Елитът на България

• 5 302
  • 102
  •   1
Отговори
# 90
По отношение погребението искам да кажа на неразбралите, че само в Северна Корея все още ревът с глас и си скубят косите целокупният народ. Панахида от подобен мащаб разбира се, че е и политически акт. Много по-лицемерно би било да видим как Обама ридае неутешимо. Аз лично не съм способна за всяка световна личност да роня сълзи, което не значи, че не изпитвам уважение или не ми е мъчно. За нашият Тодор Колев например, плаках, искрено.

# 91
По отношение погребението искам да кажа на неразбралите, че само в Северна Корея все още ревът с глас и си скубят косите целокупният народ. Панахида от подобен мащаб разбира се, че е и политически акт. Много по-лицемерно би било да видим как Обама ридае неутешимо. Аз лично не съм способна за всяка световна личност да роня сълзи, което не значи, че не изпитвам уважение или не ми е мъчно. За нашият Тодор Колев например, плаках, искрено.

Съгласна съм. Аз гледах доста от предаването  и ми хареса точно този начин - не опело или повод за някаква масова истерия. Имаше доста песни/танци,  отбелязаха хората загубата на Мандела  по-скоро от гл. точка на забележителния му принос, следата която оставя, наследството му -  всички речи бяха в този дух, съвсем не 'оплаквачески".  Някои неща те карат да се усмихнеш, други да се натъжиш. А на погребения , на които се 'говори' , редовно разказват и черти от характера, случки,  които предизвикват усмивка точно , за да се се разведри обстановката  и да се акцентира в/у животана човека,  не в/у смъртта му. Просто това са други култури, църкви и тн. Достатъчно е фотограф да те заснеме в такъв момент и ето заглавие във вестник. Ако си елит де Simple Smile

# 92
Разбира се! Изобщо и "културата" в  тези ритуали, дори и на чисто битово ниво е различна, някъде има музика, а "черните" са съвсем друга бира. А и времената на професионалните оплаквачки отминаха, дори и у нас.

# 93
И кой е елитът на България? Потомците на рода Дуло? Wink

# 94
10цента обясни по-напред и това определение е доста адекватно. Елитът не е поколения, той е култура, образование, харизма, известност, опит, пример и прочие.

# 95
НиноТино, ти може и да си кристал и според некои хора, именно те са елита на света, Новото мислене. Зависи от гледната точка.
Знам кво се има предвид под елит, просто се закачам. Simple Smile

# 96
Аз съм диамант направо, Пънки  Hug

Grinning

# 97
# 98

Да не говорим, че цял ден си мисля че така 'елит' да се посочи поименно и прономерувано е много трудно. Елит в коя сфера ..

# 99

Да не говорим, че цял ден си мисля че така 'елит' да се посочи поименно и прономерувано е много трудно. Елит в коя сфера ..

Ами да.

Най-общоизвестен е сякаш политическият елит. И спортният, когато има международни събития.

# 100
Ханку Брат е елитът. Ти не знаеше ли?

# 101

"Абе не говорим за постижения в спорта. Те сега има изяви извън спорта. Само бегъл поглед е достатъчен, за да направиш разлика, не в полза на гномът, който без извинение си пика на успехите. Все пак човек трябва да има и малко достойнство. Изобщо не се възхищавам аз на медалисти, които и като Станка Златева се пичкосват в ефир, най-малкото с гордостта, че са "натурални". Но не са виновни само те, де. "

NinoTinosmile3501 newsm10

Не можах да се въздържа! Двамата обсъждани (и още 2-3 ма техни колеги) са ми най-анти героите на спорта в България! Простаци в пълният смисъл на думата!
Не може техните имена да са в едно изречение с думата елит, осен ако не е отрицателно.

# 102
Ханку Брат е елитът. Ти не знаеше ли?
И брат му- Кирилиметоди".

Общи условия

Активация на акаунт