Изцяло обновен облик на BG-Mamma от 16 декември (понеделник)

• 45 728
  • 1 400
  •   1
Отговори
# 420
Именно! Споделям мнението на BirdsFlu. Не ми харесва, но съм наясно защо се прави.

# 421
  • Mars Hotel
Само не ми стана ясно как точно ще се синтезира информацията. В много от темите в подфорумите за бебета и деца, където Гугъл праща голяма част от нерегистрираните потребители, има колкото потребители, толкова и мнения. Само вижте темите за захранване, кърмене, спане с бебето или в отделна стая, комплекти за изписване vs свободен тоалет, детско столче вляво, вдясно или на покрива на колата и т.н.

Как ще се избира коя точно информация е важна и полезна? Или към всяка тема ще има и анкета, за да видим какво смята мнозинството?  Whistling

# 422
Във BG-Mamma на дневна база влизат над 250 000 потребителя (да, ние сме 5тият по посещаемост български уеб сайт). 95% от тези потребители не са регистрирани, не пишат тук - просто консумират съдържанието което вие създавате за тях. ...
...
За да ви успокоя - възнамеряваме да направим функционалност, чрез която с минаване на мишката в/у потребителя и/или аватара му - той да се увеличава, така че нито една от вас да не губи своята идентичност.
...

Здравейте г-н Николов, радвам се, че най-после някой от представителите на този форум призна, че така наречените "потребители" не са точно потребители, а преди всичко създатели. Създатели на информация, която се ползва най-вече от нерегистрирани (95%).
Не мислите ли, че е редно и коректно да промените рамката в която слагате тези хора - "потребител". Очевидно е, а и вие сам признавате, че 95% потребяват информацията създадена от създателите на информация.

Не мислите ли, че обезличаването на хората създаващи информацията в сайта би ги демотивирало да продължават да го правят? Не мислите ли, че по този начин ще увеличите делът на несписващите, но пък потребяващи форума (аз вече съм един от тях)? Но нали това увеличение на % на непишещи потребяващи има своята граница? Ето, за мен е все по-трудно тук да намеря информацията, която ми е нужна. Не заради друго, а защото старата написана информация е остаряла, а нова все по-рядко се дава или се дава от некомпетентни.
Да, аз наистина се превърнах в потребител, но разбирате ли - вече нямам мотивация да бъда създател. Тези 95% са също показателни, че и други хора мислят като мен.
Променяте визията на форума 2-3-5 пъти, но отношението към създателите на информация не се променя. Някак си е обидно да кажеш на 5% - да, заради теб влизат да те четат, но по-важни са тези 95% и заради това махаме твоят аватар и слагаме дясна колона заради тях - "Нашата цел, обаче, е да им покажем че тук има и друго съдържание, което може да им бъде полезно и интересно освен това, за което първоначално са попаднали тук. Това наложи и създаването на сайдбара"
"Тук е важно да отбележа, че тази колона е основната причина за преместването."

И да, в други форуми може никой никого да не пита относно промени, но пък и тук като се пусне тема се доказва, че тя няма почти никакво значение. Проформа! В колко такива теми съм участвала преди години... все ми се казва, че съм тук на гости.

И защо, все пак участвам в темата - най-вече защото ме е яд! Яд ме е, че толкова много хора не пишат вече тук, а бяха интересни, цветни, уникални! Съжалявам!

И нещо, което само на пръв поглед изглежда не по темата: Все по-голяма част от обществото ни се превръща единствено в потребителско, защото все по-малко мотивираме творците, създателите и производителите. Потребяваме ги като даденост... като собственост... Но това съм сигурна, че ще се върне към нас като бумеранг. Дано не е късно!

# 423
Не ми харесва, ама хич. Чак сега видях че има тема да споделя  Blush
Не харесвам Фейсбук и подобни "социални" глупости и не ми допада никак идеята и тук всичко да се превърне в подобна боза  Tired
Вече 8,5 години ползвам форума точно защото е форум и точно защото е такъв, какъвто е.

Но и без това мъж ми ми мрънка, че само тук вися - явно е време да се "отвисна" малко, че като гледам ще става яко манджа с грозде  Laughing

# 424
Благодаря на отговора на г-н Николов, но за мен това не е отговор на поставените конкретни въпроси, а разяснение на новия „облик“. Аз не видях нито един смислен отговор на поставените въпроси.

В този ред на мисли, абсолютно съм съгласна с мнението на Тайна
  А дали не трябваше предварително да се консултирате с потребителите,какви промени искат те, преди разработката на новия дизайн? Сега става нещо като "след дъжд качулка". Дали ще изказваме мнение или не, вече не е важно, защото всичко е направено и нищо не зависи вече от нашето мнение.

