лечение за псориазис ИМА

• 511 227
  • 1 154
  •   1
Отговори
# 735
Zdraveyte,
Imam psoriasis ot 10 godini. Niama lechenie,koeto da ne sam probvala i efekta e bil razlichen ot gledna tochka na barz effect, period na izchistvane, period na remisisa (bez nito 1 plaka) i tn. Ot 3 godini imam i artrit, koeto dopalnitelno utejniava problema. Minalata godina se lekuvah 3 sedmitzi v klinika na brega na Martvo More. Moga da napisha mnogo po temata, bih otgovorila na vseki, koito ima vaprosi otnosno lechenieto i efecta - moia i na drugite hora tam, a imashe hora ot cial sviat USA, Japan, France, Germany, UK, Serbia, Poland, Switzerland i drugi. Efecta e razlichen, pri vsichki e dobar, no remisiata e s ralzichna daljina ot 4-5 meseca do 7-8 godini. Ako niakoi se interesuva ot lechenieto neka da se svarje s men. Reshila sam da otida pak za 3 sedmitzi ot 20-25.05 do sredata na June.2008, patuvam sama vsiako drugarche e dobre doshlo. Shte Vi dam ceni/hoteli vsichko, koeto sam sabrala po vreme na moeto prouchvane i mojete da se vazpolzvate sami, kogato reshite. Ne sam agentzia, a prosto edin bilen chovek, nameril svetlinka v tunela.
Pozdravi
Galia
galia_top@yahoo.com

От доста време не съм чел толкова добър пост, Браво Галя!!! Мисля, че първият въпрос на всички четящи темата ще е: а колко ще струва? Ако не те притеснява, сподели какво представлява лечението и какъв ефект имаше при теб? Предварително Благодаря!!!

# 736
 HugЗдравейте на всички в този форум пак.Аз отдавна не съм писала но чета постоянно.Много ме зарадва Галка браво това е нещо много обнадеждаващо защо не напишеш нещо повече за всичко което се прави там.При теб как са сега нещата?Сигурно не много добре щом мислиш да ходиш.Пиши наистина каква е цената и дали ще могат да си го позволят повечето хора.Ще чакам с нетърпение развитие на темата.Поздрави на всички!

# 737
Zdraveyte,
Imam psoriasis ot 10 godini. Niama lechenie,koeto da ne sam probvala i efekta e bil razlichen ot gledna tochka na barz effect, period na izchistvane, period na remisisa (bez nito 1 plaka) i tn. Ot 3 godini imam i artrit, koeto dopalnitelno utejniava problema. Minalata godina se lekuvah 3 sedmitzi v klinika na brega na Martvo More. Moga da napisha mnogo po temata, bih otgovorila na vseki, koito ima vaprosi otnosno lechenieto i efecta - moia i na drugite hora tam, a imashe hora ot cial sviat USA, Japan, France, Germany, UK, Serbia, Poland, Switzerland i drugi. Efecta e razlichen, pri vsichki e dobar, no remisiata e s ralzichna daljina ot 4-5 meseca do 7-8 godini. Ako niakoi se interesuva ot lechenieto neka da se svarje s men. Reshila sam da otida pak za 3 sedmitzi ot 20-25.05 do sredata na June.2008, patuvam sama vsiako drugarche e dobre doshlo. Shte Vi dam ceni/hoteli vsichko, koeto sam sabrala po vreme na moeto prouchvane i mojete da se vazpolzvate sami, kogato reshite. Ne sam agentzia, a prosto edin bilen chovek, nameril svetlinka v tunela.
Pozdravi
Galia
galia_top@yahoo.com
Лечение на Мъртво море е най-доброто за което съм чувала!Мисля,че за всички които се интересуват за лечение на псориазис ще е полезно да се запознаем!GaliaT моля да споделиш за пребиваването си там!

# 738
Здравейте...
Може би късно се включвам в темата, но докато изчета всичко надявайки се за отговор...
Имам дъщеря на 15 год. Когато беше на 4 забелязахме едно лишейче колкото човешки нокът отзад на главичката и. Отидохме на кожен, изписа ни Лоринден А и зопчахме мазане
До тук добре, само че спрахме пастата и лишеят се появи отново...Отогава тичане, мазане и...нулев резултат. Есента отново ходихме при лекарка която на 100% ни убеди че не е псориазис ...предписа и едни мънички хапчета (забравих им името), витамин В, Лоринден N и Клобидерм за мазане сутрин и вечер, и козметичен шампоан...За довиждане госпожата ни изпрати с думите...след време това заболяване ще напомни за себе си...Започнахме лечение от пастите явно лишея се изчисти, но мястото си остана леко червено. От шампоана пък почти и пресъхваше скалпа и го спряхме. Спряхме и пастите и на втория ден лишеят пак беше там....голям...с гадните груби люспи.
Би ли ми казал някой от това това симптом на псориазил ли е или не...защото последната лекарка не ни даде изобщо никаква диагноза.
P.S. Забравих да спомена че лишея я сърби...особено когато навън е горещо или пък се е изпотила, а когато го разчеши по косата и се залепват едни такива бели люспи

Извинете ме за дългия пост, но определно съм загрижена за детето си
Приемам предложение за добри специалисти и се моля да се намери някой да и постави диагноза...каквато и да е тя!
Предварително благодаря на всички Вас!

