ЮЛСКИ бебета - тема 9

• 29 743
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
Интересна тема сте захванали, малко ми напомня на една друга дискусия, в която жени, бременни за първи път твърдяха, че бибероните залъгалки са измислени от майки, които ги мързи да си гледат децата.
Не визирам никого конкретно, просто ми се иска да си говорим пак, когато децата станат на 3-4 (въпреки че тогава таблетите ще са отживелица).

Освен това нормално е да изпитваме носталгия към нашето детство, но не можем да очакваме децата ни да имат същото. Когато бях дете нямаше компютри, но възрастните много страдаха как по тяхно време все си играели, а ние все гледаме телевизия. Мога да добавя и още изказвания от рода на това, колко много сме изпуснали понеже никога не сме играли "челик" (или май беше чилик  newsm78) или пък колко играчки сме имали, а те си правели топки от свински мехур.

Да ви кажа какво прави дъщеря ми в момента: лежи на спалнята и сглабя един пъзел от 6 части (по-голям не може да сглоби). Сглабяйки го ми разказва, че това и е читателската карта (това го е видяла във филмчето за Франклин). Картата й трябва, за да отиде в библиотеката да пусне писмото си до Дядо Коледа. Като го пусне, той ще й донесе лаптоп.
Тя все още не мечтае за собствен  Mr. Green но заля моя с вода. Сега аз нямам лаптоп, а тя няма достъп до таблета и телефона ми и е много нещастна

# 76
  • София
Близначе, ето какво значи сънят ти Simple Smile На нов живот било! Честито на сестра ти, пък махни с ръка на отношенията, може покрай децата с толкова малка възрастова разлика да се сближите повече. Аз питах педи за не пиенето на вода и каза, че можело от 7 месец да се смесва с малко плодов сок - прясно изстискан - ябълка или круша. Преди това не било добре, защото е сурова храна и не щади стомахчето.

Мисти, ти ли пита за шапките? Извинявай, но едва насмогвам с четенето и забравих. Шапките са от Джъмбо - да. По 2-3 лв бяха, но са малко малки, та се наложи да ги резна отзад.

Луиза, а баш същото мисля и аз!   202uu newsm80 Дано обаче да успеем с идеята, че малко утопична изглежда на фона на тази бясна акселерация. Браво за гледачката. А от къде я намери? Че аз не знам до кога ще изкарам сама с тия обесници.

Вчера бяхме на ваксини и педи каза да ги слагам за по 15 мин да посядат с гръбче на 90 градуса. На мен ми се струва, че не са готови още. Предпочитам сами да ми покажат кога.

# 77
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Моля моля Дейзи аз съм играла на челик (и аз не знам как точно се пише) на село!Бях я забравил тази игра Peace.Аз имах Барби ама от тези измислените дето не им се сгъваха краката и понеже моите приятелки от блока имаха(баща им им ги беше донесъл от Турция) та си ги разменяхме за няколко дни.Е голям кеф ми беше.А да ви кажа и какво още правехме......... hahaha hahaha лятото се събирахме 15-16 деца от всякаква възраст и всеки си носеше по един картоф  hahaha hahaha и зад блока на поляната си пекохме картофи но как не с дърва да запалим огън ами с изсъхналата трева hahaha hahahaе нали се сещате колко се опичаха hahaha hahaha.
Близначе благодаря за отговора Hug Hug Hug.

# 78
lucky_charm, много се радвам ,че съм била полезна,особено в това начинание-кърменето.Аз самата също още кърмя Wink.Но от личен опит казвам,че ако вече всичко е наред и имаш кърма,спри да ги пиеш.Понеже ,като се приемат дълаг период,като всяко нещо,действието отслабва. Simple Smile
Близначе,честита бъдеща племеничка.Аз изживях това да стана леля,преди да стана майка и имах чувството,че не мога да обичам някой повече от племеницата си. Simple Smile

# 79
Ми честно да ви кажа, аз във форума предимно срещам мнения тип: "Ще видиш като имаш дете, няма да го опазиш от джънк, глупости, технологии, кич", а пък около мен има истински примери. Сестра ми има 2 хлапета на почти 3 и на почти 5 години, а мъжът й се занимава с технологии и е фен на всякакви джаджи. Е тия деца как пък знаят, че на компа имат 30 мин за Том и Джери и нишо повече? Не искат, не се тръшкат, не се занимават с телефони, а са обградени. НА малката в детската (тя е на почти 5) и учи в НУКК са казали, че тя е най-разумното и умно и образовано дете, и че най-доброто, което сестра ми е направила е да не й дава никаквъ нет, скайп и игри, и че е най-адекватна, координирана и тн. Ето, значи тя е могла да ги опази. На мой колега синът пък знае, че ако яде само МакДоналдс ще стане дебел и отровен, а ако иска чипс - болен и дебел. Значи можело. Като цяло ми се иска, поне за моето дете, докато е бебе-дете (докъм 5 примерно - 6 -7 начално училище) това да не му е забавлението, пък да видим.

