Домакини-24/отброяваща дните до Коледа

• 40 047
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Тук съм!
Първо да ви кажа, че онази рецепта за домашен хляб на Смърфи е прекрасна!! Върнах се в детските си години. Ухаеща къща , хрупкава коричка, прекрасна консистенция точно на хляб. Хляб бре, девойки, истински. А е толкова елементарен, та чак и не мислих, че ще стане. Моля ви , направете го. Омаах две филии с масло в/у горещ и хрупкав хляб.  За съжаление ми и изключително трудно и изнервящо да качвам снимки, все нещо не ми става, а ме е яд сега че не мога да го снимам за да ви покажа, че не ви лъжа. Не, не, това не е истина направо.  Смърфи, записах рецептата окончателно с шест звездички, да си зная че е много добра.
Валенце, много е неприятно това което чета за детето ти. Страх я. По-добре  сложете упойка за 30 мин и да се свършва и да отминава.  Не я тормозете, трудно ще се преборите с нея, а и защо да и късате нервите...
Дари, радвам се за картичката.
Поли,  за съжаление не съм ти пратила картичка, нямам ти адреса  newsm78 Успех и търпение ви пожелавам!
Морена, и аз ходя всяка година на Панаир на книгата, но тази пропуснах. Бях разочарована от миналата година, нищо ново и интересно не видях. Може би направих грешка..
Да правя ли сладки, да не правя ли, дилема огромна стои пред мен, но като ви чета май ще направя. онези на Валето - линцерите, защото ги обичам. Ама аз няма да ги дочакам до Коледа, ще ги `апна предварително.  Joy
Кой друг изпускам...забравих. Ангелче, прекрасно столче сте купили.
Сега ще се мотам.
 Hug

# 421
Хортензия много неприятно.Дано успеете да ги поправите.
Ехе Вале браво .
Виви браво на децата.Моя син като стане си взема таблета и си пуска детски.Само за тв ме буди да му го пусна.
Напоследък ходи и закуската да си взема.Това дете ще ме умори .Може ежедневно да яде понички или зърнена закуска.
Днес го отрязах и му правих сандвич.
Вале да не би да я е страх от зъболекаря.
Дари как мина рд?
Днес съм в протест няма да готвя.Ще ме водят на ресторант.
А сладки повече едва ли ще се хвана да правя.Има по-магазините ще си взема от там.
Много мудна история е.Два часа се мотах вчера.
Днес смятам да ги слепя с мармалад.

# 422
Момичета я помагайте с идеи. Вече започнахме да мислим за изписване и логично дойде въпросът какво да вземем за почерпка  на доктора и екипа. Аз мисля за доктора да вземем нещо отделно, а за персонала (акушерки и санитарки) - една торта и безалкохолни. До тук добре. Разбрахме обаче от негови много близки роднини, че нашият доктор си пада традиционалист - обича ракийка, салатка, ей такива обикновени работи. И сега въпросът е - бутилка хубава ракия, и към нея.....?Бонбони, ядки и такива подобни не вървят, пък не мога да му връча 2 буркана с туршия, все пак....Давайте предложения, разчитам на вас  Hug 

# 423
ах, ах ...трудна   задача вио  .Закона си е  винаги на докторите  и акушеките алкохол, бонбони  и торти   се дава . Моята  етърва  ,която е акушерка   казва  така : " От тези сладки,бонбони,торти  и т.н, ще хванен някоя захарна  болест "  .
Той пък  .....ако питаш мен  някакво хубаво уиски, на нашия доктор   бяхме взели тийчърс,ама той нали ни  беше близък директно каза  на мъжа ми,вземи си готоя тийчърс,аз пия само дъмпел. Та мм Хходи   и дъмпел му купува  50 лв  бутилката Shocked.
Щом е  традизионалист   мъжа ти - на акушеките там квото сте решили, а на доктора  в една отделна  торба   някви хубави  мезета,знам ли  ? Другите да дадат идея,

# 424
  • при късмета
Вио не мога да помогна. На мен такава инициатива през ум не ми е минавала. Даже съжалявах, че съм платила за избор на лекар (не екип). По големите градове май докторите вече и не чакат такива благодарности, взимат ги(благодарностите) в едни компактни пликове. Mr. Green
Във вашия случай, може би сухи мезета биха свършили работа

# 425
И аз не мога да помогна много.Раждах в частна клиника и си платих достатъчно,за грижите и вниманието.Да не говорим,че през цялата бременност ходих на частни прегледи.
Знам,че двете баби бяха подготвили нещо за акушерките,но не видях какво точно беше-предполагам,че нещо сладко и безалкохолно.