# 739
Здравей Mimsan,според мен е псориазис,но най-добре идете при друг лекар в кожната клиника на Александровска болница. При мен се появи по същия начин отзад точно под косата,когато бях на 10 години,сега съм на 33 и имам къде ли не,по цялото тяло. Дано не съм права и вашето се окаже нещо друго Praynig  Аз съм пристрастена към КЛОБЕДЕРМ-МАЗ,знам че не трябва да се ползва дълго и много е изприказвано за кортикостероидите,но само с него мога да се чуствам нормално и горе-долу да  скрия неприятната гледка Laughing Миналото лято бях 1 месец на море с надеждата да има по голям ефект,но уви,сега правих бани на солариум,но освен че  придобих приятен загар нищо повече Laughing Желая късмет на всички Heart Eyes

# 740
Здравейте...
Може би късно се включвам в темата, но докато изчета всичко надявайки се за отговор...
Имам дъщеря на 15 год. Когато беше на 4 забелязахме едно лишейче колкото човешки нокът отзад на главичката и. Отидохме на кожен, изписа ни Лоринден А и зопчахме мазане
До тук добре, само че спрахме пастата и лишеят се появи отново...Отогава тичане, мазане и...нулев резултат. Есента отново ходихме при лекарка която на 100% ни убеди че не е псориазис ...предписа и едни мънички хапчета (забравих им името), витамин В, Лоринден N и Клобидерм за мазане сутрин и вечер, и козметичен шампоан...За довиждане госпожата ни изпрати с думите...след време това заболяване ще напомни за себе си...Започнахме лечение от пастите явно лишея се изчисти, но мястото си остана леко червено. От шампоана пък почти и пресъхваше скалпа и го спряхме. Спряхме и пастите и на втория ден лишеят пак беше там....голям...с гадните груби люспи.
Би ли ми казал някой от това това симптом на псориазил ли е или не...защото последната лекарка не ни даде изобщо никаква диагноза.
P.S. Забравих да спомена че лишея я сърби...особено когато навън е горещо или пък се е изпотила, а когато го разчеши по косата и се залепват едни такива бели люспи

Извинете ме за дългия пост, но определно съм загрижена за детето си
Приемам предложение за добри специалисти и се моля да се намери някой да и постави диагноза...каквато и да е тя!
Предварително благодаря на всички Вас!
[/qu

Здравей  ,mimsan.По повод твоето запитване  и при мен така се получи ,и да не те плаша ,но  това си е жив псориазис.Лишеите сърбят винаги.Аз ги имам по кожата си  и на главата.Особено тези на главата ми  ,които са  ме сърбят  най -много. ooooh!В момента и аз се мажа  с Клобедерм и има ефект върху кожата,но си остава проблема с главата.Отиди ако искаш в кожната  поликлиника  и потърси  др.Георгиева.За моя псориазис  лежах  в кожното и тя ми беше лекуващия  лекар.Желая ти успех.  bouquet

# 741
Ще ви послушам и ще отидем при поредния лекар...но това е нещо ужасно....

# 742
[quote author=Георги Желев Георгиев link=topic=75480.msg7086872#msg7086872 date=1207393 Накрая отидох в болница св. Ана в гр. Варна при проф. Златко Пенев дмн. Предписа ми диета и витаминозна терапияи до седмица изчезнаха петната, но старата форма с твърдата кожа си остана. Тъй като е по-стара форма на псорито ми каза че ще трябва да повторя терапията за да има ефект и при него. Рецептата която ми изписа е алое 1 ампула подкожно през ден. Витамин 12 мускулно, Вигантол по 6 капки на гладно сутрин, Лецивит по две витаминчета три пъти на ден, витамин С три пъти по две на ден. Дипрозалик за мазане и лоринден С, с едното се маже сутрин а с другото вечер. Спазва се противовъзпалителна диета: Разрешени храни:хляб - пшеничен, бял, месо - пиле, пуйка заек, риба прясна без мазнина. Мляко - краве, прясно, кисело, обезмаслено не повече от 2%. Млечни продукти - сирене, кашкавал от краве мляко. Яйца кокоши. Само растителни масла-слънчоглед, зехтин. Зеленчуци - зеле, зелени домати, зелени чушки/червени се забранява/, зелен боб, краставици спанак, лобуда, марулипраз лукчесън, ряпа, картофи, ориз. Плодовеябълки, круши, сливи, череши, дюли, дини, поротокали, грейпфрути, грозде и компоти, сладка и сокове. Напитки - кока-кола, какао, натурални сокове от посочените видове, да нямат консерванти. Чайове - цейлонски, грузински, китайски, за предпочитане цвят от бъз/дървенист/, коприва. Кафе - натурално, без примеси, нес кафе, без сметана.
       Забранени храни:хляб - черен и с примеси. Меса - свинско, овче, агнешко, гъски, патици, всички видове колбаси без изключение/заради консервантите в тях и мазнините/. Овче мляко и млека с примеси на забранените плодове и овче мляко. Животински мазнини. Зеленчуци - червени домати, червени чушси, моркови, всички видове туршии, кисело зеле, гъби. Варива - зрял боб, леща, соеви храни. Плодове - кайсии, зарзали, праскови, ягоди, малини, тикви, банани, смокини, дренки, фурми. Разхладителни напитки с бои, консерванти, минерални води и др. Шоколад пчелен мед. Всички видове билкови чайове.

