Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 661
  • 788
  •   1
Отговори
# 405
Янтра, а ти цял живот ли искаш да си домакиня? (Питам, не се заяждам.)

# 406
Сериозно обмислям варианта да се врежа отново в редиците на домакините. Такова губене на време не е за мен. Деен човек съм и, или трябва да започна работа в някое производство, или да стана куриер, или да "седна" отново у дома.

# 407
  • Пловдив
Янтра, а ти цял живот ли искаш да си домакиня? (Питам, не се заяждам.)
Не знам. Наистина. А ако ме питаш дали винаги съм искала да бъда домакиня - о, не, абсурдно. Исках да покорявам светове и преобърщам теории. На 17, на 20, на 25 години бих ти се изсмяла ако ми беше казала, че ще съм домакиня с години. Изненадах всички, които ме познават, най-много себе си.

# 408
Моята истинска работа, и на Андариел, е да си отглеждаме децата. Не да бръмчим из офиси.

Сори , но на Анди децата са отгледани , да са й живи и здрави !  bouquet

Сега да иска да е в къщи , си има друга причина .

Мамасита , не знам защо свързваш Андариел с черпаците и мусаката ? Thinking
Аз никога не съм си я представяла точно така .
И въобще домакиня и неработеща жена ги различавам като понятия .

По темата - лично аз никак не се вписвам в роля на домакиня .
Та ако ще изобщо да не работя . Wink
Аз и не мога де  Wink , но когато бях в майчинство изобщо не съм променила по някакъв начин домакинските си умения .
Същите неща ги върша и сега , работейки .
Дори в майчинство имах време да чета много повече от сега , и филми гледах , с хора се срещах .

Обаче да стоя продължително време неработейки - не е за мен тази работа .  Crazy

# 409
Аз познавах една жена във Франция, малко домакиня по необходимост, въпреки че все си е намирала работа в най-тежките моменти, да заведат децата на хубава ваканция.
Но с три деца и никаква помощ от баби и дядовци, нямаш избор просто. И след 28 години брак, тъкмо изплатиха къщата и мъжа и и каза "От 10 години едвам те понасям". Продадоха къщата, разведоха се и след толкова години жертви и лишаване се оказа, че няма да остареят заедно. С огромни усилия изтегли кредит и си купи малка къща, сега работи почасово като секретарка за няколко офиса, ходи на фитнес, има обожатели и е много по-щастлива от преди.
В началото и беше много трудно, страшна депресия, все плачеше и се чувстваше в пълна безизходица.
Не знам какво точно искам да кажа... Crazy
Може би, че нищо не е сигурно, че човек трябва да е готов винаги да се бори сам и да си стои на собствените си крака.

# 410

Може би, че нищо не е сигурно, че човек трябва да е готов винаги да се бори сам и да си стои на собствените си крака.

С това отдавна сме се съгласили Laughing

# 411
В класа на детето ми има пет-шест домакини, в групата от ДГ май  пак толкова бяха.

Повечето от тях буквално живеят в училище или в близките кафенета.
Едва ли са емблематичният пример за жена- домакиня, но аз това виждам, не познавам жени -домакини с по-големи деца,нито жени-домакини на съпрузи- милионери.Най-вероятно ги има.

Не съм се замисляла дали при някакви условия бих била домакиня, не е много за мен домакинстването.Но например, ако имам голяма къща, готвачка, с която да обсъждаме покупки и менюта, три деца на различна възраст/ имам едно/, някакво полу-хоби-полузанаят- приложни изкуства, кулинария , шивачество- знам ли,може и да ми хареса.

За плетенето- занимавала съм се много, приятно занимание е, но просто няма къде да нося толкова много плетива.Майка ми се научи да плете, когато беше на около 50г, така че има време човек винаги и по нови хобита да се запали. И те спокойно могат да си вървят с работата.

# 412

С това отдавна сме се съгласили Laughing
Да, това е най-важното. За това изказвания в съседната тема от сорта на "не си представям живота без него" ми звучат жалки.

# 413
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз надникнах в литературните малинки и видях, че са номинирали 2 от 3 и полвината книги, които съм чела Confused Embarassed-Сидхарта и 451% по Фаренхайт...

Не процента, а градуса. Това е температурата, при която гори хартията. Прекрасна книга.

Те там масово заклеймиха Стайнбек, няма чудно, че и Р. Бредбъри е до него.  Mr. Green
Сериозно ли Joy? Линк, моля  Praynig

На тези, които определят отглеждането на децата като своя мисия в живота- достатъчна ли ви е? Без задни мисли питам.

# 414
Разликата между домакинята и работещата жена и  е, че първата има на разположение за домакинстване цял ден, а втората два часа вечер.
И ако първата е достатъчно умела и свърши тези си задължения  стегнато, а не разтеглено във времето, после разполага с целия ден ЗА СЕБЕ СИ и децата си.
Да, бе, зная че на нас работещите ни помагат съпрузите, по-големите деца, че имам Румба, че имаме съдомиялни, че имаме перални, да, да, да. Но понеже съм била от всички страни- и на къртовски работещата, и на къртовски кибичещата работеща, и на домакинята, то, мамка му, третото ми беше най-сладко.

П.П. Че какво толкова странно има в това да не харесваш, да не разбираш, та дори и да заклеймяваш даден автор? В Литературния, много моля, пишат невероятно интелигентни потребители. Ако имате зъб на Лиляна, то Лиляна и Литературния не са равнозначни.

# 415
  • Пловдив
Моята истинска работа, и на Андариел, е да си отглеждаме децата. Не да бръмчим из офиси.

Сори , но на Анди децата са отгледани , да са й живи и здрави !  bouquet
За мен отгледани деца е поне на 18.

На тези, които определят отглеждането на децата като своя мисия в живота- достатъчна ли ви е? Без задни мисли питам.
Не ми е основна мисия в живота. Това е работата ми.
На теб каква ти е мисията? Аз трудно бих могла да дефинирам.

# 416
Финансово - да .
Иначе какво точно им гледаш на 15-16 годишните ?

# 417
  • София
Откакто съм се върнала на работа,домакинстването ми е на 9-та глуха....Събота също работя,в неделя чистим и правим там каквото трябва.
Не мога да си представя да се прибера в 19,30 и да яхна метлата или печката,предпочитам да обърна внимание на семейството си,егати...През седмицата само пералня пускам.
Сега ще кажете,че е мърляво у нас,ама не е верно,да знаете Crossing Arms

# 418
  • Пловдив
Финансово - да .
Иначе какво точно им гледаш на 15-16 годишните ?
Нямам идея, ама като имам 15 годишен, ще имам 13 и 10 годишен. Чисто логистически, разводач съм, и да изпера, измия и наготвя. За 5 човека.

# 419
Ами няма как на всички да е еднакво сладко едно и също положение.

Затова светът е интересен, защото хората са различни.

Домакинство при гледане на малко дете- това не го "броя" за жена- домакиня-детето расте бързо,промените са динамични, не ти се иска да изпускаш най-важните моменти, въвеждаш детето в света, създаваш му света по някакъв начин, друго е.

Общи условия

Активация на акаунт