Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 758
  • 788
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Според мен на домакините идеално ще се отрази "Скъпа не полудявай", моята приятелка ми я подари в най-домакинският ми период след раждането на дъщеря ми и определено имаше впечатляващ ефект.

Много подценявате домакинския труд, много.
Аз го ценообразувам.

# 256

Сега е една виелица- направо ме влече да плета, ама като дете не ме
учиха, гонеха ме за образована мадама с кариера.
Едното не изключва другото.
Мен баба ми ме научи да плета като бях на 5-6, още помня.
Това не ми попречи да завърша висше образование, даже 2.
Ех, кариера нямам, просто работа.

# 257
  • София
А защо ти си мислиш, че си я разбрала като смисъл? На мен ми изглежда малко като на разсъжденията на една много дълго време потисната жена, леко замаяна от успокоителни, изпаднала в лек транс. Направо казано, все едно е писана от пациент.
Да, бе, баш с езотерика няма да затъпява, ще избегне неврозата и ще си изглади бръчките! По-добре да решава задачи по математика с детето си или с внучето, или да препрочете отново Ботев или Алеко. Толкова ли са вече зле нещата, че сума народ иска да се дрогира, за да избяга

къде нещо съм писала за твоятта работа? Нито зная дали работиш, нито какво работиш, така че няма как да кажа дали работата ти е мижава или не. Аз съм домакиня. Можеш да се успокоиш - освен две деца нищичко друго си нямам!

# 258
 Що не поканите съфорумките от Домакини?Темите се припокриват-запръжки,плетки,полудяване и езотерика  Laughing

# 259
"А защо ти си мислиш, че си я разбрала като смисъл?"

Защото разбирането идва от изживяването, а аз съм изживяла
ежедневния вариант на приказките, затова лесно го разпознавам
зад "замаяните" писания. Да, от пациент е писана- от някой, който
е бил наранен и се е излекувал. Ценните книги са писани от "пациенти".
Който не е бил наранен, почти няма какво да каже.

Пробвала съм гоблени. Искат много време- след пенсия, живот и здраве.

# 260
Гоблена си е цяло изкуство. Трябва да ти идва отръки и да имаш търпение. Аз например като шия гоблени се успокоявам, ама като виждам, че съм до под кривата круша и се изнервям. Затова спрях. Но това са типично женски хобита, които много успокояват- плетенето също. Добрата домакиня готви добре, плете чорапи, шие гоблени, чисти всеки ден, грижи се за дома...Ако моя мъж иска да съм само домакиня д ами купи едно имение, нямам проблем да домакинствам всеки ден и няма да мрънкам.

# 261
  • София
Не всички книги, писани от пациенти са ценни.

# 262
  • London
Андариел, човек си развива мозъка в насоките, които са му интересни. Ако ти предпочиташ да решаваш задачи по математика, на друг му се чете езотерика. Това, че не разбираш дадена материя или не ти е интересна, не прави интересуващите се психично болни. Crazy

# 263
"Добрата домакиня готви добре, плете чорапи, шие гоблени, чисти всеки ден, грижи се за дома"

Не, това го прави слугинята. Домакинята може и да не плете чорапи, ако има
други нужди на семейството. Да плетеш чорапи на инат е тъпо, ако така само
се правиш на добра невеста.

Андариел- писах "ценните книги са писани от пациенти", не
"пациентите пишат ценни книги". Ти като си толкоз логична, не
виждаш ли простата логика на изречението?

Погледни под повърхността
на истински интересните прозрения и ще видиш наранен човек.
Тия, които никога не са се чупили, не виждат и не могат да дадат съвет.
Понякога и "счупените" не могат, но целите- никога.

Май домакинството не ти се отразява добре...

# 264
  Аз шия прекрасни гоблени, но нямам време, за съжаление. Като бях по майчинство имах.
  Колкото до езотериката - по вероятно е да докара невроза, отколкото да я излекува,  според мен. От неврози и бръчки лекуват разходките сред природата, хем и за децата са полезни.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 13:03 от Iris04

# 265
Толкова отдавна не съм била домакиня ( да си стоя вкъщи ), че си мисля за тази възможност с копнеж.
Но и аз искам да съм тип домакиня на имение.
Само да се разпореждам какво и как да се направи, без реално да го правя.  Flutter
Уви това в този живот няма да стане.

p.s  Аз на боба му слагам джоджен, а не чубрица.  Laughing

# 266
  Колкотко до езотериката - по вероятно е да докара невроза, отколкото да я излекува,  според мен. От неврози и бръчки лекуват разходките сред природата, хем и за децата са полезни.

Езотериката е като спорта. Доста хора се контузват, но има такива с данни и
талант, които постигат отлични резултати.

Има хора, за които е неизбежно да се занимават, които са чули някакъв повик.

Тия, които го правят за шарения и интересно, полудяват.

# 267
Щом пише отгоре "Работа", не ми го хвали. Освен ако не си митничар, катаджия и др. там, които съм нямала щастието да работя.
Голям спор се заформи.... Ама чакате с нетърпение  да дойде събота и неделя, пък после - гадно, пак е понеделник. Confused

# 268

Има хора, за които е неизбежно да се занимават, които са чули някакъв повик.

Тия, които са чули повик, мисля, че не е редно тук да ги дискутираме.

Колкото до резултатите, аз си признавам, че не съм наясно в какво се изразяват, тъй като нямам влечение и също не харесах бягащата с вълци. За бягащ с вълци признавам само Маугли.

# 269
  • София
Към езотериката често посягат хора, които или като цяло имат нагласа към суеверия и подобни, или са били в голяма личностова криза. Тогава човек търси някакви опорни точки, за да организира счупения си живот и душа, начин да свали самообвиненията, да се почувства оправдан, включително, че има някъде някакви сили, които могат да му помогнат, и да го водят към равновесието, и дори повече - да се научат да управляват и иззползват тези сили. Когато човек не може да намери ресурс в себе си или си мисли, че няма ресурс в себе си, той търси външни ресурси, които за съжаление понякога повече вредят, отколкото да помогнат.

Напротив, разбрах те много добре за книгите - най-ценните книги били написани от пациенти, т.е. от цялото количество книги тип "лекуване на душата", най-ценните са написани от пациенти.

Общи условия

Активация на акаунт