Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 764
  • 788
  •   1
Отговори
# 270
Ти първо кажи домакиня ли си или бачкаш, а после ще си
говорим за личностни кризи и "опорни точки" (това да не ти е БСП...)

Както е казал Алексис Зорбас, недей руши света на хората, ако не можеш
да предложиш по-добра алтернатива.

Та, каква е твоята алтернатива за "счупените" хора, които нищо
друго не ги оправя? Аз отдавна се научих да не отнемам вярата на хората.
Ти май не си помъдряла за това...от мусаката ще да е, или от запръжката.

# 271
  • София
Домакиня съм. И какво от това? Да не би за личностни кризи да имат право да четат и пишат само работещите?
За каква вяра точно говориш? В един момент настъпва отрезвяване, човек приема реалностите, колкото и да са тежки, и усеща, че не може повече да се крие зад езотерики и мистики. Лично аз подозирам, че са малко реално вярващите в езотериките, мистиките, дори в Бог. В повечето случаи е поредната мода.

# 272
Домакиня съм. И какво от това? Да не би за личностни кризи да имат право да четат и пишат само работещите?
За каква вяра точно говориш? В един момент настъпва отрезвяване, човек приема реалностите, колкото и да са тежки, и усеща, че не може повече да се крие зад езотерики и мистики. Лично аз подозирам, че са малко реално вярващите в езотериките, мистиките, дори в Бог. В повечето случаи е поредната мода.

Grinning
О, да, призна си. Това от това, че на практика нямаш право да ми се сърдиш
за "мижавото" образование и работа, защото и това нямаш. Нито пък се занимаваш
с психо-невро истории отвъд аматьорски стремления.

И като видиш гадната реалност, какво?

# 273
  • при най-добрия мъж...
След 17 годишен работен стаж от началото на лятото си останах у дома.В началото се чудех как и какво да правя,но много бързо намерих с какво да се занимавам.Освен грижите по дома и домочадието си намерих ново хоби.Направих си работилница на балкона,започнах да уча чужд език,изчетох книгите,за които все не ми оставаше време,имах време и за спорт у дома.А нещото,с което съм най-горда е,че започнах диета и видимо се вталих.Да не говорим,че съм много по спокойна и неизбухлива.Обичам да си стоя у дома,не се чувствам самотна.Имам и приятелки,с които се виждаме.Заради финансовата страна на нещата ми се налага да работя две вечери в седмицата-петък и събота.

# 274
  • София
Какъв ти е проблемът с работата? Написах го веднъж и пак ще ти кажа - никога не съм коментирала работата ти. Това с мижавостта ти сама си го иизмисляш.
Колкото до аматьорските ми стремления, досега рядко се е случвало някой тук, който е квалифициран в областта, да опровергае или направо покаже като грешни неща, които съм писала. Може да нямам диплома, но имам знания. А ти може да имаш диплома, но нямаш знания. А и в твоятаспециалност, освен един кратък курс по когнитивна психология, няма нищо друго, което да е свързано с неврология, невропсихология, психолингвистика, невролингвистика. Ти дори моделите на паметта не знаеш!

Когато човек види "гадната" реалност, той започва да търси начини да се справи в съвсем букваален материален и организационен план, за да изплува.

# 275
И ти като ги знаеш, Андариел, моделите на паметта- и какво?

Твоите изказвания са тип Майкрософт- напълно верни, наистина не
се опровергават, но са 99.99% безполезни.

Което демонстрира тезата, че като си домакиня, затъпяваш, дори
да поназнайваш неврология. Защото няма къде да я приложиш. Къде-
на мусаката ли?

# 276
Mamacita, работила ли си като психолог ?

# 277
  • London
Andariel, какви познания имаш ти по езотерика, че си тръгнала да я коментираш, че й читателите й? Искаш ли е сега да ти свия перките като те препитам колко си запозната с материала да те видим колко знаеш? Не е зле човек да говори по въпроси по които има някаква яснота, в случая ти нямаш никаква. Пишеш пълни абсурди, че и нахално се опитваш да ги пробутваш за всеобщи истини.

# 278
Ще ми се задушевната комуникация между Андариел и Мамасита да бъде на ЛС.Мистиките, ученията, езотериките и други бла-бла, доста се отдалечиха от темата .

# 279
Mamacita, работила ли си като психолог ?

Нямам правомощия. Не съм го учила като бакалавър.
Не бъркам в главите на хората.

Но съм работила комуникация, което има връзка с
философията на езика, а отчасти- и с психологията, и
с когнитивната наука. И всеки ден прилагам принципите,
които съм учила, за всичко- от фонемата до структурата
на изречението, и избора на думи.

Андариел е на ниво "debunking" по модел на Бен Голдейкър.
Много ми е познато. Минавала съм по тоя път.

# 280
  • Другата България
Мамасита, а ти работиш ли нещо или и ти си домакиня?

# 281
  • София
Хайде, разказвай, Катрала, какъв е материалът по езотерика? Щом толкова знаеш и разбираш, моля, с удоволствие ще прочета каквото напишеш!

Мамасита, май нещо си мислиш, че ще ме обидиш. Joy
колкото до моите знания, не бой се, не стават зян! Всяко нещо с времето си.

# 282

Когато човек види "гадната" реалност, той започва да търси начини да се справи в съвсем букваален материален и организационен план, за да изплува.

Не е задължително. Много често се случва да потъне още повече в илюзорни, примитивни вярвания. Това не зависи от интелект или дейност, която извършва или не извършва, а от стремление да бъде в мир със себе си, затова и яростно брани своето равновесие. Последното не е задължително да бъде разбрано от околните, защото е много лично и индивидуално.  Grinning

# 283
Днес изпихте ли си кафето, мили дами?
Май не.

La Catrala и Mamacita Bandida искат да правят равнис с Andariel?!
Ко? Не!  hahaha

# 284
Не се ядосвайте на Лиляна,
на учителките всичко им е простено!

Това сега го видях. Shocked И засъжаление го казва майка на 3 деца. Никол, Лиляна не е представителна извадка на съсловието, не бъркай нещата.

Общи условия

Активация на акаунт