СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 51 024
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Може ли да попитам къде качвате пробните изпити?
Благодаря ,предварително!

# 631
Може ли да попитам къде качвате пробните изпити?
Благодаря ,предварително!
В пощата, спомената на първа страница от темата. Кой и как може да получи достъп е описано на същото място.

# 632
Днес в СМГ преразказът е "Гюнтер" на Дончо Цончев от неутрален разказвач.
Синът ми:
- Страхотен разказ!
Аз:
- А преразказът?
Наистина е страхотен! Вечна му памет на великия Дончо!

# 633
Моля ви, предложете някои добри сборници по БЕЛ с тестове и/или пробни изпити! Ние ползваме Цялостна подготовка по БЕЛ за НВО на изд. Персей и Тренировъчни и изпитни тестове по БЕЛ на АзБуки, но ми се иска още нещичко добро да имаме. Не че всичко ще реши моят сладур, но...

# 634
  • в моя свят
 Здравейте,
преди време писах в темата...май беше в 5 клас още  Embarassed
След това само ви следя, тази година чак сега ви открих. Прочетох малко назад и гледам, че обсъждате кандидатстването и матурите. Бих искала да ви попитам как децата правят предварителни изпити за матурите като още не са взели целия материал...те са едва на средата?  newsm78
Бих искала да повдигна и друг въпрос,макар за повечето тук да е  много далечен....но ще се радвам на дискусия и ако някой знае повече по въпроса. Какво се случва ако дете получи 2 на матурата по бел или мат.? Понеже моя син е с дислексия и тази година му е изключително трудно, а и пубертетът оказва голямо влияние на мотивацията му за мен този вариант е реален и искам да се подготвя за последствията.
Аз съм от Варна и тук почти няма училища с паралелки 8 клас, освен 1-2 сборни такива за невзелите матурите може би? Разглеждах сайтовете на училищата, предимно на бившите техникуми и странното е, че във всеки от тях има и специалности след 8 клас. Аз ли нещо не разбирам или....ако няма вече 8 клас в основните у-ща, а само единични сборни такива защо има специалности след 8 клас и то не малко. От къде набират ученици тези специалности за паралелка като статистически отпадналите от матури не са много? Или какво следва ако ученик преминал матурите с една средна оценка си е харесал специалност след 8 клас, защото има хубави такива, които ги няма като вариант след 7-ми? Къде да учи този ученик една година?
Извинявам се за дългия пост и ако вече сте обсъждали темата, но съм много притеснена за предстоящите изпити.

# 635
  • у дома
Здравейте,
преди време писах в темата...май беше в 5 клас още  Embarassed
След това само ви следя, тази година чак сега ви открих. Прочетох малко назад и гледам, че обсъждате кандидатстването и матурите. Бих искала да ви попитам как децата правят предварителни изпити за матурите като още не са взели целия материал...те са едва на средата?  newsm78
Бих искала да повдигна и друг въпрос,макар за повечето тук да е  много далечен....но ще се радвам на дискусия и ако някой знае повече по въпроса. Какво се случва ако дете получи 2 на матурата по бел или мат.? Понеже моя син е с дислексия и тази година му е изключително трудно, а и пубертетът оказва голямо влияние на мотивацията му за мен този вариант е реален и искам да се подготвя за последствията.

Пробните изпити са с формата на матурата,но задачите обхващат само изучения до момента материал  Peace
Иначе по др въпрос-не е възможно да са толкова малко паралелките ,в които да има 8 клас-аз съм в провинцията и при нас от 11 училища в 7 поне си има и 8 клас и то без изпит... Повечето бивши техникуми с паралелки след 8 клас набират деца от селата-там,където по случайност е останало училище със сигурност си има 8 клас.
 По другия въпрос,ако не се лъжа имаше нещо за дислексията,ако имате документи-за по продължително време за изпита съм почти  сигурна,че има,но за използване на калкулатор не съм-имам някакви бегли спомени,но наиситна не съм сигурна ,така че си провери

# 636
  • Пловдив
me4ta22, най-точна информация за обикновен 8 клас ще можеш да получиш от РИО. Почти всички СОУ си имат по една такава паралелка.
Ако дете получи 2 на матурата, не става нищо страшно, това по принцип остава като текуща оценка. Просто не може да кандидатства в паралелки с интензивно изучаване на език. Има и доста деца, които не искат да учат език, дори и да не са с 2 на матурите. Изкарват си 8 клас и после продължават в обикновена паралелка или отиват в професионалните гимназии.
Миналата година имаше мама на дете с дислексия, дават им повече време за работа, даже детето изкара приличен резултат, ако не се лъжа. Трябва да се информираш.

# 637
  • София - Рим и обратно
Наистина трябва да се информираш, защото ако не се лъжа, има облекчения не само при изпита, а и за приема.

# 638
  • в моя свят
Благодаря ви много момичета,
чувала съм за някой облекчения за децата с дислексия, но удълженото време не е за моя син, защото той е много бърз и си решава тестовете за отрицателно време. Друг е въпроса до колко са му вярни нещата, но той казва, че или знае отговора или не и време за мислене не му било нужно. С математиката се справя някакси и елементарните пресмятания не са му проблем и за това калкулатор не му е нужен. Проблема е в българския, защото граматиката не я знае въобще, пише ужасно неграмотно и  разчитам единдтвено на въпросите по литература и се надявам от тях да върже някаква оценка. Грубо звучи, но е така. Българския език е най-трудният му предмет. Sad
За приема доколкото знам имат предимство само ученици с телк.
Около нас има 3 основни училища и в нито едно от тях не организират паралелки 8 клас от 2-3 години.
Прави сте, ще отида до РИО да разговарям как стоят нещата.
Благодаря ви отново.

# 639
Aз да попитам има ли обявена грипна ваканция за София град?

# 640
  • София

По новините казаха за грипна ваканция в София област, но за София няма.

# 641

Не и май няма да има.

# 642
  • София
А аз искам ваканция. Това си е допълнително време за тормоз на децата. Да не говорим, че ще си спестим боледуването.

# 643
Ужас пак прецакаха форума Sad

# 644
  • София
Очакваше се. Сега остава да свикнем.

Общи условия

Активация на акаунт