СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 51 518
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • София

Ваканцията мина, нашият мързел-не...  Confused

И при нас така... Но какво да се прави, изпълнителни са ми децата, закони спазват... Joy
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=226749224116208&set= … ;relevant_count=1

# 376

Ваканцията мина, нашият мързел-не...  Confused

И при нас така... Но какво да се прави, изпълнителни са ми децата, закони спазват... Joy
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=226749224116208&set= … ;relevant_count=1
Явно тези закони и моята дъщеря ги е чела  Grinning от началото на ваканцията нищичко не е пипнала , само излиза с приятели  ooooh!

# 377
Здравейте,
Най-накрая ми остана време да ви попрочета, да прегледам пощата и да изпратя наколко стари материали от 2010-2011 год., когато кандидатстваше голямата ми дъщеря. Тестове по БЕЛ и текстове за преразказ, това реших, че ще бъде полезно, защото има натрупани доста неща (горките деца, ако трябва всичко да изрешат...  Laughing)

Иначе и при нас нещата са същите (успокоявам се като ви чета) - огромен и непоклатим мързел, много трудно и без желание сяда да прави тестове и да решава задачи, не чете произведенията, а почти не чете и каквото и да е друго... само компютъра и телефона са важни и значими в нейния живот...
Да са живи и здрави всички дечица, да посрещнем весело Новата година и после ще се борим с нови сили  Hug

# 378
  • Пловдив
Да се оплача: моите и двамата бяха записани на ски лагер веднага след Нова година  - сега ми се обади организаторката и каза, че нямало сняг на Пампорово и прогнозата е за два поредни дни дъжд, така че, дори и пистите с изкуствен сняг ще са киша и няма да стават.

Мнооо гадно! Децата се бяха настроили и го чакаха с нетърпение...

# 379
Ако щете вярвайте, от закуска до този момент се решават задачи от движение.... на детето започна да му се завива свят. Утре е на урок, трябва да е изрешил определено количестов задачи, а края не му се вижда. Решава от сборник на 20 и кусур години, а това е индикация за висока степен  на трудност, много хамалски сметки, много завъртяни уравнения... Част от задачите решаваме ние с татко му, после му ги обясняваме... и така... хич не лесно. Ако не си бяхме позволили театър вчера може би щеше да ги  е минал досега.
Подаръците за Коледа - X Bоx за двамата, няколко игри и Kinekt (и за него игри), няколко книги - някои на немски( за осмокласника) и в общи линии това беше.  На конзолата са играли много малко поради прекомерната им заетост, но пък големия почита докато малкия пъшка над задачите.
Бенджи - много кофти ситуация, но навярно ще им се случат нещата на по-късен етап. Просто ще ги освободиш за няколко дни от училище и ще си изкарат ваканцията децата - само да завали ( всички това чакаме).

# 380
Ако щете вярвайте, от закуска до този момент се решават задачи от движение.... на детето започна да му се завива свят.
Не е ли малко прекалено? Ако наистина решава от сутринта до осем вечерта, това са почти 12 часа.
А и щом вие с баща му обяснявате задачите, каква точно е ролята на уроците?

# 381
Ние сме отложили всичко за по-нататък. Състоянието на моята девойка е следоперативно. Скъса връзки на глезен и се наложи операция. В момента е с гипс, с патерици, предстои лечение и дълго възстановяване...
Пожелавам на всички деца от темата ЗДРАВЕ.
Весело посрещане на Новата 2014 година. Hug

# 382
Фран , бързо и беБолезнено възстановяване на девойката  Grinning
Бенджи , много неприятно това с лагера....

Весело посрещане на новата година на всички деца и родители ! Здрава и много успешна година !  Close-mas:

# 383
  • София
Бързо оздравяване на девойката, Фран  Hug

Аз съм дала официална почивка до НГ, много ми прегря и прегоря детето двете седмици преди ваканцията - две седмици без нито един почивен ден (от курсове, отучвания и олимпиади), след това още 2 дни курсове, а в училище - контролни почти всеки ден. На 25-ти беше с 39 градуса Т.
Та сега си чете книжки само и излиза с приятели, от 1ви - пак на въртележката Simple Smile

# 384
  • София
Фран, дано момичето ти се възстанови бързо и без никакви последствия  Hug

При нас, ако се стигне до прегряване, ще е от въртележката компютър, таблет, телефон.
Боря се, обаче ...  ooooh!

# 385
  • Варна
И при нас дните минават пред компютъра. В промеждутъците чете Пърси Джаксън. Ако сте чували за романи, в които битките са преплетени с решаване на параметрични уравнения и определения на сложни изречения, моля свиркайте. Купувам веднага.
Kopche, и аз предполагам момчето ти сега да е опитало, щом досега не сте имали повод да го подозирате.
Фран, вярвам че девойката ще се възстанови бързо и Май месец ще "надбяга" и задачите, и тезите.
Пожелавам ви весело посрещане на Нова година! Да е успешна най-вече за седмокласниците ни - по първо желание на първо класиране!

# 386
  • В тъмната гора.
Фран, бързо възстановяване пожелавам на момиченцето ти!

Оххх, ваканция, ваканция..В началото момъка беше навит да поучи и навакса по някои изоставени предмети през ваканцията, ама ей го на ...лаптоп - компютър - телевизор - лаптоп...аа забравих телефона.

# 387
  • София
Моят не решава нищо,  Островът на съкровищата, подарък му е от баба. Баща му изкара плейстейшъна преди 2 дни и сега вече няма шанс и на Игрите на глада да отидем.

А така ми се иска да порешава параметрични  и модулни уравнения, че след ваканцията като почнат текстовите, няма да има време.

# 388
  • дядовата ръкавичка
Весело посрещане на Новата година!

Фран, бързо възстановяване на девойката! Много неприятно, на баскетбола ли се е контузила?

При моите ваканцията тече лежерно. Спане до късно, компютър и таблет (дребната получи за Коледа). Поне вече не се карат за компютъра. Разхождат кучето с баща си по планината, отвреме-навреме малко тенис с мен, пренасяне на дърва за поддържане на добра физическа форма. Замислила съм да ходим на кънки и боулинг, дано остане време, че за мен краят на ваканцията наближава.
Книги - намери си една поредица "Орденът на асасините"- тях чете, но само вечер в леглото. Не че на мен ми допада избора му.
За ученето през ваканцията - още първия ден направих план и засега се спазва. Не се е пренатоварил, в общи линии по едно тестче на ден му се пада, та не протестира.

И ние се надяваме малко снежец да завали, дано!

# 389
Ако щете вярвайте, от закуска до този момент се решават задачи от движение.... на детето започна да му се завива свят.
Не е ли малко прекалено? Ако наистина решава от сутринта до осем вечерта, това са почти 12 часа.
А и щом вие с баща му обяснявате задачите, каква точно е ролята на уроците?

нашата помощ е в частта " упражнения у дома"

Но след днешния урок беше във възторг от знанията си. Задачите от движение и за двамата ми сина винаги са били голям препъникамък.  Но те са упорити деца - не се отказват лесно
Весело и зареждащо посрещане на  Новата година! 

Общи условия

Активация на акаунт