лечение за псориазис ИМА

• 511 230
  • 1 154
  •   2
Отговори
# 720
Преди години ползвах въпросното мазило, за което пише kristinbal и по мои спомени се мажеше вечер и се измиваше добре сутрин, като не трябваше да го пече слънце. Така, че златна рибке имай и това предвид. Помня също и, че постоянно миришех на жп гара лятно време  Mr. Green от него. Предполагам, че е от греса. Както и да е. Само да кажа, че на мен не ми помогна изобщо. Дори напротив - обостри ми псориазиса. Та явно на всеки си му действа по нещо различно.

# 721
Здравейте хора Grinning.Интересува ме дали има някой болен от псориазис,който ходи на фитнес освен мен в този форум за да обменим малко инфо  helpuu.Аз тренирам що годе сериозно,но никога не съм пил не6то пове4е от протеин.Заради псориазиса ходих на преглед при един професор и той като видя,4е сьм по-здав ме пита дали съм пил анаболи,а аз му казах,4е несъм(както е в действителност),та той ми каза,4е ако направя един цикал с нещо по-слабо,което няма да е мн вредно за организма ми,ще ми е от полза не само за фигурата,но 6те повлияе добре и на псориазиса.Сега се 4удя дали наистина да пробвам и дали няма да има обратния ефект на кортикостероидите.Дано има някой компетентен,който може да ме посъветва какво да правя.Предварително ви благодаря  bouquet.
Здрасти Никола, така съвет и да получиш ще е некоректен, но си вземи направление и си запиши час във ВМА-каб.230/229 (приемат от цялата страна) - д-р Йорданова вторник следобяд/мое мнение/ . Принципно във ВМА са с модерна техника и добри специалисти (влез в сайта на кожната им клиника, там са тел.)  Там ми опровергаха диагноза псориазис след биопсия. Днес започвам курса на лечение на дерматит, хроничен вече! За инфо ако ти трябва: grisha2003@abv.bg Успех момче! Твърде млад си за експерименти с тялото си  Naughty Wink

# 722
пфффффф тва ако е вярно почвам анаболи и аз .Наистина има логика ставаш по-избухлив . Ако го пробваш пиши тук или прати едно мейлче на nikola_busy@abv.bg  #Crazy smile3514 Banghead

# 723
Пич виж как седят нещата newsm78.Нали сега твърдят,че псориазиса е автоимунно заболяване.По принцип анаболите влиаят на метаболизма и ускоряват белтъчния синтез,а и докъто ги пиеш ти се засилва имунната система-тези не6та със сигурност ще окажат положително влияние на псориазиса,така че има логика.Но въпроса е какво ще стане след като спра да ги пия,дали псориазиса ми няма да се обостри повече от преди,както става с кортикостероидите.Аз съм на 19години и от около 6 имам псори,отначало се мазах 2,3 години с кортикостероиди,после пробвах с всевъзможни мазила,билкари,гадатели,шамани и др. Grinning и нищо  засега.Така,че маи ще пробвам и с химията за 2,3 седмици да видя какво ще стане и после ще се похваля,ако сум жив Joy.

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 19:37 от nikola

# 724
Пич виж как седят нещата newsm78.Нали сега твърдят,че псориазиса е автоимунно заболяване.По принцип анаболите влиаят на метаболизма и ускоряват белтъчния синтез,а и докъто ги пиеш ти се засилва имунната система-тези не6та със сигурност ще окажат положително влияние на псориазиса,така че има логика.Но въпроса е какво ще стане след като спра да ги пия,дали псориазиса ми няма да се обостри повече от преди,както става с кортикостероидите.Аз съм на 19години и от около 6 имам псори,отначало се мазах 2,3 години с кортикостероиди,после пробвах с всевъзможни мазила,билкари,гадатели,шамани и др. Grinning и нищо  засега.Така,че маи ще пробвам и с химията за 2,3 седмици да видя какво ще стане и после ще се похваля,ако сум жив Joy.

