Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 886
  • 788
  •   1
Отговори
# 285
  • София

Когато човек види "гадната" реалност, той започва да търси начини да се справи в съвсем букваален материален и организационен план, за да изплува.

Не е задължително. Много често се случва да потъне още повече в илюзорни, примитивни вярвания. Това не зависи от интелект или дейност, която извършва или не извършва, а от стремление да бъде в мир със себе си, затова и яростно брани своето равновесие. Последното не е задължително да бъде разбрано от околните, защото е много лично и индивидуално.  Grinning

Да, и това се случва. За съжаление.

# 286
  • Другата България
 Laughingbiskit , ти не и разбра закачката според мен.Но недей се качвай и ти на тази метла, че след някой ден няма да има място за ....половината форум на нея. Hug

# 287
  • London
Въпроса е теб да те чуем какво знаеш, понеже за да правиш бавноразвиващи се квалификации за всички читатели на езотерика и за самата материя трябва да си изчела едно 50 ключови заглавия на тази тема, че да стигнеш до този извод и да даваш коментари. За жалост мен ме съмнява дори някоя от книжките на Лияна Антонова да си прегледала, какво остава за нещо по-сериозно. На Мамасита поне й личи, че нещо чете, за теб за жалост не може да се каже същото, но това не пречи да вириш глава и да се правиш на гуру. Колкото това което ти мислиш има значение, толкова има и на всеки останал форумец, не си някакъв духовен наставник тук, та започвай изреченийцата с АЗ СМЯТАМ еди какво си, не ги представяй като научен трактат, не си ни учен, ни професор, а въображаемите знания си ги имаш само в твойта глава. #Crazy

# 288
В днешно време да си домакиня е лукс.
"Завиждам" на тези, които могат да си позволят.
Нямам време за детето, за мъжа ми, за котето. А така искам да ги гушна на топличко и да гледаме коледен филм.

п.п Какви са тия дразнещи кавички в заглавието?

# 289
Някой да ми обясни защо Андариел минава за толкоз велика,
освен че има медал "породени деца, две", какъвто аз нямам...

И защо е останала домакиня, с толкова знания и четене...

# 290
  • Варна
И някой да обясни, защо ти е толкова важно точно с нея да си го премериш?
Става грозно, мисля, че е време да спрете!

# 291
Тя започна, пазеше си позициите. Исках да видя какво имам насреща.

Домакиня.

Май си има вредности това занимание...

# 292
Laughingbiskit , ти не и разбра закачката според мен.Но недей се качвай и ти на тази метла, че след някой ден няма да има място за ....половината форум на нея. Hug

Мери Ан-разбрах много добре какво има предвид, но тя си е обида за останалите от професията. Имам предвид хората без ментални проблеми, които не джавкат настървено във всички теми. Peace

# 293

И някой да обясни, защо ти е толкова важно точно с нея да си го премериш?
Става грозно, мисля, че е време да спрете!

А да-но, ама на-да-л-и-и-и-и!! Crazy

Ще се цитирам:

Ще ми се задушевната комуникация между Андариел и Мамасита да бъде на ЛС.Мистиките, ученията, езотериките и други бла-бла, доста се отдалечиха от темата .

Ама бяха толкова въодушевени да се доказват една на друга, че не ме отразиха.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 14:01 от biskit

# 294
  • Другата България

Домакиня.

А ти работиш ли?Попитах те, ама не ме отрази, остави я Анди вече.

# 295
  • София

Домакиня.

А?  newsm78 Какви позиции? Ако си обърнала внимание, изобщо не съм вземала отношение относно домакинстването, домакините, работещите и пр. Писах относно езотериката, споменатата от теб Бягаща с вълци и Ибн (забравих му цялото име). Нито съм обсъждала твоята работа, нито това аз какво правя.

# 296

Домакиня.

А ти работиш ли?Попитах те, ама не ме отрази, остави я Анди вече.

Да. Занимавам се с писане, професионално. Нещо като поправяч
на телеграфни машини, старомодна професия е.

А Андариел недоволстваше, че видите ли, съм завършила специалността
си в СУ, вместо в НБУ, където наистина е по-хубава, но и в пъти по-скъпа.
Даже едно време ми писа на лични да ми обясни как всъщност аз нищо не знам
и нищо не съм учила.

Ако остана пак домакиня, то ще е паралелно с учене на докторска степен.
И Андариел пак ще е недоволна де...щото не знам за мозъка на домакинята.

Въпросът е- в кой център на мозъка се помни рецептата за мусака и
кога се слага чубрица на фасуля...

# 297
Мамасита, къде точно пишеш професионално  newsm78
Щото блоговете аз не ги броя  Stop

# 298
  • София
Мамасита, защо лъжеш? Ти си завършила Философия на езика, нали така! Това не е Когнитивна наука. Специално проверих 0 единственото място, където се учи Когнитивна наука е НБУ, магистърска програма. Това са две съвсем, ама съвсем различни специалности, като лингвистиката и философията са  част от интердисциплинарната когнитивна. Философията си е отделна наука, лингвистиката - също, но двете заедно имат отношение към когнитивната. Не баламосвай хората! Сто пъти ти го казах вече в доста теми, след като известно време ти го намеквах. Няма "учила в СУ, вместо в НБУ"! Който иска, може да провери на сайтовете на двата университета какви специалности предлагат и какво се учи. За радост в днешно време тази информация е официална и достъпна.

Между другото, рецептата за мусака е процедурно знание (образно казано е в процедурната памет), когнитивна схема, която комуникира със семантичната памет, защото ако не знаеш какво е "картоф" и какво е неговата връзка с мусаката, няма как да знаеш, че точно картоф ще трябва да сложиш.  Sunglasses

# 299
Не е блог и няма нужда да ти казвам къде.

Но във всеки случай е място, където се мисли повече
за съзнанието, езика и мозъка, отколкото ако правиш мусака.

И понеже подхванах Андариел, другият въпрос е- защо е домакиня.
Избор, обстоятелства, друго?

Общи условия

Активация на акаунт