Аз носталгия нямам по детсвото - беше страхотно, но към днешна дата не би било такова, нещата се променят. Разбира се, че няма как децата ни да имат нашето детство, но нека им дадем шанс да имат, така да се каже здравословните забрани.

Сандалка, я кажи как наказваш каката, че ми стана интересно как я връзаш, че тя е голяма девойката и ми е чудно от какво можеш да я лишиш, дето да страда Simple Smile))

Близначе, честито за сестра ти, стискам палци!!!!

Мъхче, от тук, от мамата в обяви пуснах, препоръчаха ми и други, ама не ми допаднаха. Видях се с няколко жени и тази определени много ми допадна, а и ние на нея (иска почасова работа, близо е в райоа), но определено ме спечели с 5 точки напред с грамотността и изказа си. На срещата малкия почна да й гука и да й протяга ръчички, а тя като дойде в нас поиска веднага да си измие ръцете, което ми направи добро впечатление. Като цяло съм щастлива с избора си, ще ви споделям развитието.

Аз давам Хипп, купих и Бебивита. Ми то в МЕТРО излиза доста по-евтино (на три бурканчета по около 1.50-1.80 спестяваш). Но от зеленчуковите чистите имаше малко. Още не съм давала плодови, месни, двойни и менюта, че има време.

Някой ползва ли оранжевия Памперс? Хем евтин, води се Sleep and play, ама все пак е с почти 10 лева по-евтин от официалната памперс белия цена.

И при Калоян пюрето е драма, реве, тегли се, давам мляко и като засити лудостта на първия глад потръгва. Вече давам морков, картоф и тиква заедно. Скоро трябва да дам и на четвърто хранене каша, елда или ориз, ама не знам как ще стане.

# 80
Здравейте,
Терп, благодаря за темата!

И аз съм съгласна с Луиза, но не мисля, че ще успеем да удържим положението.

За взимането на кръв съм вече специалист. Оказа се, че от пръста изобщо не се усеща. В Токуда взимаха от петата в подължение на 15 мин. и беше оглушителен рев. Ако се дава АМ и ще се изследва желязото, трябва да са минали няколко часа, защото в него има добавено желязо. Урина взимах за първи път миналата седмица и беше голям цирк. Съветът ми е да си купите повечко от тези "колектори". При мен чак от третия стана работата, а при момичета било още по-трудно. Отделно от залепването се възпали кожата, макар че Бочко го оправи светкавично.

За пюретата, давам само на Хип. Купих едни круши на Ганчев да ги опитам аз, крушите са Хип са супер. Та тия българските първо имат нишесте, второ са гаднички. Засега тоталният хит се оказаха тиквички с картофи. Бурканчето замина за отрицателно време и с тъга си спомних как Сандалка замразяваше тикви през лятото като баба Мравка, а аз като Щурчо си подсвирквах и философствах. Днес купих от Била тиквички, ама те едни бледи спирохети, ще ги готвя за нас явно.

Близначе, честито лелинство!

# 81
Пюре - Хипп
Памперс - открих алтернатива - Тужур от Лидл 16 лв. 50 бр.-  почти не пропускат, за разлика от 5*бял на Памперс.

Луиза, ще пробвам като теб да храня утре. Hug
Близначе, честито!

# 82
  • София
Бемол тиквичките в момента на пазара са турски и холандски. Тъмните са холандси а светлите -турски. Наши тиквички няма сега на пазара.

Ани, аз пюрета до сега съм давала (освен домашни) на Ганчев, Слънчо, Овко и на Хип. Моите наблюдения са следните: Лазар на Хип не ги яде (това ме устройва) давала съм му картоф с тиква и картоф с морков. На Овко им се мръщи, но аз не се бях зачела в етикета, че пише, че има картофено брашно и нишесте. За това аз повече на тази фирма няма да купувам. На Ганчев и Слънчо ги харесва и те са без нишестета и брашно.

Сок от ябълка до сега съм давала три пъти, не защото някой видиш ли ми твърди колко е луда една майка да даде на детето си сок на 4-5 месеца, ами защото когато трябва да му дам той обикновено спи или сме на вън. Говорила съм с двама лекари и двамата са ме насърчили да давам. Само да отбележа, че ябълките са домашни от нашата вила, нито пръскани, нито торени.

