Парене след уриниране.Нищо не помага!

• 19 126
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,
Виждам че никой не е писал отдавна тук, но все пак да питам, намерихте ли причината за тези симптоми, и аз съм с парене и болка след уриниране.. М

# 31
Аз все още не съм намерила причина за тези симптоми и направо вече се отчайвам.

# 32
Здравейте! Искам да разкажа как се отървах от досадното парене след уриниране. Обещах си, че ако се излекувам, ще разкажа как е станало, за да могат и други жени да опитат.

Аз имах упорито парене след открита и излекувана инфекция със Staphylococcus haemolyticus. Премахнах причинителите с антибиотик, обаче паренето след уриниране остана. Личният ми лекар каза, че това е нормално, защото тези бактерии са доста агресивни и вероятно са раздразнили и увредили лигавицата и ще трябва време, за да се възстанови напълно. Препоръча ми прием на повече течности и хранителни добавки с червена боровинка или други билки за уринарен тракт. Тогава реших да се въоръжа с упоритост и търпение и започнах борбата с паренето. Ето какво включваше тя:

- Допелхерц Актив За уринален тракт (Урибаланс). Избрах го, защото имаше доста висока концентрация на червена боровинка, в сравнение с други медикаменти. Освен това съдържа екстракт от тиквено семе и Витамин С. Приемах по 2 на ден в продължение на 5-6 месеца. Не излиза скъпо, защото съотношението между брой капсули и цена е много добро.

- Прием на повече вода и течности. Когато урината е по-разредена, тогава паренето беше по-слабо. Когато усетех дори лека нужда от уриниране, веднага отивах до тоалетна, понеже ако изчаквах, след това паренето беше по-силно.

- Добра лична  хигиена. Ежедневен интимен тоалет и носене на чисто памучно бельо, което не стяга.

- Неароматизирана тоалетна хартия. Установих, че ароматизираните ме раздразват. Открих, че Perfex (с патенце, червена опаковка) ми понася много добре. Избърсването да става с нежно попиване и леко движение отпред назад, за да се избегне попадането на бактерии в уретрата.

- Търпение и упоритост. Знаех, че няма как всичко да се оправи за нула време. Спазвах стриктно гореизброените точки. Понякога усещах подобрение, след това пак влошаване, но не се отказвах. С времето обаче започнах да усещам как лека полека паренето намаляваше като интензитет и продължителност.

И така около 6 месеца ми трябваха, за да се отърва напълно от неприятното парене и сега се радвам на добро здраве. Написах всичко това с надеждата да помогна и на други жени с този проблем.

# 33
Темата е доста стара, на пиша с надежда някоя от участничките да се включи и да сподели, какво се е случило с оплакванията. Намери ли са проблема и решението му. За жалост доста не са активни вече, но другите могат да се включат.

# 34
В един сайт прочетох за отвара от дафинов лист, да се правят бани с нея. Тъй като не можех да си правя бани, се миех с тази отвара, колкото пъти мога, на практика, няколко пъти през деня. Отварата я правих на око -няколко дафинови листа в 1,5- 2 литра вода. Варях 5-10 минути, след това изстива и се ползва. Лесно, евтино, не вреди, ако не помогне.

# 35
На вас постоянно ли ви пари, или от време на време. Как са ви изследванията, стерилна урина, обикновенна, микробиология на вагинален секрет? Имате ли песъчинки, камани?

Общи условия

Активация на акаунт