Nikola,стероидите отслабват имунната система,а не я засилват.Да не те обезкуражавам,но мисля че няма да помогне пиенето на анаболи.Не е добра идея да си опитно зайче,но ако решиш да ги пиеш-сподели влиянието им.

# 725
Charliz праба си за стероидите,грещката е моя.А какво мислите за коластрата?Някой пил ли е?

# 726
Здравейте приятели по съдба и аз като вас страдам от псори от 1991 година. Като малък се трових два пъти и още като дете имах кожни проблеми - гъбички през пубертета.  В пети клас боледувах от ревматизъм. Казват че псорито е една от формите на псорито. На около 30 години от стрес получих псори. и тръгна моята одисея. Обиколих доц. лекари и какво ли, не но нищо. Миналата година ми се появи петнистата форма на псорито в областа на слабините. Ходих на лекари, казваха ми че е гъбички. 6 месеца не видях полза, що пари пръснах и лекари обиколих. Накрая отидох в болница св. Ана в гр. Варна при проф. Златко Пенев дмн. Предписа ми диета и витаминозна терапияи до седмица изчезнаха петната, но старата форма с твърдата кожа си остана. Тъй като е по-стара форма на псорито ми каза че ще трябва да повторя терапията за да има ефект и при него. Рецептата която ми изписа е алое 1 ампула подкожно през ден. Витамин 12 мускулно, Вигантол по 6 капки на гладно сутрин, Лецивит по две витаминчета три пъти на ден, витамин С три пъти по две на ден. Дипрозалик за мазане и лоринден С, с едното се маже сутрин а с другото вечер. Спазва се противовъзпалителна диета: Разрешени храни:хляб - пшеничен, бял, месо - пиле, пуйка заек, риба прясна без мазнина. Мляко - краве, прясно, кисело, обезмаслено не повече от 2%. Млечни продукти - сирене, кашкавал от краве мляко. Яйца кокоши. Само растителни масла-слънчоглед, зехтин. Зеленчуци - зеле, зелени домати, зелени чушки/червени се забранява/, зелен боб, краставици спанак, лобуда, марулипраз лукчесън, ряпа, картофи, ориз. Плодовеябълки, круши, сливи, череши, дюли, дини, поротокали, грейпфрути, грозде и компоти, сладка и сокове. Напитки - кока-кола, какао, натурални сокове от посочените видове, да нямат консерванти. Чайове - цейлонски, грузински, китайски, за предпочитане цвят от бъз/дървенист/, коприва. Кафе - натурално, без примеси, нес кафе, без сметана.
       Забранени храни:хляб - черен и с примеси. Меса - свинско, овче, агнешко, гъски, патици, всички видове колбаси без изключение/заради консервантите в тях и мазнините/. Овче мляко и млека с примеси на забранените плодове и овче мляко. Животински мазнини. Зеленчуци - червени домати, червени чушси, моркови, всички видове туршии, кисело зеле, гъби. Варива - зрял боб, леща, соеви храни. Плодове - кайсии, зарзали, праскови, ягоди, малини, тикви, банани, смокини, дренки, фурми. Разхладителни напитки с бои, консерванти, минерални води и др. Шоколад пчелен мед. Всички видове билкови чайове.
      Ползвал съм за коса - Антиседин лосион дава много добър ефект върху псорито по косата при мен.
      Ще ви дам и една рецепта за чайче, което на мен ми действа добре - 10гр. дъбова кора, 30 гр.върбова кора, ливадно отвратиче - 40 гр., росопас - 20гр., орехови черупки - 20 гр., змийско мляко - 30 гр., коприва - 50гр. , великденче - 30гр., невен - 30гр., бял равнец - 20гр., Добре размесвате всичко и три пъти на ден по една чаша от чая.
      Желая ви успех в борбата с тая напаст приятели. Според мен това е автоимунно заболяване с генетична предразположеност, увреждането на черния дроб допълва картината на заболяването и симптоматиката, както и стеса играе роля на оключващ фактор. Peace

# 727
здравейте ,имам псориазис от близо вече две години. Като за целта лежах и в болница.На въпроса ми  от къде е дошъла  икакво е отключило  тази болест при мен никой лекар не можа да ми каже. Имаше една хипотеза че болеста  се предава  чрез поколение  т.е  ако  дядо или баба  са болни то внуците  също  щели  да имат този  проблем.Искам да знам дали хипотезата  е вярна.И ако може  някой да ми каже  как мога  да махна  плаките  от  главата.

