Празници по италиански, тема 142

• 32 091
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • в едно миланско село
ник'ви звънчета не ми звънят в ушите  Embarassed
тук вали дъжд от дни вече и изглежда повече есен, отколкото зима.
малката щерка май е със стомашен вирус, няма нищо традиционално, постно и в същото време празнично, което някоя от щерките ми да яде. и ме мързи да се занимавам.
няколко неща, колкото да се седне на масата : салата боб с чушки, или боб с чушки в гювече (не съм решила още), гъби, пак чушки, които си правя редовно (не знам как се казват, може би задушени?), няква риба (каквато ми донесат), пастичо картофи с риба тон, и кус-кус или нещо от сорта. некак до нечетно ше ги докарам  Mr. Green
нищо специално, неща, които си правя нормално през годината, само дет ше са накуп  Joy

Барбичsmile3505, но не съм аз. от сума ти време се заричам да карам празниците нанякъде, но с г.жа майка ми е просто невъзможно. имам една идейка за догодина, обаче, да сме живи и здрави  Laughing

# 316
Весело посрещане на празниците на всички, вкъщи или по гости, нека те да донесат мир и спокойствие, късмет и здраве!

# 317
Весело посрещане и от мен!

# 318
Честита Коледа!
Къде сте, още ли спите?

# 319
Честита Коледа на всички! Heart Eyes Hug

# 320
  • в едно миланско село
Честита Коледа на всички! Hug

# 321
Честита Коледа, дами! Пожелавам на вас и семействата ви светли и спокойни празници, много истински емоции, нови мечти и вяра, че утре всичко ще е по-добро! Бъдете здрави!!!  Close-mas:  Hug  Heart Eyes

Понеже от доста време не съм се появявала, само с няколко думи да се отчета: ние все още сме си на юг, всичките ни досегашни опити да се пласираме на север се провалиха, по тази причина реших да инвестирам /време/ в самоусъвършенстването си. От два месеца ходя в студиото професионале и помагам в счетоводното обслужване на клиентите. Гратис. Обаче понаучих софтуера, който ползват и доста неща от този сектор и съм доволна, нямам вече онова усещане, че си губя времето с нищонеправене. Засега това, пък по-нататък се надявам да ми се отвори възможност да приложа наученото при подобаващи условия.

Още веднъж весели празници и до скоро!  Simple Smile

# 322
Калатея, появявай се по-често!

# 323
  • в едно миланско село
Калатеа, стиснати палци от мен, и, като Десита пожелавам да те виждаме по-често  Hug

начи, ние доядохме каквото имаше от снощи, след малко ще сложа пържолите във фурната и едни картофи полу-пържени, полу-печени, любими на щерките.
малката трябваше да тръгне на скаутски лагер утре, но ще я закараме в петък, ако всичко е ок, вчера, горката, спа почти цял ден и днес още е отпаднала и почти нищо неяла  Confused

Дядо Коледа се оказА голем интелектуалец тази година - само книги имаше под елхата. и един парфюм за г.жа майка ми, който избрах аз, но на нея хич не ме кефи   ooooh!
пристигна ми на ГГ тъгата, та ще я прегледам все пак, въпреки недоверието ми. и "На изток от запада" на М.Пенков са ми пратили, та ще се образовам със съвременни бг автори  Thinking
ако не потръгнат, ще подхвана на малката книжките - те определено ми звучат по-добре, предполагам, защото лично съм ги избирала  Joy

пс. много си се кефя на тоталния мързел на всички обитатели на къщата Crossing Arms

# 324
Кажи как се правят тези полу-пържени, полу-печени картофи?

# 325
И от нас Весела Коледа и прекрасни празници за всички  Hug

/Калатеа, мисля, че си взела много правилно решение, успех!/

# 326
Честито Рождество! Мир и благодат на всички! Simple Smile

Ние днес се вдигнахме и ходихме на служба в Кьолнската катедрала, и дори издържахме около половин час, преди големите деца да почнат да се гърчат от скука, а малките да плачат. Беше пълно, всички си мълчат, свещи и хор, хубаво и тържествено беше. После изкарахме съвсем типично, т.е. масата стоя цял ден полу (не)раздигната и ядохме без час и нужда  Laughing.

Калатея, наминавай по-често!

# 327
Честита Коледа и от мен! Пожелавам много здраве и щастие на всички!  Аз вече съм в милано Simple Smile

# 328
Добър вечер, нещо няма движение... разбираемо, кой на меса, кой на маса времето си минава  Grinning

Аз днес изпратих единия гост и посрещнах другия. Майка ми изпадна в потрес почти още след влизането у нас, час по-късно имахе прилично чиста кухня, баня и до 2 дни изглежда че ще влезем в релси с хигиената и реда вкъщи и можем да се отдадем на втората вълнà готвене/ядене/празнуване. Сега я абонирах за телемост , сложи си слушалките, пие коктейлче и гледа Даунтън Аби

Др. май от нас няма, освен че днес и утре ходя и на работа, но по-добре, че стоенето у дома не ми се отразява добре  Animal Pig

ако има някой жив/оживял  да се появи и отчете  Twisted Evil

# 329
Честита Коледа!

и аз гледам "Имението Даунтън"

Общи условия

Активация на акаунт