Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 721
  • 788
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз само да вметна, че не е справедливо да се счита, че доходите на една домакиня са нетрудови.
Поддържането в ред на едно домакинство, отглеждането на деца и организацията на социалният и културен живот на едно семейство са труд. Който не е съвсем безвъзмезден.

# 241
  Но е неблагодарен. Сготвиш нещо прекрасно, но  то се изяде, останат чинии. За да е чисто, трябва да се чисти непрекъснато. Най-накрая почват да те гледат главно като източник на чисти дрехи.
  Културния живот пък иска темпове  и последователност, и най-вече  среда, с която да обсъдиш посетеното.

Всичко това, разбира се, не важи, ако "домакинята" има слуги, които се занимават с тая проза.

# 242
  • Другата България
Джой, на мен ми стана забавно, наистина. В първия момент се втрещих, защото и в най-смелите си представи не съм си помисляла, че въобще е възможно да има такива хора. Знам ли, може да е поради това, че в реалното си обкръжение ги нямам. А и съм си наив, признавам. Позволих си да избухна, с което не се гордея, и това предизвика възмущение у други съфорумки, за което явно са прави и затова се извиних.На тях разбира се.
Сега вече ми е смешно и забавно. Разтоварва ме някак. Щом за нея това е смисъла на съществуването и във форума-да рови и квалифицира хората по писанията им, хвърляйки жлъч и отрова-нека го прави. Нито можеш да я промениш, нито пък и има смисъл, защото човек е такъв, какъвто е. Възможно е в реалния живот да не е такава, да избива нещо тук и сега-няма как да знам, а и не искам, а и не ме интересува.Не си струва да и отделяме толкова време.
Но когато ме напада, няма да стоя безучастна, защото след като не я провокирам с нищо лично /ако не ме апострофира постоянно аз няма и да я забелязвам Grinning/ мисля, че и тя не би следвало да го прави. Щом го прави, нека и да чете.
 Hug

# 243
Бе не знам аз дори и домакиня да бях домакинството и грижите по детето пак ще са долу -горе поделени ,но  виж организацията на социалния и културен живот на фемилито са много трудоемки  Joy Joy Joy
От около месец съм с пукната кост на едната ръка и почти не ходя до офиса и ми е скучно ,не е за мен това.

# 244
  • София
Аз само да вметна, че не е справедливо да се счита, че доходите на една домакиня са нетрудови.
Поддържането в ред на едно домакинство, отглеждането на деца и организацията на социалният и културен живот на едно семейство са труд. Който не е съвсем безвъзмезден.
Е, както се разбра има домакини и домакини. Някои всеки ден си купували гримове от 500 лв, така че надали имат време за толкова прозаични дейности като почистване и готвене.  Peace

# 245
И аз съм фрийлансър и чета езотерика. Въх! Laughing Crazy

Тя Андариел е недоволна, ама я да седне да чете, пък да стигне до Ибн Араби,
да го разбере и тогава да се изказва кое е тъпа литература.

Една домакиня може да спести/спечели доста пари на семейството и нетният
ефект да е по-добър.

# 246
Не съм чела всички мнения, само исках да кажа, че така зададена тема, в женски форум, до друго няма да доведе, освен до бурна кавга. Защото темата е тенденциозна и в нея са заложени противоставяне, съдене и сума ти шаблони.

# 247
  • София
Ти пък, къде тръгна с Ибн Араби! Бас държа, че едно 99.99 процента от феновете на езотериката хич не са и чували за него, а се ограничават с популярната литература. Като гледам загллавията по огромните вече щандове за езотерика, мотивационни и пр., започвам да придобивам представа колко повече народ и как все повече се чалва на тези теми. Не че нещо лошо има само по себе си в езотериката, но както винаги въпросът е в мярката - едно е да четеш за забавление, съвсем друго е да ти се превърнее в начин на мислене и отправна точка.  Определено е по-добре за ходят по баирите, да слушат музика или дори някоя мусака да врътнат.

# 248
Но на доста домакини ще им се отрази добре поне Бягащата с вълци да прочетат.

Между другото в последно време заглавията се доближават повечко до Ибн Араби
по съдържание, отколкото до мистицизма на 19 век и факирските изпълнения на
Елена Блаватска. Има развитие, така че ако се чете всеядно, пак човек може да закачи
нещо ценно.

А "за забавление" няма смисъл. В идеалния вариант човек го приема насериозно и
показва резултати.

# 249
Не се ядосвайте на Лиляна,
на учителките всичко им е простено!

# 250
  • София
Аз съм яя чела Бягащата с вълци и не останах впечатлена. Не наммирам никаква мистика и тайнственост в женското начало.
И какви резултати показва човек?

# 251
Не, не си я прочела, асимилирала си я като текст, но не и като смисъл.

Резултати...ами липса на неврози. Лице без нервни бръчки. Нещата почват
да се случват по-елегантно. Домакинята спира да затъпява.

# 252
Бе, я кажете английският ластик как се започваше и на боба кога слагате ли чурицата- преди или сле запръжката? В краен случай може да си кажем и две приказки за Коелю.

# 253
Никога не готвя със запръжка- има си техника без запръжка.

Андариел, домакиня ли си всъщност? Да си знам, щот' твърде много
протестираш, че имам мижава работа и образование, ама така и не си
казала ти какво имаш насреща. Освен породени деца...

Сега е една виелица- направо ме влече да плета, ама като дете не ме
учиха, гонеха ме за образована мадама с кариера.

# 254
  • София - Рим и обратно
Каси, избърши ръцете в престилката, че взе да изпускаш букви  Laughing    bouquet
Чубрицата, докато ври боба.
Плетки, така и не се научих да плета. Идеална дейност за развиване на мозъка е, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт