Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 280
  • 788
  •   1
Отговори
# 45
allana, какво общо имат социалните контакти с така широко разпространеното ,,навлизане на личното пространство,,?
Социалните контакти, като минат една честота или продължителност на случване, се превръщат в нежелано навлизане в личното пространство.
Аз съм такъв човек и не мога да понеса безкрайно да слушам чуждите проблеми, радости и разсъждения, а своите изобщо нямам потребност да ги дискутирам.
Така че на човек като мен спокойно може и да не му липсват никакви социални контакти, дори да се случват по-рядко.

Аллана, не ми се е случвало някой колега да ми навлезе в личното пространство без да съм го допуснала там  Peace
Мрънкащи хора винаги ще има и са си такива без значение дали са в офиса, в парка, в детския клуб. Просто всеки от нас ги среща в различен етап  Wink

# 46
То пък на работа едни приятни хора,едни чудни отношения,едно адекватно оценяне на труда....Пак уточнявам,че визирам моята работа,не работа по принцип.
Няма как да не навлезе колега в личното пространство,при положение,че си по 13 часа с него,рамо до рамо.Научавате си кътните зъби дори.

# 47
Както си го направиш. Като бях домакиня (т.е. по майчинство) изкарах магистратура, преговорих цялата лексика и граматика на двата чужди езика, които знам и се занимавах с разни проекти. Да не говорим за купищата книги, които изчетох. Плюс изгледах всички филми и сериали, които ми се гледаха. Не са ми липсвали контакти. Като се върнах на работа (започнах нова всъщност) - ето това е затъпяване. Не мога да се организирам за почти нищо извън цикъла работа - детето и вкъщи. Малкото свободно време го деля между занимания с детето, спорт и някой друг филм.

# 48

Няма как да не навлезе колега в личното пространство,при положение,че си по 13 часа с него,рамо до рамо.Научавате си кътните зъби дори.

Няма такова нещо. Всеки се простира докъдето му позволиш.

# 49
В началото ми беше зор докато свикна. Сега съм си запълнила деня с всякакви щуротии и се чуствам повече от прекрасно  Peace. Занимавам се с децата, чета много, отказах цигарите, започнах да спортувам, обмислям изучаването на още един чужд език и още много други. Денят не ми стига за всичко. Не се разхождам с ролки и не гледам турски сериали  Laughing

# 50
Както си го направиш. Като бях домакиня (т.е. по майчинство) изкарах магистратура, преговорих цялата лексика и граматика на двата чужди езика, които знам и се занимавах с разни проекти. Да не говорим за купищата книги, които изчетох. Плюс изгледах всички филми и сериали, които ми се гледаха. Не са ми липсвали контакти.
Случила си на кротки деца май.

# 51

Зависи от естеството на работа,понякога е неизбежно подобно навлизане.Пак казвам-зависи от работата.

# 52
  • Варна
Мадам, пораженията явно са дълготрайни, тъй като съм отдалечена на поне 5 години от последния подобен период.  Simple Smile
И през двете майчинства (по 2г.) се чувствах прекрасно в къщи. Първото се случи в голямата криза 96/97 год. и ни беше добре дошъл всеки твърд доход, а второто изигра ролята на дълго жадуваната "пауза" в живота ми, така че му се наслаждавах ежеминутно. И в двата случая не съм се чувствала затъпяла. Изолирана да, но тъпа и ограничена никога, без да съм се отдавала на кой знае колко интелектуални занимания. Не ми е липсвала средата, поне не до степен да го запомня като силно гнетящо ме чувство.

# 53
На мен средата не ми е само служебна, така че майчинството не ме е бъркало в тоя смисъл на изолиране от средата.

# 54
Да, защо се завъртя само около служебната среда? Ами нали всеки има приятели, хобита, мероприятия, които можеш да посетиш? Не мисля, че въпросът е само вкъщи с детето или на работа. Просто животът се променя и ако няма пък кой да ти помогне за 1 минута с детето си е още по-трудно. Това със самоусъвършенстването става според мен или с външна помощ за децата или с мнооого кротки такива.

# 55
Както си го направиш. Като бях домакиня (т.е. по майчинство) изкарах магистратура, преговорих цялата лексика и граматика на двата чужди езика, които знам и се занимавах с разни проекти. Да не говорим за купищата книги, които изчетох. Плюс изгледах всички филми и сериали, които ми се гледаха. Не са ми липсвали контакти.
Случила си на кротки деца май.

Не, напротив. Имах изключително некроткото бебе и малко дете. Но пък си наваксваше като спеше по 13-14 часа на ден. Тогава се случваше всичко.

# 56
Аллана, не ми се е случвало някой колега да ми навлезе в личното пространство без да съм го допуснала там  Peace
Личната ти граница е по-далече от моята просто Simple Smile

Да, бе  Laughing Веднъж ходих като клиент в един медицински център. Жената на рецепцията работеше на компютър, пускаше заявки и обясняваше на струпалите се пред нея на опашка хора кой къде да отиде, т.е. в кой кабинет, раздаваше резултати от изследвания и т.н.. Бюрото и беше на средата на фоайето, непреградено по никакъв начин. Докато я гледах си мислех, че на нейно място ще полудея на петата минута. Първата ми мисъл беше, че трябва да има стени, които да я отделят от фоайето и врата, на която хората да чукат и чак тогава тя да им отваря. Поне това би било нужно, за да мога аз да оцелея психически на такова място. Пък ти колкото си искаш си мисли, че нямало как някой да ти се натрапва. Просто личните ти граници са толкова широки, че не се замисляш някой темерут като мен какво е способен да приеме за натрапване  Laughing

# 57
Ах, то защото е прекрасно цял ден да работиш, а сетне да домакинстваш, и общуваш със съпруга и децата пълноценно. Не само да сготвиш, приготвиш дрехи и да натръшкаш домашните да спят.
Зная, зная милото на съфорумката се бъхти у дома наравно с нея, наравно с нея обгрижва децата и пр.

# 58
Аллана, просто всяка работа си има специфика.
Щом ти е неприятна работата с хора, то просто трябва да търсиш такава, която предполага повече уединение. На мен често ми се налага да говоря пред много хора, което е доста стресиращо, но не мога да обвинявам останалите, че не пазят личното ми пространство  Wink

# 59
Ах, то защото е прекрасно цял ден да работиш, а сетне да домакинстваш, и общуваш със съпруга и децата пълноценно. Не само да сготвиш, приготвиш дрехи и да натръшкаш домашните да спят.
Зная, зная милото на съфорумката се бъхти у дома наравно с нея, наравно с нея обгрижва децата и пр.

Има и такива мъже.

Общи условия

Активация на акаунт