Здравей,

И аз съм с псориазис и съм от Варна от доста време се каня да ходя при д-р Пенев ама все не намирам време пък и вече след 2 години ходене по лекари не виждам и смисъл.
При мен странното е че от един месец съм на диетата на Пиер дюкан и плаките взеха да изчезват без да се мажа с абсолютно нищо.  не смея да се надявам на пълно оздравяване без лечение...ще видим времето ще покаже.

Според Д-р Томов - баща и син моята форма е псориазис вулгарис и имам само от външна страна на петите, но и това ми стига - цало лато ходя с дълги панталони за да го прикривам.
Би ли ми казал колко дни ти каза да правиш тези инжекции???да взема и аз да си ги правя, че и без това и заради диетата е хубаво, че при нея се изключват плодовете и е добре да се пият витамини.

# 743
Здравейте "колеги" по съдба,
И аз на стари години се "сдобих" с това мъчително и неприятно заболяване. Само че освен псориазис, получих и псориатичен артрит, който се разви с изключителна бързина след появата на псориатичните плаки. Невероятна болка, оток и зачервяване на малките стави на пръстите и краката. Не ви го пожелавам - страшна работа! Само че аз сега искам да ви препоръчма нещо облекчаващо за псориазиса - доволна съм от него. Потърсете д-р Чолакова от 8-ма поликлиника в Надежда, тя ще ви изпише този мехлем. Той се приготвя в аптеките, не е готов. Още след първото намазване се чувства подобрението - плаките завяхват и сърбежа спира. Доста време след това няма оплакване.
От сърце ви желая успех - съчувствам на всички и не го пожалавам и на най-големия си враг!

# 744
Здравейте!По повод лечението на д-р Пенев от гр.Варна аз специално не съм много доволна.Преди  2 год.се запознах с него и започнах лечението му.Всичко мажех,пиех,бучках,и след 2-3сед.се появи положителния ефект.Но нали на всички е ясно че това не е всичко продължаваме нататък диетата се пази постоянно и това може би е най-изнервящото.Това може да ядеш онова не...След 2мес.мъки и лишаване от доста неща лечението преключи но не със пълен положителен ефект.Така се задържа около мес.НО СЛЕД ТОВА БАУУУУ ВСИЧКО НА НОВО СЪС ТРОЙНА СИЛА!!!Така че незнам какво да ви кажа дали да се хващате изобщо а за мусколчето отзад жална ви майка.Много боли.Ако искате подложете се за да почувствате за 1сед.какво е да го няма това чудо но се подгответе за бум след това.Решението е индивидуално.Поздрави на всички!!!  bouquet Cry

# 745
Здравейте пак!Гледм че някой е писал и за д-р Томов и от там съм минала.Само ще спомена че всичко разбирам но да лекуваш псори с антибиотик не го бях чувала и то не какъв а за туберколоза.За мен това е странно направих 4 курса на неговото лечение по добро е от на д-р Пенев без инжекции без диети,но с др.неща!Сега пак съм почети на изходна позиция но поне са спрели образуването на гадните петна.Ами това е за сега.Приятен ден на всички!

# 746
Би ли казала при кой д-р Томов ходиш баща или син и как се казва този антибиотик???
При мен действаха едни кортикостероидни инжекции който младия Томов ми беше изписал, но имаха временен ефект. За съжаление не пазя рецептата!
Аз съм с псориазис вулгарис на петите на двата крака отстрани
Сега много ми помага диетата на Дюкан, правя я от 1 месец и лющенето почти спря, имам по 1 пустола на крак, което е направо нищо....

# 747
Здравейте.От две години  имам  псориазис  вулгарис,но сега за първи път във  форума  се споменава за диетата на Дюкан.Може ли някой да ми каже  нещо повече за тази диета newsm78..

# 748
         Написвайки името Пиер Бюкан изскачат доста неща-това е диета за отслабване ,а също и за эдравословно хранене.Аз също от известно време я прилагам,но все още нямам особен резултат.Но от много места чувам,че е добра.При нея не се гладува,просто се спазват определени правила.Така,че-успех!

# 749
Извинете-грешка на езика-името е Пиер Дюкан.

Общи условия

Активация на акаунт