни други дечица,които искат да преписват преразказите за домашно от него. Знаете, един преразказ отнема часове труд . Много е тъпо обаче да откажеш да препишат от теб, аз му говоря, че това не е ок и ако госпожата разбере...а бе, много неприятна ситуация, как да обясня, как да излезе и той от това конфузно положение, не знам.
И моят син по БЕЛ стои с момче, което преписва от него на контролните. За домашни едва ли има проблем, проблемът си е на преписващия според мен. По-рисковано ми се струва на контролни, може да пострада ненужно този, който дава да преписват от неговата работа. Но така "купуват" приятелство децата... Хем твърди уверено синът ми, че не се притеснява да откаже, че не му пука какво биха си помислили другите, хем виждам, че се радва, че може да "помогне" на съученика си и така да е още по-приет в голямата група...

Иначе преписването е направо издигнато в изкуство. Всеки определя къде да седне според това до кого ще е (има ли полза за преписването), дали мястото се вижда от госпожата, как може да се облегнеш, за да не си личи, че преписваш (от ученик или от "пищови")... Зная, че и моят човек пита съседите си по чин за отговори, изобщо - непрекъснато сверяват и се чудя как учителите на виждат... Също зная, че нищо не може да се направи, дори и да говоря. Виждам, че щом у дома може всичко, значи не лежи на чужди знания, но си е традиция да се питат и да си помагат... Едва ли е нещо ново...  Laughing

Пробните изпити във Варна
май нямаха голяма посещаемост. Може би наистина е рано, както са казали „частните“ ни учители. Но все пак аз не съжалявам, всичко си е трупане на опит (малко от цената се изненадах… 16 лв на изпит,  дано поне върнат работите с подробно мнение).

Изненадах се също, че по математика първи и втори модул се дават едновременно. Синът ми е свършил с първи модул набързо и веднага е започнал втори модул. Така че не знам колко е проверявал първия модул. Толкова години по състезания си мисля, че би трябвало да е свикнал да проверява и да не бърза, но само той си знае какво става на място…

По БЕЛ вече няма как да не се използва времето за първи модул, защото всички трябва да свършат и да започнат заедно преразказа. И пак е имал време без да има какво да прави след първи модул и проверката му. Интересно, че текстът за преразказ е бил от Пол Остър. Не знам точно какво, но се изненадах, че е от съвременен писател за възрастни.

Може би в края на седмицата резултати. Според ученика и двата изпита са  били лесни. Ще видя ще намеря ли сканиране или да снимам с фотото. Като е чул мнения, че няма защо отсега да се ходи, се кани чак април пак на пробни изпити. Но аз мисля да е примерно март. Ще видим. За ваканцията също се кани за почивка предимно. Май съм съгласна. Е, ще вадя по някое тестче и преразказче от време на време. Мислим по японски и математика да няма часове през ваканцията, само по БЕЛ два пъти ще има.

# 41
  • Русе
Благодаря момичета   bouquet Утре имаме класно и беше добре да види, че е решила теста и да се поуспокои, че е добре подготвена, макар че не знаем какво ще даде.
п.п. относно преписването - като се опари два пъти с преписан грешен отговор вместо написан свой верен макар и несигурен, се стигна до извода по-добре мой грешен отколкото чужд грешен. а да преписват дава само на отбрани ЛЮДЕ, на другите категорично се отказва - особено на отявлени преписвачи с изкарани оценки на гърба на някой друг. че след това и претендират колко са умни и отличници.

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 22:33 от elan

# 42
Аз съм в очакване на резултатите от Иван Рилски. Много се бавят, 10 дни няма резултати. Утре е и нашата класна по математика   Praynig Моля се да се съсредоточи, знае ги задачите.
Започнаха и ранните записвания за почивка 2014г. в Турция. Мислите ли, че ще е проблем, ако резервирам за 06.06.2014г?

# 43
Нашите днес са правили наказателно контролно по трудово  Shocked. Синковецът е отговорил вярно на 5 от 6 въпроса, а госпожата му е казала, че е за оценка 2+. Не стига, че учат какво е шублер от картинки, ми и допълнително стресират децата (не, че на някой му пука).
По география и физика са натрескали едни 2-ки и 3-ки... , даже и на деца, които много съвестно си учат по всичко. Не мога да разбера защо си избиват комплексите в час. Защо е възможно по химия и биология децата да се справят добре и да имат повече от прилични резултати и знания (даже масово са се записали на олимпиади), а да не им се влиза по физика? Със сигурност не е защото материалът "Електротехника" е много сложен. Засега не вземаме отношение, за да не шашкаме дечурлигата, но ако продължава така, ще предприемем мерки (нищо, че физичката е директорката).

# 44
  • София
Аз съм в очакване на резултатите от Иван Рилски. Много се бавят, 10 дни няма резултати. Утре е и нашата класна по математика   Praynig Моля се да се съсредоточи, знае ги задачите.
Започнаха и ранните записвания за почивка 2014г. в Турция. Мислите ли, че ще е проблем, ако резервирам за 06.06.2014г?

Kork, нещо бъркаш датите. На  6 юни децата са ОЩЕ на училище. Учебната година още няма да е приключила.   Peace

Саш, мерси за усилията и  за хубаво структурираната тема! Heart
В връзка  със заглавието, моите девойки едва ли ще са пълен пас през ваканцията,  тъй като още на първия учебен ден след Нова Година имат класно по мат.

Общи условия

Активация на акаунт