# 426
Здравейте момичета! Снощи бяхме на гости и сега ставаме, ще бягаме малко по задачки. После ще пиша повече.

# 427
И аз не мога да помогна много.Раждах в частна клиника и си платих достатъчно,за грижите и вниманието.Да не говорим,че през цялата бременност ходих на частни прегледи.
Знам,че двете баби бяха подготвили нещо за акушерките,но не видях какво точно беше-предполагам,че нещо сладко и безалкохолно.
И аз бях в частна клиника, но на доктора му занесохме кошница подаръчна с уиски Джак Даниелс- черен етикет и бонбониера.Не искаше да ги вземе,но му ги оставихме в кабинета  Sunglasses

# 428
Аз до сега правих коледни картички след малко почвам да ги надписвам и утре живот и здраве ще ги пусна Simple Smile
vio  доста трудна задача.
Моята докторка ( при която раждах и двамата сина) е диабетичка та там бонбони изобщо не купувах ,  само подаръци които наистина бяха от сърце.Първия път и уших един гоблен , още от началото на бременността го почнах, а втория път една серия от немското стъкло и взех.а в болницата традиционната почерпка, макар че е частна клиниката нищо не платих освен 20-на лева престой.

Валенцето четох аз в ФБ преди седмица за вашите проблеми, много неприятно наистина,милото дете  Hug
Днес като почивам реших едни сърмички да направя, след като сготвих тенджера боб и тъкмо реших че съм свършила с готвенето и големия ми напомни за кулинарната седмица та нещо сладко за училище трябва да спретна сега.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.

# 429
  • София
Момичета я помагайте с идеи. Вече започнахме да мислим за изписване и логично дойде въпросът какво да вземем за почерпка  на доктора и екипа. Аз мисля за доктора да вземем нещо отделно, а за персонала (акушерки и санитарки) - една торта и безалкохолни. До тук добре. Разбрахме обаче от негови много близки роднини, че нашият доктор си пада традиционалист - обича ракийка, салатка, ей такива обикновени работи. И сега въпросът е - бутилка хубава ракия, и към нея.....?Бонбони, ядки и такива подобни не вървят, пък не мога да му връча 2 буркана с туршия, все пак....Давайте предложения, разчитам на вас  Hug  

Вио, мила, послушай ме - стига с тези торти. Помисли, а си на работа - ще седнеш ли да хапнеш торта? Колко родилки - колко торти трябва да изядеш - всеки божи ден! На доктора - водка или уиски - сега има хубаво опаковани и бонбони мерси... (аз бих занесла 200-300 грама пушена сьомга - нарязана в хубава опаковка. А на сестрите - 2-3 сока, или опаковка нескафе, или кола както прецениш, бонбони мерси (защото са спорни) и баница или семейна пица... Имам си приятелка акушерка, та ми казва - така ми писна за 30 години всеки ден от торти - спрях да ям сладкото, бих се зарадвала на хляб с кашкавал... Та това е от мен...

Виви е на същото мнение, а? Peace

# 430
Аз си плащах за екип на вип етаж.От акушерката не съм доволна беше звяр.За нея нямаше нищо.Но от лекаря съм доволна.
Подарихме му бутилка ракия имаше и нещо друго ,но нямам спомен какво.Майка ги беше приготвила.Каза да го предупредя,че е на 21 г ракията.
Той се смя и каза ,че не пие.Няма как да израждам иначе Simple Smile

# 431
  • Бургас
Здравейте!

Цял ден мааам гащи да си изпълнявам списъка.Така стигнах и до МОЛ Галерия в БС,но Надин я намаше,там беше мъжа и.Аз си купих една овца от благотворителния щанд-готова,защото с дребното няма как да я правя.Страхотни неща твори това момиче,златни ръце има. Heart Eyes
Отидох и питах за Надин,а тя се казва иначе.Добре,че никът и е като име,а не снежно ангелов,контеса или нещо друго,че да ме гледат странно. Laughing

Вио,в този случай домашна ракия е хубав подарък.Аз гледам да давам пари,но не и в частна болница.За сестрите вземи нещо за почерпка.

