Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 663
  • 788
  •   1
Отговори
# 375
Аз пък изпитвам бяла завист към тези, които четат, тъй като ми е трудно да се концентрирам... Sad

# 376
Защо, изкуството и литературата задоволяват различен тип потребности.
Човешката личност е многопластова и потребностите и в различните моменти са различни.
Спокойно може в един момент някой чиклит да ти е донесъл удовлетворение, напълно равностойно на Достоевски, макар с различна литературна стойност.
Просто е отговорил на конкретната потребност в конкретния момент.
И вероятно оценките отразяват именно удовлетворяването на потребностите по-скоро, отколкото оценка на литературната стойност.
Така предполагам.

Azzy, и аз мисля така. Е на мен лично Достоевски никога не ми е носил никакво удовлетворение.
И на мен, но не бих му дала Малина по тоя случай. Малини се дават за нещо, което обективно не става - колкото и да са субективни критериите за оценяване на изкуство, има базисни неща, които не са въпрос на вкус. А ако не мога да разбера за какво става дума в "Махалото на Фуко", по-скоро бих решила, че моята обща култура куца, отколкото че Еко пише кофти.

# 377
  • Пловдив
Аз, като представител на племето на домакините, как съм изтървала тази тема?!  Shocked

# 378
Нищо не си изтървала. Всеки трети пост е на една особа, самопровъзгасило се гуру с претенции за оригиналност и елитност, крещящо демонстрирана висока самооценка, замазваща лична неудовлетвореност и комплексираност. Чат-пат прелита една клакьорка, дето си мисли че като оближе петичките на гуруто и ще вземе да изглежда по-малко проста. Отсреща другия лагер е малко по-поносим, но обобщенията са страховити. Е, имаше и няколко разумни изказвания, но на фона на всеобщата вакханалия от обиди и его, се губят тотално.
Туй в резуме... спестих ти половин час изгубено време.

# 379
  • Пловдив
Аз я изчетох, но в темата е имало и метла.

# 380
Да бе, тъкмо снощи се наканих да се върна да се посмея пък то- сума ти и неясноти и се отказах.  Cry

# 381
Аз надникнах в литературните малинки и видях, че са номинирали 2 от 3 и полвината книги, които съм чела Confused Embarassed-Сидхарта и 451% по Фаренхайт...

Не процента, а градуса. Това е температурата, при която гори хартията. Прекрасна книга.

Онази тема е истинска пародия - споменати са дори "Великият Гетсби" и "Закуска в Тифани". Недоумявам какви са критериите на малинопредлагачите.

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 09:11 от Iris04

# 382
Ако "малинопредлагачите" смятат "Нюансите" за литературния шедьовър на десетилетието, ясно какви са им критериите  Laughing

# 383

Онази тема е истинска пародия - споменати са дори "Великият Гетсби" и "Закуска в Тифани". Недоумявам какви са критериите на малинопредлагачите.

Критериите са "Оф, почнах една книга, ма не можах да я разбера, значи е тъпа".

# 384
.

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 09:23 от Nikol *

# 385
Аз надникнах в литературните малинки и видях, че са номинирали 2 от 3 и полвината книги, които съм чела Confused Embarassed-Сидхарта и 451% по Фаренхайт...

Не процента, а градуса. Това е температурата, при която гори хартията. Това е прекрасна книга. 

Знам си аз,че нищо не съм пропуснала,като не пиша в литературния.
Бг-мамата може да чете книги,без да бие камбаната коя книга е прочела Hug

Критериите са "Оф, почнах една книга, ма не можах да я разбера, значи е тъпа".

Като бях на двайсет и няколко "Великият Гетсби" ми беше от любимите книги,
"100 години самота" я прочетох с 300 зора и накрая и аз реших,че съм тъпа,защото за мен това е най-безсмислената и гадна книга на света...

# 386
Гледам, че темата, която е започната, се е оляла вече и е преляла в нещо съвсем различно, по което ми се ще и аз да взема отношение /да ме прости авторката тукашна/.

Ако "малинопредлагачите" смятат "Нюансите" за литературния шедьовър на десетилетието, ясно какви са им критериите  Laughing

Критериите са такива, каквито са на всеки конкурс подобен- лично впечатление, мнение и вкус. Нищо по- различно и от ежегодните такива из този подфорум.  Laughing

# 387
В Литературния може да прочетеш много интересни мнения и предложения.
Аз съм си купувала и чела книги по препоръки и повечето пъти съм била изключително благодарна.
Затова съм си набелязала определени потребителки, с които считам, че имаме сравнително еднакви вкусове и чета техните мнения.
Също и в КиТ, много филми, че и сериали изгледах благодарение на препоръки.

# 388
Запомнете си мисълта за Андариел, защото тя накъдето отива,
аз оттам се връщам. Общо взето се занимава със скептичната насока
на мислене, а ла Бен Голдейкър и Марк Шърмър. Чудесно занимание
за третокурсници, но на 40 г. човек трябва да вижда нещата
по-детайлно.

Така че да, домакинството затъпява.

# 389
  • Пловдив
Mamacita Bandida - ти като си УЖ работеща как успяваш да прекарваш повече време във форума от домакините?! Това е някаква работа проформа, с която си по-зле от домакиня.

Общи условия

Активация на акаунт