Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 435
  • 788
  •   1
Отговори
# 585
По-малко пари? От кого по-малко?
Имам позната. Бременна е, скоро ще ражда. Бедна е, постоянно се оплаква. Не им стигат парите, едвам свързват двата края. Жива да я ожалиш. Ще ражда в частна клиника. Цената е около 3 хилки. Миуто й й купи нова кола, че в старата двувратка не може лесно да си побере вече третото дете. Като казвам нова, имам предвид не от Горубляне. Но и днес я слушах двадесет минути да реве, че за нищонеимстигатпроклетитепаримамкаму.
И хич не ми пука, че я разнасям по форумите. Тя хем пише тук, хем знае, че я осъждам.
Е то от нямане до нямане има разлика.  Laughing Laughing

# 586
И хич не ми пука, че я разнасям по форумите. Тя хем пише тук, хем знае, че я осъждам.

Crazy Следващата ви срещата ще е много интересна!

# 587
  • София
И аз имам такава приятелка.
Но наистина нея миуото не я е посипал със злато от глава до пети, макар, че винаги и купува нова кола за всяко следващо дете, което му ражда.
И живее в разкошно жилище.
Иначе тя и децата са изцяло на нейната заплата. И тя има три.

# 588

Crazy Следващата ви срещата ще е много интересна!

А! Дреме ми. Тя си знае, че е обект на подигравките на повочето, с които сподели, че е бедна.
Въпреки това си остава една от най-близките ми дружки.
И вече е прочела.

# 589

Удивително голям брой хора нямат никаква потребност от работна среда, за което не мога да ги упреквам, макар че аз не съм такава.

Работната среда, доколкото в немалка част от случаите се състои от тумба кокошки, заети с офис клюки и разговори от типа "Ти кво му сготвИ на твоя снощи?" е силно надценена като възможност за общуване и социален контакт. Аз по-скоро трудно мога да разбера липсата на потребност да правиш нещо, мозъкът ти да щрака, да е зает с някакви проекти, задачи, срокове дори (и нямам предвид "Бързо към мола, че ще затвори след малко!"). Това е, което мен би ме сдухало в домакинстването, не липсата на 8 часа в офис.

# 590
Дона, а работна среда, в която, ако не си си самодостатъчен, значи умираш от скука, завидна ли се води?

# 591
Дона, а работна среда, в която, ако не си си самодостатъчен, значи умираш от скука, завидна ли се води?
Нещо ми я няма умствената кондиция и не разбрах какво точно казваш  Laughing Че може да има работна среда, която да е интересна, стимулираща и динамична? Може, разбира се. Понеделнишките оперативки с елемент на брейнсторминг и разпределяне на задачи са много готино нещо. Да участваш в тях от леглото и по пижама е още по-готино, Бог да благослови технологиите  Simple Smile
Имах предвид нещо друго - потребността от офис среда на всяка цена. Както и потребността от социален контакт на всяка цена. Но аз съм си саможивник и при мен никога не е била толкова силна, че да зависна по градинките и да говоря за акита и маникюр, само и само да не съм сама. Предпочитам да си подбирам контактите, тия, които са по задължение, са ми в графа "излишен шум".

# 592

Удивително голям брой хора нямат никаква потребност от работна среда, за което не мога да ги упреквам, макар че аз не съм такава.

Работната среда, доколкото в немалка част от случаите се състои от тумба кокошки, заети с офис клюки и разговори от типа "Ти кво му сготвИ на твоя снощи?" е силно надценена като възможност за общуване и социален контакт. Аз по-скоро трудно мога да разбера липсата на потребност да правиш нещо, мозъкът ти да щрака, да е зает с някакви проекти, задачи, срокове дори (и нямам предвид "Бързо към мола, че ще затвори след малко!"). Това е, което мен би ме сдухало в домакинстването, не липсата на 8 часа в офис.

Аха.  Simple Smile

Не знам дали ще ме разберете, но след като прекарам няколко часа помагайки в библиотеката или училището, без да ми се плаща, се чувствам също толкова добре, колкото и някой, прекарал 8 часа платени в офиса, от които 6 часа - щракайки в Бг-мама.

# 593
  • София
А, ако ходиш на маникюр и фризьор в работно време, съвсем неразбрана ще останеш.

# 594
  • Ямбол
А, ако ходиш на маникюр и фризьор в работно време, съвсем неразбрана ще останеш.
О да, там е мястото, където най-много се затъпява, извинете.
Да слушам поредната кифла какъв боклук си е купила или пък как друга я погледнала и т.н. По-добре в библиотеката и в училище.

# 595
Не пречи след библиотеката да идеш на маникюр, де.

Не знам дали ще ме разберете, но след като прекарам няколко часа помагайки в библиотеката или училището, без да ми се плаща, се чувствам също толкова добре...

Абсолютно суперско.

# 596
  • София
Ами там се ходи, за да ти вземат връхчетата , да те епилират и да ти направят маникюр и педикюр, обикновено, а не да се обогатяваш духовно и интелектуално.

# 597
О, то в училище понеже се говорят само мъдрости в междучасията. Обсъждат се намаленията в мола и джиджания шлифер на колежката, и на кой кога циганите са му разбили вилата.

# 598
О, то в училище понеже се говорят само мъдрости в междучасията. Обсъждат се намаленията в мола и джиджания шлифер на колежката, и на кой кога циганите са му разбили вилата.
А, и родители се обсъждат (предполагам).

# 599
Да, кой с какви скъпи сака ходи на родителска среща, пък мебелите у тях били от втората световна, ц,ц,ц.

Общи условия

Активация на акаунт