# 728
Хей, хора, много съжалявам за проблемите ви. Псориазисът е ужасно нещо, доколкото разбирам. От много близка научих, че нейна приятелка се е излекувала НАПЪЛНО със саморъчно изготвено мазило от народния "рецептурник". Става въпрос за пържен /може и задушен, не съм сигурна newsm78/ цвят от невен в зехтин. Повече не знам за това. Проверете го  и пробвайте. На всички желая успех!

# 729
Хора гледайте професор Вучков има интересен за нас гост-Николай Подолешев(вма).Иначе Поулгара и аз имам най-мн люспи по главата и за сега се мажа с дайвонекс.  bouquet

# 730
  • Стара Загора
Имам приятелка,която е болна от псориазис-ще я информирам.Благодаря за информацията  Hug

# 731
Хора гледайте професор Вучков има интересен за нас гост-Николай Подолешев(вма).Иначе Поулгара и аз имам най-мн люспи по главата и за сега се мажа с дайвонекс.  bouquet

здравей, nikola.Досега се мазах с най различни  мазила и то кой каквото ми каже.Но напоследък ми попадна едно мазило  което  се казва  Клобедерм и съм много  доволна  от него.Плаките по видимата част  на тялото  засъхнаха  от този крем ,а за главата пробвах какво ли ,  не но засега полза никаква. newsm10

# 732
Поулгра клобедерма е кортикстероид,така че не те съветвам да го ползваш,щото при по-дълга употреба може да има странични ефекти,а и не е полезен като цяло.Почети из темата и ще научиш повече за ефекта на клобедерма и др кортикостероди. thumbsup thumbsup

# 733
важно е да се знае, покрай неизменните диети, съпътстващи облекчаването на псориатичните дискомфорти , че "не трябва да се яде месо, млечни произведения, бобови, гъби, пържено, солено, кисело, сладко, алкохол....Сигурно има и друго, но това е основното. По-лесно е да се изброи какво може, а не какво не може...". Слагам в кавичики, защото това е цитат от писмо на моя близка, обясняваща как е излекувала /засега/ мъжа си.

# 734
Zdraveyte,
Imam psoriasis ot 10 godini. Niama lechenie,koeto da ne sam probvala i efekta e bil razlichen ot gledna tochka na barz effect, period na izchistvane, period na remisisa (bez nito 1 plaka) i tn. Ot 3 godini imam i artrit, koeto dopalnitelno utejniava problema. Minalata godina se lekuvah 3 sedmitzi v klinika na brega na Martvo More. Moga da napisha mnogo po temata, bih otgovorila na vseki, koito ima vaprosi otnosno lechenieto i efecta - moia i na drugite hora tam, a imashe hora ot cial sviat USA, Japan, France, Germany, UK, Serbia, Poland, Switzerland i drugi. Efecta e razlichen, pri vsichki e dobar, no remisiata e s ralzichna daljina ot 4-5 meseca do 7-8 godini. Ako niakoi se interesuva ot lechenieto neka da se svarje s men. Reshila sam da otida pak za 3 sedmitzi ot 20-25.05 do sredata na June.2008, patuvam sama vsiako drugarche e dobre doshlo. Shte Vi dam ceni/hoteli vsichko, koeto sam sabrala po vreme na moeto prouchvane i mojete da se vazpolzvate sami, kogato reshite. Ne sam agentzia, a prosto edin bilen chovek, nameril svetlinka v tunela.
Pozdravi
Galia
galia_top@yahoo.com

Общи условия

Активация на акаунт