Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 264
  • 788
  •   1
Отговори
# 750
и моя мъж мие чинии обича да го прави,не виждам лошо,и въпреки че  е на работа по цял ден,като се върне понякога и готви,просто има неща които ги прави по добре от мен,напоследък беше се вманиачил да си меси царевичен хляб,ето днес като се върне ще прави пица,

# 751
  • Бургас
Какви са тези ястия дето "сами се готвят".  Нали все пак трябва да нарежеш/обелиш продуктите. Да наглеждаш от време на време дали не е готово. Да сложиш подправки. Дори и най-простата леща, дето се правила сама, трябва да нарежеш лук, моркови, чушки, да обелиш чесън. Аз хвърлям и водата след първото завиране. После подправки се слагат. Товаа си е все навъртане около печката.

# 752

Мила,не си ли се замисляла,че има начална форма на анорексия или орторексия?Това си е страшно и с възрастта и промените в тялото се задълбочава.Надявам се само да не налагаш това и на детето ти.
Моя роднина тормози така дъщеря си - милото от малко няма право да яде шоколад,хлебни,паста,бобови,че дори и плодовете й брои.Това само да не надебелеела.

абс не, аз и анорексия - абсурд Stop. просто внимавам много именно защото съм на години, а на моите години твърде лесно жените се превръщат в закръглени лелки. не искам да продобивам лелински вид. виждам го при някои мои съученичките - ужас. и не съм болезнено слаба, нормална съм.
големият ми син е слаб и висок, той и да се скъса от ядене, все ще си е такъв. малкият го гледам, че е отвъртял едно дупе, може да се наложат ограничения, но засега съм го оставила. пълнотата е здравословен проблем.

Какви са тези ястия дето "сами се готвят".  Нали все пак трябва да нарежеш/обелиш продуктите. Да наглеждаш от време на време дали не е готово. Да сложиш подправки. Дори и най-простата леща, дето се правила сама, трябва да нарежеш лук, моркови, чушки, да обелиш чесън. Аз хвърлям и водата след първото завиране. После подправки се слагат. Товаа си е все навъртане около печката.

това е точно така - все иска навъртане около печката. ако дялкам мрамора  Mr. Green, трябва да спирам всеки пет минути да проверявам как върви готвенето Mr. Green.

# 753
Какви са тези ястия дето "сами се готвят".  Нали все пак трябва да нарежеш/обелиш продуктите. Да наглеждаш от време на време дали не е готово. Да сложиш подправки. Дори и най-простата леща, дето се правила сама, трябва да нарежеш лук, моркови, чушки, да обелиш чесън. Аз хвърлям и водата след първото завиране. После подправки се слагат. Товаа си е все навъртане около печката.

Е толкова ли е трудно на плота да си подредиш чушката, лук, чесън, морков и прочие, подправките се предполага, че са до печката в кухнята, а не в спалното ложе, и да си ври манджицата, през това време да свършиш другите "велики" домашни задължения. Баси, една леща ще излезе, че е труд за медал, потупване по рамото и три часа потене.
За мен най-трудоемки са сладкишите, но кой прави сладкиши постоянно?

# 754
Аз си имам бързи варианти за много класически БГ ястия.  Sunglasses Но има хора, които са такива класици в яденето, че не понасят никакви нововъведения или нетрадиционности. Това основно са мъжете, които си мислят, че всичко само се готви.

Ако искаш да си някаква свръхдомакиня, или да се изявяваш като такава, разбира се, че можеш да готвиш една леща цял ден. Стига да има пред кой да ти минават номерата.  Peace

# 755
Съревнованието и надприказването са измислени сигурно от дявола, за да не търси човек себе си, ами да се подлъгва да крачи в чужди пътеки.
 Няма един-единствен   /всемирно узаконен, тъй да се каже / аршин за едната леща, пък к`во остава да съществува такъв за умна и доволна жена.

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 17:09 от luna

# 756
Готвя бързо и без усилия за рязане на лук ползвам блендер.Готвя често в глинен гювеч,по вкусно е.Във вторник ще направя капама,тя наистина се готви сама.Давам рецепта на лични гарантирам овации ог мЪжете:))Сладкишите са пипкави,не ги правя.Само кекс с локум и бисквитен торта:)Моята стихия са манджите.Мъжът ми се шегува,че всеки път като му приготвя любимите ястия се влюбвал пак:))За него е поговорката за любовта и стомаха:)))Тъй като той и яйце не може да опържи си мисли ,че кой знае колко сложно е да се сготви и все ме хвали:)Майка му да е жива и здрава хич я няма в кухнята,прави сърми като колети:)Та и това е точка в моя полза:)

# 757
Съревнованието и надприказването са измислени сигурно от дявола, за да не търси човек себе си, ами да се подлъгва да крачи в чужди пътеки. 

Не. Как би могъл да намериш себе си, ако няма къде да се потърсиш, сред множеството.
Но да, излишно е тук да подреждаме домакинството на когото и да било, но пък ако открием нещо полезно за себе си, защо не.
Много бих била щастлива да услужа на някоя домакиня, как да сготви леща за час, вместо за дванадесет.  Mr. Green

# 758
За половин час ми е готова лещата, Нино. Да те светна ли?  Mr. Green

Hug

# 759

Не. Как би могъл да намериш себе си, ако няма къде да се потърсиш, сред множеството.
Но да, излишно е тук да подреждаме домакинството на когото и да било, но пък ако открием нещо полезно за себе си, защо не.
Много бих била щастлива да услужа на някоя домакиня, как да сготви леща за час, вместо за дванадесет.  Mr. Green
За някои е необходимо да се започне от варените яйца.

# 760
Не, просто за някои щастието не е в яйцата.  Grinning  За други може да е.

# 761
# 762
Е, за щастие или не, все нещо трябва да се яде. Може и бейкролс и кроасани.  Peace Няма да обръщаме темата на здравословно хранене. Ако ядеш по 2 трохи на ден, няма нездравословна храна.

# 763
Като не е в яйцата, в кое е?  Laughing
Няма ли яйца пардон мъж за какво да готвя?

# 764
  • вятър в маслините, вятър над хребета
JACKLIN'S MОM, предварително извинявай за недискретността, ама от доста отдавна ме гложди един въпрос и вече не мога да се сдържа, ще те питам Laughing. Преди време имаше една тема, в която съфорумките си даваха съвети една друга как се хваща богат мъж. Много занимателна тема беше Mr. Green. Та въпросът ми е- там една единствена потребителка призна, че е омъжена за милионер, и даде практични съвети за запазване на брака. Върти ми се в акъла твоя ник, ама не съм съвсем сигурна- ти ли беше тази дама?

Общи условия

Активация на акаунт