СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 51 579
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
На първата част от класното синето има 5,40. 2 много глупави грешки и една, която не мога да се сдържа да не цитирам:
"Кой е героят, характеризиран в текста? - "... Но когато минуваше из церовата гора, та да слезе към Искъра, из нея излезе някакъв момък в чудати, опнати дрехи, с ширити по гърдите и с пушка; лицето му беше измахнато и бледно". Отговорът на моя хубавец - "Баба Илийца" ... да се чуди човек да се смее ли или да плаче... Това класно ще го запазя за идните поколения.

# 181
  • София
 Laughing

На моята класното й предстои. Това, което обаче ме учудва е, че ще е само върху преразказ. Няма ли някакви общи изисквания за това, върху какъв материал трябва да се прави класното. На матурата теста е с по голяма тежест и да липсва в класното ми се струва странно  newsm78

# 182
  • София
Няма изисквания за провеждане на класна работа.

# 183
На първата част от класното синето има 5,40. 2 много глупави грешки и една, която не мога да се сдържа да не цитирам:
"Кой е героят, характеризиран в текста? - "... Но когато минуваше из церовата гора, та да слезе към Искъра, из нея излезе някакъв момък в чудати, опнати дрехи, с ширити по гърдите и с пушка; лицето му беше измахнато и бледно". Отговорът на моя хубавец - "Баба Илийца" ... да се чуди човек да се смее ли или да плаче... Това класно ще го запазя за идните поколения.
Joy, страшен,с глас се смях   bouquet

# 184
  • Пловдив
Изпратиха ми задачите от олимпиадата днес в Пловдив.
Качила съм ги в пощата.

# 185
Днес доста деца се пекат на олимпиада по математика. Включително и моя младеж. Сутринта напери гребена - беше толкова сигурен, защото на вчерашната класна нищо не го затуднило(!?!?). След олимпиадата отиват дръжно класа да празнуват и да си разменят подаръци, а от 14 часа влиза на олимпиада по физика. След което засяда да учи за класна по български - в понеделник. И после най-вероятно ще отдъхне... много му се струпа на главата, ама какво да се прави - добре, че училището му измислиха някакъв спортен празник, та да не учат днес. Защото осмокласника ми замина на училище с програма за понеделник. Да се чудиш какво ли толкова ще научат за един ден повече - толкова са уморени осмокласниците...на моето чак очите са му кървясали. Утре ще проспят деня, най-вероятно.

# 186
  • София
Иланг-иланг, голямо благодаря за олимпиадата   bouquet
Разпечатах я, дано младежът има сили да я реши довечера или утре сутрин,
днес при нас е (почти) нормален учебен ден (с 5 мин. са намалени часовете), след
това олимпиада по физика, утре математика.
По 4 часа ли е продължителността на всички олимпиади?

# 187
  • София
Кармела, мат е 4 часа със сигурност. Предполагам, че и другите са по толкова.

# 188
  • София
ganis, мерси. Би било хубаво все пак да има някакви общи критерии. Дъщеря ми има желание да се подготви добре за класното по БЕЛ, но освен да направи 1-2 преразказа и да се надява, друго май няма какво.. Все още са на "Немили недраги", струва ми се, че изостават и може би това е причината да няма тест.
А защо някои деца са днес на олимпиада по математика? В нашето училище е утре:

http://www.107ou.com/

# 189
  • София
А защо някои деца са днес на олимпиада по математика? В нашето училище е утре:

Лекси, общинските кръгове са по различно време и върху различни задачи в
различните градове. За София е утре.

# 190
В Русе олимпиадите предстоят - децата има доста да се пържат до 21,12,13 включително.

# 191
По 4 часа ли е продължителността на всички олимпиади?

Не. Българският например е три часа за седмокласниците, по два - за 5 и 6 клас, четири - 8-11 клас и пет - за 12 клас.

# 192
  • София
Мами, искате ли да кача задачите от олимпиадата по мат:) В пощата.

# 193
Иска ли питане, цял ден се оглеждам кат лалугер Wink
Ама те ще са сигурно софийски Sad

# 194
С риск да съм нахална-отговори имат ли:-)

Общи условия

Активация на акаунт