И пак искам да ви споделя моето предложение:
Да има избор на „стар“ и „нов“ облик на форума, както правят много други. Предполагам, че това няма да е проблем. Нека хората да видят, да свикнат с новия и всеки сам да прецени кой ще го удовлетвори. Ако има повече предпочитания за новия, нека остане той.    

Пак да попитам - момичета, ако знаете някой по-близък до потребителите форум, подходящ да приюти скромна компания от пишещи дами, моля подшушнете ми го! Praynig
И аз се присъединявам към въпроса.

И нещо, което само на пръв поглед изглежда не по темата: Все по-голяма част от обществото ни се превръща единствено в потребителско, защото все по-малко мотивираме творците, създателите и производителите. Потребяваме ги като даденост... като собственост... Но това съм сигурна, че ще се върне към нас като бумеранг. Дано не е късно!
Не мога да не го подчертая и то дебело.   202uu

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 10:09 от Sea lights

# 425
Хаха, сега прочетох  Mordeth. Явно целта е да се направи полезна платформа с безплатното авторство на 250 000 потребители.  Laughing

# 426
Хаха, сега прочетох  Mordeth. Явно целта е да се направи полезна платформа с безплатното авторство на 250 000 потребители.  Laughing

Е, това е ясно  Wink
Ние пишем - друг прибира паричките от рекламки и т.н.  Mr. Green
Щото рекламите са си платени...  Laughing

# 427
  • София
Във форума са забранени май рекламите на други форуми  Laughing Иначе има много-розови, сини, по-цикламени, с мами, без мами  Laughing Аз лично пиша в още 2...някъде от около 7 години.

# 428
Ако си спазите обещанието да напуснете форума, то може да се измисли добра дисертация на тема "Увеличаване на БВП. Намаляване броя на потребителите на платформата Бг-мамма. Зависимости и сравнителен анализ".

# 429
Хаха, сега прочетох  Mordeth. Явно целта е да се направи полезна платформа с безплатното авторство на 250 000 потребители.  Laughing

Точно към това беше насочен последният ми коментар, мен лично това ме подразни истински. То ясно, че няма да напусна защото са ми намалили аватара - за това мрънках, защото не ми харесва, мрънках за някои неща от облика и затова, че са свили дизайна на Марки - просто мрънкане  Wink. Но това, че смятат да ползват потребителите, за да им пишат новата информационна платформа, с която да привличат много клики-клики от гугъл, той да им дава референции, а рекламодателите да си чупят краката да ми подскачат по монитора - сори.

# 430
Бяха ми попадали разни анализи точно за психологическите аспекти на писането във форуми.
Не си ги спомням в детайли, но беше посочено, че средно човек може да пише активно във форум около 6-7 години. Не повече. То като гледам, моето време май е дошло  Laughing

Поне стажът тук да ни се зачиташе за пенсия...  Rolling Eyes
Ето едно конструктивно предложение  Mr. Green

# 431
  • София
Аз няма да ходя никъде, определено тук ми е най-уютно, с промените се свиква. Всичко се променя, независимо дали искаме или не. И на мен не ми харесва идеята за смаляване на аватарите, но щом администраторите са преценили че така ще е по добре, аз ще се доверя. В крайна сметка те са тези който поддържат форума и ако за нас форума е информация и забавление, за тях е работа.

# 432
Ясно ни е на всички  защо се прави, което е ОК, нямам нищо против да се печелят пари. Аз лично искам  да изпробвам вече новият сайт, защото от обясненията нищо не разбирам. Whistling

# 433
  • София
Бяха ми попадали разни анализи точно за психологическите аспекти на писането във форуми.
Не си ги спомням в детайли, но беше посочено, че средно човек може да пише активно във форум около 6-7 години. Не повече. То като гледам, моето време май е дошло  Laughing
Аз съм вече 9 години тук, време ми е да ме гонят! Joy

Интересно ми стана това с продуктите.Примерно пускам снимка на сармички, как ще определят колко кайма и колко ориз съм сложила и колко сарми са излезли, като показвам само три сарми и не пиша количества? А готварска книга "Рецептите на бг-мамма" няма ли да издадете? newsm78

# 434
  • където ми харесва
От отговора на г-н Николов, аз разбрах две неща.
Първото е, че за него, ние сме безплатна работна ръка.
Вие, г-не наясно ли сте, че в новинарските сайтове, или както вие искате да направите форума-ИНФОРМАЦИОННА ПЛАТФОРМА, хората, които пишат статиите/информацията , получават пари за това?! Вие ще ни плащате ли за това, че ви поддържаме платформата, предоставяйки информация?!
И второто е, ако на вас наистина ви пукаше за тази голяма маса, която кара този сайт да е полезен, давайки информация за всичко, щяхте да ни питате ПРЕДИ да си направите промените, а не СЛЕД това, като дори нямате намерение да зачитате нашите мнения и желания!

Общи условия

Активация на акаунт