Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 902
  • 788
  •   1
Отговори
# 135
На мене си ми беше супер у дома с детето-чак сама се учудих от себе си. Laughing Явно с годините ставам интроверт. Работя сред 20 души, като работата ми е свързана и с други контакти. Какъв социален живот, сред хора на които знаеш и кътните зъби........ Tired

# 136
Като се замисли човек какво пък по хубаво от това децата на градина или на училище, съпругът на работа и за теб да остава цялото време на света, да намериш собственото си аз, а пък майната му на интелектуалното развитие  Grinning

Единствено хронична умора и психическо заболяване или друго, несъвместимо с четене и комуникация, могат да попречат. Или липсата на желания.
Напротив, съвсем свободното време е идеална предпоставка най-малкото да се захванеш с някакво учение, езиково или друго.

# 137
  • София
Ама,защо по дяволите,щом една жена си е вкъщи,то обезателно тя бездейства и няма никакъв социален живот(егати и клишето е това па социален живот)?

# 138
  • Kопенхаген
biskit, важно е умението да можеш да се измъкваш от Матрицата  Grinning

# 139
  • В тъмната гора.
Работя сред 20 души, като работата ми е свързана и с други контакти. Какъв социален живот, сред хора на които знаеш и кътните зъби........ Tired

Пак си късметлийка, ако имаш работа с клиенти, които са събрани от кол и въже, цял куп ругатни на ден можеш да получиш. Кихат... кашлят, един даже ме заплашваше със саморазправа. В подобни ситуации няма никакъв избор, с кого ще са ти социалните контакти. То е хубаво да имаш градивни социални контакти, ама...

# 140
  • Другата България
Ама,защо по дяволите,щом една жена си е вкъщи,то обезателно тя бездейства и няма никакъв социален живот(егати и клишето е това па социален живот)?

То си зависи от човека предимно. Няма клише. Peace

# 141
Ако не ходиш на работа можеш да имаш много по- богат социален живот, най- малкото, защото имаш достатъчно време за това, ако и парички, разбира се.
Разпределяш си времето както искаш, ходиш където си искаш, срещаш се с когото си искаш.
Скрит текст:
По мое мнение и децата, неходещи на ясла и ДГ също могат да имат много по- разнообразни социални контакти от връстниците си , метнати в детско заведение по 10 часа на ден.

# 142
  • София
Ама,защо по дяволите,щом една жена си е вкъщи,то обезателно тя бездейства ...
Диди, ти явно се хвана за моя пост, в който написах, че не искам да бездействам, стоейки вкъщи. Не знам с какво си уплътняват времето класическите домакини и малко ме вълнува. Аз си казах, че цял ден четене на книги, гледане на филми и подобни, биха ми омръзнали. Говоря единствено и само за себе си.  Peace Също така изтъкнах нещо изключително важно за мен - финансовата свобода. Не получавам някаква свръх голяма заплата, но достатъчно, че да не ми се налага да се обяснявам като първолак колко и за какво съм похарчила.

Скрит текст:
По мое мнение и децата, неходещи на ясла и ДГ също могат да имат много по- разнообразни социални контакти от връстниците си , метнати в детско заведение по 10 часа на ден.
Стига да успееш да им намериш себеподобни, което не е толкова лесно.  Peace

# 143
biskit, важно е умението да можеш да се измъкваш от Матрицата  Grinning

Мадам- Hug  bowuu

Това и аз щях да напиша-интелектуалното развитие не зависи от т. нар. социален живот на човека. Който иска може и сам да се развива интелектуално.

# 144
Интересно как не се спомена опцията Homeschooling.

Може би са в Алтернативния...

# 145

Скрит текст:
Стига да успееш да им намериш себеподобни, което не е толкова лесно.  Peace
Да, това е най- трудната част.

# 146
Когато една жена избере съдбата на ,,Домакиня,, неминуемо това започва да се отразява на интелектуалната ѝ активност и нови социални контакти , което само по себе си води до появата на умствени дефицити.

Подобно твърдение,  интерпретирано от мен тук предизвика бурна дискусия в една друга виртуална общност  Grinning
Направо й свършва живота след това .   bouquet
Такава тема не е имало много отдавна  Flutter

# 147
Работя сред 20 души, като работата ми е свързана и с други контакти. Какъв социален живот, сред хора на които знаеш и кътните зъби........ Tired

Пак си късметлийка, ако имаш работа с клиенти, които са събрани от кол и въже, цял куп ругатни на ден можеш да получиш. Кихат... кашлят, един даже ме заплашваше със саморазправа. В подобни ситуации няма никакъв избор, с кого ще са ти социалните контакти. То е хубаво да имаш градивни социални контакти, ама...

Как да кажа-нашите клиенти се държат любезно-т.е. имат респект от институцията ни.....Такива неща не съм виждала.Но общо взето идват и различни хора- дори на обяд са ме канили, на вечеря, един дори ми подари стек Ред Бул.......... Mr. Green  

# 148
  • Другата България
Това
Това и аз щях да напиша-интелектуалното развитие не зависи от т. нар. социален живот на човека. Който иска може и сам да се развива интелектуално.

обяснява това
Андариел е от домакините? Това обяснява много, ако е истина.

Аз бях останала с впечатлението, че има активна кариера като нещо от
рода на психолог...като я чуваш какви ги пише.
и аз така мислех

Peace

# 149
Домакиня, за мен, не е статуса през периода на майчинството, а тъй да се каже, лайфстайл, демек, аспирираш към това като венец на собствоното си развитие, като към постоянно състояние на духа.
Като чуя домакиня, не мога да не се сетя за Джануари Джоунс от Мад Мен, и ми се прищява да я запухам с някой тиган по кухата тиква, докато спре да се хили като идиот на вица от вчера.

Общи условия

Активация на акаунт