СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 50 993
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Щастливки сте вие, които знаете кога са класните и на които децата им носят информация всякаква. Мойто никога нищо не знае. Ни уроци, ни домашни, ни никакво инфо. Понякога се чудя защо му губя времето като го пращам на училище...

# 46
  • София
Щастливки сте вие, които знаете кога са класните и на които децата им носят информация всякаква. Мойто никога нищо не знае. Ни уроци, ни домашни, ни никакво инфо. Понякога се чудя защо му губя времето като го пращам на училище...

Е, те моите са много щедри на информация за предстоящи контролни и класни , но само дотук, на дела,  в посока подготовка,   нещата са мнооооого постни.. Mr. Green

# 47
  • В тъмната гора.

По география и физика са натрескали едни 2-ки и 3-ки... , даже и на деца, които много съвестно си учат по всичко. Не мога да разбера защо си избиват комплексите в час.

Моят синковец изкара 4 на електротехниката..изплака направо, защото теория въобще не им е дала фичката им, направо 10 задачи...ново 20.. Shocked

# 48
  • София
Саш, благодаря за огромния труд и страхотно оформената тема!

Аз съм много доволна, защото от курса преместиха занятията в делнични дни, така че девойката в крайна сметка ще успее да отиде и на олимпиадата по математика, въпреки че ще й се съберат 15 доста натоварени дни, без почивка.

Нашето класно по БЕЛ щяло да е в две части, каквото и да значи това - първата /този петък/ щяла да бъде еквивалент на първи модул, а втората /следващия петък/ - на втори, т.е. трансформиращ преразказ.

# 49
  • Русе
Не се лъжете, електричеството хич не е лесна материя. Лесно ви е защото го знаете от преди и на времето са ви го обяснявали електричеството и опити сте правили и всичко, а сега - нищо няма в хранилището, материята е суха и скучна за повечето деца, лошо и неразбираемо написана в учебниците - децата нищо не разбират и ако учителката не се постарае така си и остава. Аз съм физик по образование и ми е трудно да обясня на дъщеря ми нещата понякога (да не говорим, че нещо като не и е ясно се нерви и все няма търпение). Има го и другия момент, че им се набива, че тази година нищо освен БЕЛ и МАТ не е важно.

# 50
Има го и другия момент, че им се набива, че тази година нищо освен БЕЛ и МАТ не е важно.
Така си е, едно време се взимаха в бала всички оценки. От извесно време си мисля това пропадане в образованието на подрастващите дали не е умишлено, на кои управляващи им трябват умни и будни хора  newsm78, поне тук в БГ отдавна са заявили че такива не трябват.

# 51
  • дядовата ръкавичка
Не се лъжете, електричеството хич не е лесна материя. Лесно ви е защото го знаете от преди и на времето са ви го обяснявали електричеството и опити сте правили и всичко, а сега - нищо няма в хранилището, материята е суха и скучна за повечето деца, лошо и неразбираемо написана в учебниците - децата нищо не разбират и ако учителката не се постарае така си и остава. Аз съм физик по образование и ми е трудно да обясня на дъщеря ми нещата понякога

Погледнах преди време едно контролно по физика. Аз съм абсолютен невежа (м. или ж. род   newsm78), изумих се колко видове ел. вериги, според мястото на съпротивлението има. Вярно, че  съм била в 7ми клас преди 30 г., но не помня да сме учили толкова подробно, а и съм сигурна, че електричество се учеше в 8-ми клас. ...
Отново излишно усложнен и претрупан материал.

# 52
Аз съм в очакване на резултатите от Иван Рилски. Много се бавят, 10 дни няма резултати. Утре е и нашата класна по математика   Praynig Моля се да се съсредоточи, знае ги задачите.
Започнаха и ранните записвания за почивка 2014г. в Турция. Мислите ли, че ще е проблем, ако резервирам за 06.06.2014г?

На 20-ти ще излязат резултатите.

# 53
Историята - 4, а миналата година - блестящо.
Съгласна съм да влиза дипломата, но не и в седми клас всичко да се размножи и да се налага компенсиране на неспособни учители с частни уроци.

# 54
  • София - Рим и обратно
И според мен би трябвало да влезе цялата диплома, както беше при нас. Но естествено, с цялостно редактиране и опростяване на материала, както и разширяване на изискванията към преподавателите. Сега умишлено им се стеснява кръгозора и общата култура. Точно по западен модел Rolling Eyes. Моята вчера се превиваше от смях, четейки имена на градове като Ташкент и Тимбукту, просто никога не ги е чувала Tired.

# 55
  • Пловдив
Аз пък не съм на мнение, че общата оценка от дипломата трябва да влиза в образуването на бала. Та така едно дете от селското училище, където само за вдигане на ръка пишат 6, ще бъде по-напред в стартовата позиция от моето, което учи в училище с високи изисквания, с трудни тестове, с огромно натоварване, и където най-малката грешка води до по-ниска оценка. Че откъде накъде?
Като чуя някой да казва "моето дете носи само 6", ми идва да вия. При нас това е мираж, няма такова дете в класа. И в другите класове няма.

# 56
  • Пловдив
Аз пък не съм на мнение, че общата оценка от дипломата трябва да влиза в образуването на бала. Та така едно дете от селското училище, където само за вдигане на ръка пишат 6, ще бъде по-напред в стартовата позиция от моето, което учи в училище с високи изисквания, с трудни тестове, с огромно натоварване, и където най-малката грешка води до по-ниска оценка. Че откъде накъде?
Като чуя някой да казва "моето дете носи само 6", ми идва да вия. При нас това е мираж, няма такова дете в класа. И в другите класове няма.

202uu

# 57
  • София - Рим и обратно
И как влизането само на 2 оценки в бала, премахва вероятността детето в селското училище да има по-високи резултати по тези два предмета, незаслужено?

# 58
Вижте селското училище "Методий Драгинов". Доста елитни софийски училища, и нашето в т.ч, могат вода да му носят.

# 59
  • В тъмната гора.
Според мен трябва да се влиза в гимназия и ВУЗ само с приемни изпити. Когато участват оценките от дипломата винаги ще има привилегировани.

Общи условия

Активация на акаунт