Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 968
  • 788
  •   1
Отговори
# 570
 Мамасита вече има мъж. Това първо. Второ, на мен домакиня ми звучи като нещо което се ползва главно за статистика - работещи/ домакини. В известен смисъл всички сме домакини, макар че някои от нас може и да са по скоро от тия дето баба ми викаше - "Тя, Йона, (от Северна България беше жената, там имената са едни такива) никаква домакиня не е", макар че въпросната Йона не работеше нищо.

# 571
Да не е от троянско бабата Simple Smile

# 572
   Горе-долу... малко по на северозапад Laughing

# 573
"Mamacita Bandida, няма как да бъде домакиня  Wink

няма избор  Smile

Домакини са жените които имат мъж/партньор и имат избор могат да работят могат и да си гледат домакинството/домочадието   Very Happy "

Знаеш ли израза, "When you assume, you make an ass out of you and me."?

В тоя форум не пиша нищо, освен ако не е от личен и пряк опит. Анадънмо?

Подъл опит за подсечка, но не минава.

# 574
В тоя форум не пиша нищо, освен ако не е от личен и пряк опит. Анадънмо?

Сега остава и да помислиш малко как си стигнала до изводите си, посредством опита, какво си била преди, какво сега и да си дадеш сметка, че не всеки има твоят опит и възможности, във всяко едно отношение, включтелно и да мине по твоят път, по една или друга причина. И не на последно място, нямат твоите виждани принципно, независимо от твоят опит  Wink

# 575
  • Tам през Атлантическия океан
Разбирам  Peace кофти опит просто  Hug

NinoTino Peace

# 576
Всъщност опитът си ми е доста хубав и съвсем нормален.

Или някой има да каже нещо за позицията, че е по-добре да си
домакиня, ако мъжът е с по-малко пари...така де, да имаш време да
кърпиш чорапи и да правиш буркани.

Може би има и хора с такова мнение. Както и еднорози.

# 577
  Всъщност е въпрос на прост разчет. Ако жената трябва да работи нещо за заплата близка до минималната - знам, знам, такива тука няма - и по-голямата част от парите и отиват за път и обяд, а същевременно имат и дете в градинска възраст или в малките класове  - болести, чести отсъствия, необходимост от водене и развеждане  - понякога се оказва икономически оправдано жената да не работи, дори и мъжът и да не е високо платен. И съответно кръстосва кафенетата докато стане време да си прибира детето от градина/училище.
 Удивително голям брой хора нямат никаква потребност от работна среда, за което не мога да ги упреквам, макар че аз не съм такава.

# 578

Около Хогуортс има. Wink

# 579

Да, някой може да ти каже и точно това. И има пълното право на тази си позиция.

# 580
По-малко пари? От кого по-малко?
Имам позната. Бременна е, скоро ще ражда. Бедна е, постоянно се оплаква. Не им стигат парите, едвам свързват двата края. Жива да я ожалиш. Ще ражда в частна клиника. Цената е около 3 хилки. Миуто й й купи нова кола, че в старата двувратка не може лесно да си побере вече третото дете. Като казвам нова, имам предвид не от Горубляне. Но и днес я слушах двадесет минути да реве, че за нищонеимстигатпроклетитепаримамкаму.
И хич не ми пука, че я разнасям по форумите. Тя хем пише тук, хем знае, че я осъждам.

# 581
  • Tам през Атлантическия океан

Ок , погрешно впечетление  Wink явно .

Относно следващто имам такива индиректни познати  Crazy

Сем. с нисък доход и въпреки това жената не работи , жената е млада , здрава  (30) децата ходят на у-ще  Simple Smile Не знам да има хоби , не плете не  , не шие , няма блог за рецепти  Wink   Снимките които съм и виждала във ФБ са по квартални кафета с предполагам себеподобни приятелки и тя е домакиня  Grinning

Както бе казал някой по назаде има домакини и домакини Grinning

Удивително голям брой хора нямат никаква потребност от работна среда, за което не мога да ги упреквам, макар че аз не съм такава.

Peace

И аз съм така  Wink но не съм тръгнала да 'нападам' обратната страна  Wink

Единствено ми е страннен примера който дадох по-горе ама па какво  Rolling Eyes Това си е избор , чужд не мой ,  всеки има различни нужди  Grinning

# 582
  • София
Е, зависи от работната среда, все пак.
Има работна среда, която с удоволствие бих пропуснала съвсем тенденциозно с пълното съзнание, че нищо няма да загубя.

# 583
Аз съм работеща домакиня  Peace

# 584
  • София

Имам позната. Бременна е, скоро ще ражда. Бедна е, постоянно се оплаква. ....
Има си такава "порода" хора- оплаквачи. Имам подобни познати. И на тях винаги някой друг им е крив, винаги.
Що се отнася до кърпенето на чорапи- защо, много ми е итересно защо пък да е лошо ако на семейството му стигат "малкото" пари и решението на двамата съпрузи е общо и то е жената да не работи, та защо това да е лошо?  Има хора, на които не им пречи, че не са с някакви извънземни доходи, има хора, които се задоволяват с малко, водят спокоен и скромен живот. Те са по-лоши от останалите ли? Защото мъжът е "мухльо"/ тук ми липсва Лизет/ и изкарва средна заплата, понеже е, примерно, държавен служител.
Много съм доволна от факта, че в най-близкото ми обкръжение хората не са такива, които съдят за нас по парите ни/ или липсата им/, по това, че аз не работя, по това в кой квартал живеем и в какво жилище. Да, малко са хората точно в това ми най-близко обкръжение, но са ми достатъчни. И тези хора далеч не са само домакини като мен, а напротив.

Общи условия

Активация на акаунт