Коледна добрина

• 4 327
  • 84
  •   1
Отговори
Знам, че всички са улисани в предколедно пазаруване, украсяване на коледни елхи, подготовка на вкусни манджи...Но има ли сред вас, такива, които преди Коледа правят някакъв специален жест към нещо или някого. Казано накратко ще направите ли някаква добрина, ей така, за да зарадвате някой. Аз например ще пусна смс за българската Коледа, ще даря дрехи, ще купя в една торбичка малко храна и ще я дам на някой скитник, и да ще има урожай за котките пред блока. Вие смятате ли да направите нещо за някой, ей така от сърце и без да ви искат?

# 1
Старая се целогодишно да "разпределям" добрината и вниманието, за да не се получава ефектът "11 месеца сам и беден като куче, 1 месец цар".

# 2
Жестове не се правят веднъж в годината, за да си купим идулгенция под формата на смс. За мен голяма част от тях са абсолютно лицемерни и се правят показно с цел личен имидж, ако щеш. Човек, който е привлечен от дадена кауза, винаги може да намери начин да бъде полезен, но истината е, че малцина са склонни да отделят от личното си време в името на дадена идея.

В този смисъл свалям шапка на всички, които помагат целогодишно, а не кампанийно.

ПП Молба към всички, които смятат да даряват дрехи - нека това да бъдат наистина такива, които могат да бъдат носени. Тези с дупки и лекета оставете в кофите за боклук.

# 3
Цитат
Направи добро и го хвърли в морето.
Другото е суета.

# 4
Да, така е. И аз не съм фен на кампанийната благотворителност. Но някак си по Коледа ми идва отвътре да направя нещо добро иначе не е Коледа. Някак си не мога да мина само с предпразничното пазаруване и богат урожай. Коледата няма да е пълна.
Има хора за които е важно само да се наплюскат и да напазаруват. Други например ще дарят суми на храмове, трети ще заколят прасето...Вие какво ще направите. Айде така да си задам въпроса, май е по-точно.

# 5
Добрините ми са всекидневни. Незабелязани от публиката. Но непоисканото добро не винаги се оказва добро за получилия го.

# 6
И аз дарих дрехи. (Баща ми, милия, събирал розови чорапчета с мечоци от 91ва година... изкопчих му 3 чувала скътани детски съкровища)
Искам да даря и детски книжки,  някъде където е сигурно, че няма да ги продадат после, ако знаете, кажете ми на ЛС.

Иначе, най-голямото добро, което мисля да направя е да се тъпча със сърми и да си затварям устата.

# 7
...Вие какво ще направите. Айде така да си задам въпроса, май е по-точно.

Каквото и да сторя, то няма да тръгна да се хваля, хеле пък по форумите.  Simple Smile

Флип Флоп, при нас събират запазени дрехи и играчки в училището на малкия. Можеш да попиташ за подобни кампании около вас по училища, градини, детски и старчески домове.

# 8
  • София
Миналата Коледа поканихме бащата ма мъжа ми да бъде с нас.
Той живее сам.
Не ме питайте защо не сме го канили на Коледа преди - дълга и широка е.
Харесва ми да купувам разни неща от Коледни благотворителни базари.

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 13:30 от L'Agent

# 9
Флип флоп, детски книжки може да предоставиш в някое детско отделение на болница. Както и играчки, но преди това се информирай за начина на почистване, който трябва да са преминали. Има и дневни центрове за деца със специални нужди.

# 10
На Коледа не правя добрини по-различни от тези, които правя по принцип през годината.
Мразя, ненавиждам, обривам се, получавам уртикарии от призиви: "Коледа е, бъдете добри!". Сиреч през останалото време може, позволяват ни и да сме лоши.

# 11
Мечтая си да имам голяма къща, в която да събера  стари хора и дечица, които имат нужда.
Старите ще четат книжки, ще гледат ТВ, ще плетат, ще танцуват, ще се усмихват, ще им купувам светли дрехи.
Ще им е топло и уютно.
За децата ще има тематични стаи - за музика, за филми, танци, за математика,  за литературни творци и още много.

И най хубавото е, че има човек, който споделя тази моя мечта.

# 12
Искам да даря и детски книжки,  някъде където е сигурно, че няма да ги продадат после, ако знаете, кажете ми на ЛС.
В някоя библиотека.

# 13
  • София
В някоя библиотека.

Потърси - квартална, училищна. Те може да съществуват, но ти да не знаеш за тях.

# 14
  • София
Чудо, ако повече хора имаха мечти като твоята, светът щеше да е много по-уютен  Hug

Дарихме дрехи, парички. Старая се да не е само веднъж годишно. Тъжно ми е, че има хора, които изпращат по един-два смс-а около Коледа и Великден и това е. През другото време от годината живеят единствено и само за себе си и най-близките си. Капсулират се и понятието милосърдие им е дори неприятно.

Говоря за хора, които имат възможности, разбира се. Не за някоя баба, която едва преживява с пенсията си..

Общи условия

Активация на акаунт