Стана ми много грозно, защото някои хора дариха пари едва ли не от неудобство и когато ми даваха парите, за да ги преведа по дарителската сметка заедно с моите пари, направиха такива физиономии - все едно изтръгвам най-милото им от тях. След това с ехидна усмивка обясняваха "За тази година приключих с благотворителността" /то голямата благотворителност/. И това от хора с деца и не лоши финансови възможности. На всичкото отгоре излезе така все едно ги изнудвам. Прибрах се в къщи и си поплаках малко. Пази Боже никога на никой да не се налага да проси пари, за да спаси живота на детето си. Някои хора не се замислят над това, докато гризат пържолите по Коледа.
Дори и да нямаш много пари, лиши се от нещо, за да дадеш. Например ходиш всяка седмица/месец на вечеря и кино. Ами едната седмица/месец пропусни. Нищо няма да ти стане, а така ще помогнеш на някой, който има повече нужда от твоята нужда да гледаш поредния нов филм. Човек, стига да не си брои стотинките, винаги има начин да помогне.
П.П. Иначе през годината редовно пускам СМС-и в подкрепа на различни каузи. Бях купувала и кучешка храна за един приют за кучета и котки.