Каша съм давала само бананова на Слънчо. Много я харесва.

Близначе, честито за сестра ти. Жива и здрава да е и тя и бебето, пък другото ще се нареди.

# 83
Благодаря мили момичета, живот и здраве лятото се надявам всичко да е ок със сестра ми !

И аз мисля да отидем до Метро, да видя как са там пюретата  Thinking

Весе, всяка майка знае кое е най-добро за детето и. Така че давай смело сокчета, както ти си прецениш и хич да не ти дреме  Peace

# 84
И днес не излизахме - пфууууу този гаден вятър  #2gunfire
elica79, надявам се на втория или третия път свеки да се научи Simple Smile ще я видим де, стискайте ми палци.
Сандалке, благодаря за подсещането  Hug- аз и преди съм си мислила, че няма такива места и не ми е ясно защо никой не направи подобно студио или фитнес. Намерих само йога за мами с бебета и някаква гимнастика (пак с бебето), но пак не е това което търся.
Близначе, завиждам ти за съня - аз само разни глупости сънува. В последно време сънувам пюрета и каши разни и готвя, готвя - на сън  Joy И честото за сестра ти, пожелавам й всичко да мине леко и на финала да се радва на сладко бебенце.
Жалина, то май при вас всичко е както трябва да бъде в норманла държава, просто в БГ не мислят за такива дреболии - майки, деца, пракове за игри и т.н. Брат ми и семейството му се местят в Берлин, през февруари и брат ми само ми говори да се замислим с мъжа ми и ние да се организираме до след година, две и да се пренасяме да сме си заедно.
За игрите и децата- ние успяваме да ги съчетаваме, баткото има ipad, но играе много рядко. Има и много приложения за деца - пъзели, логически задачи, математика и т.н., които са доста полезни. Има правило, че през седмицата не се играе на таблета и на лап топа - само почивките и празниците. Сега вечер си реди Лего, правим коледни украси, готви с мен и какво ли още не. Ние с мъжа ми все гледаме събота и неделя да не се заседяв много вкъщи и все му измисляме нещо - я парк, кънки на лед, гости при приятели и то не му остава много време. Не става и съвсем да ги спрем, приятелчетата от градината обсъждат игрите - кой какво играл, каква нова игра имало и гледаме да не изостава и в тази част. А като е топло времето рита топка, играят на гоненица и какво ли не, с децата от нашия и от съседмите блокове. Новите технологии не изключват криеницата и игрите на открито, важното е да се съчетават и едното да не изключва другото.
Весе , "супер Марио" съм си я качила на телефона и като чакам нещо и ми е скучно си я цъкам  Embarassed
wwwaz, ако не харесва пюрето може да пробваш с каша.
Ани, аз мисля да взимам HIPP и Cow & Gate.

# 85
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Записче от мен  Hug

# 86
Аз пък не мисля, че всяка майка знае какво е на-доброто за детето й. Може би майката взима решенията, но изобщо не е компетентна, само защото е майка. От собствен опит знам, че майката не е особено интелигентно същество.

Та, кажете, по последни теории кога се дава кисело мляко. Аз искам да давам по някое време.

# 87
  • София
Бемол, много си права, не всяка майка знае какво е най-добре. Или поне не във всички ситуации.
Но за последните теории- аз май се въздържам от "последните " теории. Преди 4 години беше грешно да се захранва преди 6 месечна възраст, яйца се даваха след годинката. Преди 2 месеца четох поредните и по-нови теории, че захранването се прави след 4 месеца, яйцето (в частност жълтъка) трябва да се дава около 6-тия месец, тъй като иначе се развиват много по-често алергии. А, де?! Кое е вярното!?!
Това го написах по повод киселото мляко всъщност. Аз (мое мнение и опит) мисля, че на около 10 месеца- годинка си е супер да се дава.  Всъщност на тази възраст мисля да е на доста обща храна, да яде от кухня и т.н.

# 88
Ааа говорете за себе си  Naughty Аз знам кое е най-доброто за децата ми и съвсем не съм глупаво и не интелигентно същество.Изобщо как може да се сложат всички майки под общ знаменател и да се каже, че не са особено интелигентни същества??? Ми не съм съгласна.Обидно е.

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 21:01 от blizna4e

# 89
  • София
Аз на час по лъжичка, ама сега се сетих да кажа, че сокчето на Лазар му действа разхлабително. След като го изпие до час е напълнил памперса. Това за информация на мамите със запечени бебета.
Мисти. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт