СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 51 000
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Дидева, и розмарин за концентрация  Joy Joy Joy

# 76
  • София
Класното по БЕЛ е било днес в 2 учебни часа: 24 въпроса (някои доста трудни, според сина), ОЛВ и теза.
Един от въпросите е бил: да се посочи двустишие - антитеза на първата част от "На прощаване", което съдържа алитерация и етимологична фигура. Синът е писал: "... там дето баща и братя черни чернеят за мене", но ми се струва, че това не е верният отговор.

Според мен това отговаря на всички условия: "Но кълни, майко, проклинай
таз турска черна прокуда"

# 77
  • дядовата ръкавичка
Да, Reiny, мисля, че си права.

# 78
Синът е писал: "... там дето баща и братя черни чернеят за мене", но ми се струва, че това не е верният отговор.  - чакам с интерес да качите верния отговор на въпроса.

# 79
Според моя момък е "но кълни, майко, проклинай таз турска черна прокуда" -това е писал. Твърди че още 2-3 деца били писали така..

# 80
Миналата година в седмокласната тема се говореше за някаква билка за концентрация, не помня каква беше box, май розмарин  newsm78, имам един буркан да взема да варя чай ли  Rolling Eyes.

# 81
Ох ,аз също се замислих за чая от розмарин .Дали не трябва да добавя и някоя друга съставка за по голям ефект? newsm78

# 82
При нас датите за класните ги казаха още на първата РС.

Апропо, да продават някъде фунии, за наливане на материал по математика и английски, или да знаете, къде им е монтирано кранчето на тия деца, че да им се изпуска мързелът от време на време…! Joy hahaha
 #Cussing out
Joy newsm74

Поръчвам помагала и сборници по БЕЛ и МАТ (знам, че по-оправните свършиха тази работа още лятото, но аз сега яхнах метлата на знанието). Имаме по няколко, но допълвам колекциите.

Кажете кой синонимен речник е по-хубав. Колебаех се между 3 вида и избрах най-дебелия: Синонимен речник на българския език, Емилия Пернишка, Наука и изкуство. Има един на издателство Регалия 6 - Синонимен речник за ученици от всички възрасти от Станка Вълкова, Левчо Георгиев и се чудех дали не е по-добър за ученици.

И също препоръчайте помагало за граматика и правописен/правоговорен речник. Нашите са много стари и не знам дали са актуални.

# 83
# 84
  • В тъмната гора.

Добре структурирана граматика, много ми хареса и аз ще я поръчам.

# 85
# 86
  • В тъмната гора.
Моля помогнете с примерни тестове за олимпиадата по история - общински кръг.

# 87
Чакайте момичета, че аз нещо ви изпуснах в последно време. Ние сменихме училището и сега има малко стрес в началото, но ще се оправим надявам се бързо.

Каква олимпиада ще се провежда сега в събота в София?

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 11:12 от Sternenstaub

# 88
Доколкото знам аз - по физика от 14.00 часа.

# 89
  • София
А по математика от 14:00 ли е олимпиадата?

Общи условия

Активация на акаунт