Домакини-24/отброяваща дните до Коледа

• 40 046
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • София
 hahaha Да черпиш децата по един шоколад, това се казва тактични дечица.
Много народ днес прави меденките тук, докладвайте за резултатите после.
Аз днес направих коледните кравайчета, тестото де, трябва да отлежи в хладилника, довечера ще го пека и съм готова- линцери, меломакарона, ванилени кравайчета, меденки. Ако не ме удари шайбата мисля други да не правя.

# 406
Здравейте.
Ангелче-мерси за закуската
Вио,радвам се,че вече сте заедно с бебка
Виви искам и моята кукла,да беше такава добра,като твоите деца.При нея няма шанс за спане,като стане сутрин и чак вечерта заспива,как я приспиват в яслата не знам
Аз сложих да се готви зеле с месо.И ще лежа,по-бързо да се мине деня,а и главата ме цепи.пих течен аналгин и не помага,егаси и чудото ooooh!

# 407
  • при късмета
Един въпрос ми се върти в главата  Thinking като от сега са ви готови сладките изкарват ли до Коледа? Имам предвид като годност. Или пък си трябва да престоят  newsm78
Аз мисля да ги правя чак края на другата седмица

# 408
  • Талант на 2012,2013 г.
А мен ме боли зъб. Явно отново ще тръгна по зъболекари... Точното време, няма що. Преди време не довърших нещата си, но мъжът ми тогава точно се влоши и хич не ми беше до това.

Сега проблемите ми взеха да напомнят за себе си...

# 409
  • Sofia
Вио, честита ви Дея, да ви е жива и здрава, Ванко да участва в според възможностите в грижите за бебка, а ти бързо да се възстановяваш! ТМ все така да продължава да ви обгрижва!

SK, по добрия вариант е да слагаш по-малко от предвиденото количество брашно в тестото, после по-лесно се добавя то при нужда.

Ейнджъл, честото да ви е столчето, безаварино да го ползвате! Много е хубаво.
Да ти кажа Гушкан е все още в столче (120см е), хиляди пъти предпочитам 5точковито закопчаване, отколкото само колана на колата, затова ползваме столчето до последно, а после ще махнем облегалката и ще остане на седалка само.

Щастливка, ако не ти е късно пиша за Френската манджа.  Simple Smile

Скрит текст:
Готвя я с бон филе (но разбира се става и с друго месо).
гъби
заквасена сметана
топено сирене
Та филето режа на шайби (4см). Гъбите задушавам с масло. Топеното сирене нарязвам някак (както ти е удобно), аз ползвам от триъглните по 8 в кръгла кутия дето са.
Редя:  месо (нареждам с разреза нагоре), покривам с гъби, след това топено сирене и сметна,... Най-отгоре хубаво покривам със сметана, по края на съда - да се получи капак. Използвам йенска тенджера с капак. Та затварям с капка и пека. По принцип е добре да се пече повече време на по-ниска Т. Пекла съм и на ппо-висока, за по-кратко време, когато съм бързала.  Става и в пръстен гювеч да се пече.

Баба Яка, благодаря за вниманието!  Hug  
Просто нямам с какво да ви занимая, добре сме, живота си тече... Simple Smile
Вчера бях с двете щерки на панаира на книгата, купихме това-онова... ммм не ни се излизаше от там, пък ако имаше и безраничен бюджет за книги....  Crazy  Ходихме и на кино - Замръзналото кралство - хареса ни повече на нас големите (двамата с мъжо и голямата щерка), Гушкан се страхуваше на доста моменти, та седя в  мен тогава.
Готвя гювеч със свинско днес, ММ е на риболов, дребното спи.

# 410
  • София
Ма Ко, сладките трябва да престоят. Колкото повече- толкова по-добре. Две седмици най-малко. Не че иначе няма да стават за ядене, и два дни преди Коледа съм правила, просто като престоят са по-хубави.