Валя,няма ли по-щадяща упойка за това дете?Нещо средно между пълна и местна?Сви ми се сърцето направо,как да му обясниш,то явно милото нещо е наплашено,може нерв да са засегнари предния път,много боли Sick

Дами,аз ще откача!Не ми се тръгва,реве ми се!Ще си измъча детето,за последен път се съгласявам на плановете на ММ.Намерих малки бурканчета под 100мл да не се намери някой отворен да ми хвъррли храната на детето.В сряда почвам консервната фабрика,че да е прясно.Ох,как ще ми липсвате!Обичам си къщата и домашния уют,обичам реда,сигурността,мразя пътуването,часовата разлика,промяната,чекирането и всички "екстри" на пътешествията.Мога да ги приема,но не с толкова дребно същество.Само дето ходихме до Гърция и знам какво стана,сега е ми се мисли...

Отивам да гладя и чистя,че свеки като дойде гледачка на котката да не ми рови по шкафовете и да цъка като развален часовник.
Чао,мили! Heart Eyes

# 432
  • София
Момичета я помагайте с идеи. Вече започнахме да мислим за изписване и логично дойде въпросът какво да вземем за почерпка  на доктора и екипа. Аз мисля за доктора да вземем нещо отделно, а за персонала (акушерки и санитарки) - една торта и безалкохолни. До тук добре. Разбрахме обаче от негови много близки роднини, че нашият доктор си пада традиционалист - обича ракийка, салатка, ей такива обикновени работи. И сега въпросът е - бутилка хубава ракия, и към нея.....?Бонбони, ядки и такива подобни не вървят, пък не мога да му връча 2 буркана с туршия, все пак....Давайте предложения, разчитам на вас  Hug  
Вио, тя Контеса ти е казал. Кошница с подходяща хубава  ракия/уиски + бутилка хубаво вино, няколко вид сирена, нещо сладко и добре аранжирано. Може и да се добави някой и друг вид вносен кейк има много на пазара и или вносни бонбони. Правила съм такива подаръци и определено бяха доволни лекарите. За съжаление не зная как там при теб, където живееш има ли такъв род магазини в които отиваш, поръчваш и след ден си я взимаш поръчката. Тук има.  Ще го измислиш.
пп сега прочетох Людка. Бях сложила и опакована сьомга + кутийка хайвер.

# 433
  • Бургас
Вио според мен към ракията бих добавила хубави месни мезета, още повече сега на пазара има такива слайсове в доста хубави опаковки.

Славче, не се тревожи толкова, децата са адаптивни. Гледай ги нещата от добрата им с Peaceтрана

Валенце, много неприятно това за щерка ти, дано мине по-бързо и безболезнено, и не се стресира много детето Praynig
Моите меденки станаха, ама нещо се надуха и обезформиха мъничко. Ама на вкус ги докарах, ще ги видим утре. Отивам да слагам масата за вечеря / и за по питие за нас/, че да гледаме фамилията.
Лека ви момичета  Hug

# 434
  • София
Валенцето, а защо ви плаши упойката? Миленка ми е постоянно с упойки. На Петьо вадихме нерви на млечните зъби с упойка 2 пъти, дори за обикновен кариес - винаги с упойка. А аз пък съм толкова страхлива, че дори за преглед бих си сложила упойка Mr. Green Mr. Green Mr. Green Сега има малки тънки иглички, ако няма такива помоли да ги закупят и ги плати или сама да ги закупиш... Не се усеща. Като можеш да обясниш ситуацията и преди упойката мястото ще намажат с местна упойка - така лъжат Петьо - първо кремчето с ягода и после не усеща боцкането и после само се изморява да стои с отворената уста Peace

Общи условия

Активация на акаунт