Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 927
  • 788
  •   1
Отговори
# 120
  • Другата България
Нещо като да си домакиня, за да можеш да направиш домът си уютен, децата добри /с внимание и любов/ и да прави нещо, от което да ти е супер кеф, но да си финансово стабилен, че ако нещо се прецака, да можеш да реагираш.

LaughingТоку що описа мечтата на всяка не втора, но трета жена. Peace включително и моята.
Много хора смятат, че в офис е супер да работиш. Ами не е. Добре че работата ми е 50 на 50, та имам 6 месеца в годината, в които пътувам постоянно и си определям сама работното време, че иначе 8 часа на ден в една стая на един стол....
Въпреки това стоенето в къщи не ми се отразява добре. Събота и неделя са ми напълно достатъчни.После вече започва да ми става нервно, да ме дразнят околните, да си намирам работа навън....обичам да съм сред повече хора,  обичам да говоря, да се движа...
С две думи-не ставам за домакиня. Grinning

# 121
При мен се получи така, че докато бях вкъщи и гледах детето, започнах да се чувствам ограничена и ощетена, откъм соц. живот. После почнах работа и си дадох сметка, че точно работат ме ограничава, по 8 ч. на едно място с едни и същи хора/ хем говоря за над 200 души, ама все едни и същи/

# 122
  • София
Тони,чудесно правя разлика между двете,все пак докато бях по майчинство,съм била и домакиня,нали?
Не знам. Аз не съм била домакиня, докато бях по майчинство, всеки месец си получавах заплатата, т.е. майчинството, заради това, че работя - т.е. отглеждам детето. И това не съм смятала, че трябва да е у нас, основно навън бяхме.
Аз също не свързвам майчинството с домакинстването. Почти цялото време посвещавах на бебето си.  Peace

Ако в друг живот се окажа реститутка, мисля, че бих минала и без работа в офис, но пак нямаше да съм домакиня.

# 123
Аз дори искам да ви кажа, че към момента малката е доста поспалива, но не спи в количка. Спи само в легълцето и и то ....единствено по корем  Laughing Та аз в повечето време съм си у нас.
Различните хора наистина различно възприемат всичко. Но аз не се чувствам самотна, не само защото у нас сме голямо италианско семейство от 100 човека, а защото също така обичам да оставам сама.
Не излизам много, но постоянно у нас идват мои приятели, включително и колеги, доста по-млади  Heart Eyes Обичам ги.

Е, понякога драсвам за час два.  Grinning

# 124
Темата се развива по познат сценарий, само Красимира и Андариел липсват. Тонка вече е предсказуема активна, както винаги.

# 125
Самата Емили Дикинсън е била по-скоро домакиня,
отколкото кариеристка...

# 126
Темата се развива по познат сценарий, само Красимира и Андариел липсват. Тонка вече е предсказуема активна, както винаги.

Мисля, те отдавна не се вълнуват вече, кой и дали приема живота им на домакини.

# 127

По-скоро, готвят и чистят и не са видяли темата все още. Нормално е в офисно работно време, да пишат работещите.

# 128
Андариел е от домакините? Това обяснява много, ако е истина.

Аз бях останала с впечатлението, че има активна кариера като нещо от
рода на психолог...като я чуваш какви ги пише.

# 129
  • София
Нормално е в офисно работно време, да пишат работещите.
Кейс, много се радвам, че отново ти привлякох вниманието. Hug
Само да не се отметнеш, че не си визирала мен, че ще ти се разсърдя.  Flutter

# 130

и аз така мислех

# 131

По-скоро, готвят и чистят и не са видяли темата все още. Нормално е в офисно работно време, да пишат работещите.

Първо е това, второ, нямат малки деца, които спят следобед, трето, доста ограничиха писането.
Именно, защото има какво друго да правят.

# 132
  • Kопенхаген
Като се замисли човек какво пък по хубаво от това децата на градина или на училище, съпругът на работа и за теб да остава цялото време на света, да намериш собственото си аз, а пък майната му на интелектуалното развитие  Grinning

# 133

и аз така мислех

Паднами в глазами, както се казва...

# 134
Е, то и аз мога да си мисля, че някоя е скучна и самотна персона, пък тя виж имала богат социален живот и кариера.
Така че, внимавайте как съдите, писанията нищо не значат.

Общи условия

Активация на акаунт