Мари, какво да ти кажа....и ние имаме проблем със зъби, ама голям. Направо ще се побъркам от мисли. Голямата щерка до миналата година нямаше ни един развален зъб, водех я на прегледи, седеше на стола. Миналото лято проима два  кариеса- оправихме ги без проблем. Сега....не ще да седне на стола, реве, стиска зъби, ужас. Като гледам ще се наложи правенето на зъби под упойка в специализирана клиника, пълна упойка имам предвид. Направо ми иде да вия, да я бият упойка заради един кариес. Сега след малко сме пак на зъболекар за последно да видим дали ще даде да и видят зъбите и ако не записвам  час за упойка. Tired

# 411
Едва ли   за  1 седмица ще им   стане   нещо  .аз   се спрях   натези с пълнеж  от нета .
http://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page_23.html
утре  мисля да ходя да пазарувам от Кауфланда,сега си пиша  списък, да ми е по-есно,че като  ходя без списък  и само се чудя,та имах ли го  Thinkingнямах ли го ?!?  и като ида без списък, половината  неща съм  забравила  да купя  Mr. Green
ММ,  отиде  да носи   нашия ключ   за майка ми,че тя нейния си го загубила  ,нямала как  да влезе.
Утре  ще опаковам  и подаръка   за градината, и ще водя малкия да му бият последната  ваксина .
Трябва да мия хладилника,ама се излежавм  още, сигу рно ще стана  , като дойде  мъжо или големия да ме изритат  от лаптопа. hahaha

# 412
  • Талант на 2012,2013 г.
Моренка, в момента ли е панаира на книгата?

И кога затварят?

Така ми се иска да отида...

# 413
  • Талант на 2012,2013 г.
Оооо...Вале...не знаех, че имате такива проблеми. Наистина е много гадничко...обаче понякога се налага.  Rolling Eyes

# 414
  • при късмета
Значи си трябва да престоят, мерси! У нас няма такъв момент  Mr. Green
Вале дано оправят зъбчето на детето без упойка  Praynig
Мари ти не прави ли скоро зъб, защо пак те боли?  Hug

# 415
  • София
Мари, голям проблем ми е това наистина. Тя нали не говори, обаче разбира като и обяснявам простичко нещата. И ме разбира, че не е страшно. Е като види стола и направо забравя всичко, дето сме си говорили...направо не знам какво да правя.

# 416
като  чуя за  зъболекар   косата ми се изправя,аз ходя само с упойка сядам на стола .
иначе,не мога  откачам.
Много е важно  лекара да е специалист добър  и да има подход. Аз така като малка една ме беше наплашила  и  намразих зъболекарите . Разгеле  има и свестни доктори,както една позната каза,аз току така  на зъболекар не ходя,трябва да му имам  пълнодоверие .
Аз сле нг,ще ходя  по ЗК да си правя 2 безплатни пломби  
Мари  , пии  нещо аулин,аналгин за зъб  ,ако много те боли .

# 417
  • Sofia
Мари, днес е последният ден за съжаление, беше от 10-15.12.  Ако искаш, може да се пробваш, следващ път ще гледам да ви информирам.  Миа (голямата щерка) беше и днес и каза, че имало  повече хора от вчера, когато също беше пълно.
Мари, ако ще ходиш, това ще ти е полезно, аз принтирах и си го носих с мен. На "участници" кликваш, има урдски файл със списъка на издателствата по щандове и етажи.

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 15:44 от Morena

# 418
Вио, страхотна новина! Да е жива, здрава, красива и щастлива малката Дея!! Страхотно име сте избрали!
Благодаря ти за картичката!
И на Марчето благодаря за нейната картичка!
Страхотни сте!
 Heart Eyes
Въх, три пъти използвах страхотни.
После пак, да ви прочета.
 Hug

# 419
Здравейте  Grinning

Ние днес цял ден се канихме да излезем, но така и не го направихме. Децата редиха лего, баща им им помагаше, а аз четох книжка. След малко ще ходим до Кауфланд да си вземем продукти, защото довечера половинката ще прави пица.

Поли вие ли чакахте за осиновяване и се надявахте да е около Коледа?

Ние чакахме, да. И за съжаление все още само чакаме. Мислех, че нещата ще се случат много бързо, но вече три месеца няма нищо. Постоянно отварям пощата да видя няма ли писмо, но тя ме гледа безмълвна и празна.

Сега ставам да подготвям списъка за Кауфланд и по-късно пак ще намина насам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт