КГБ = Клуб на Готините Баби - 141.

• 96 729
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро  момичета !!! Hug

Нека здравето , щастието , любовта и късметът да са постоянни гости в нашите домове !!!

Бързо се ориентирах .... Винаги съм обичала новостите,независимо в каква област  е...
Дори и в къщи постоянно гледам нещо да разместя или подновя....
Децата постоянно  ме съветват ,че трябва да съм в час с новостите.
Различни хора сме , всеки по различен начин приема нещата.
Направихте ли вече коледните сладки , баклавата ? Аз вчера опекох баклавата и на 22 ще я залея със сиропа. Направих и арменските сладки. Много хубави станаха , нооо малко ми миришат на сода, а тази миризма не я понасям. Пак няма да останат .
Аз правя масленки по друга рецепта ,но сега реших да пробвам тази.
Моята е : 1ч. чаша разтопена мас, 1 ч.ч бира ,2-3 с л. захар,2-3 ванилии  и брашно  на око , колкото поеме , но да е меко тестото. Правиш ги както искаш- на топчета, на пурички.. Плънката пак като арменските сладки , както се обичат в къщи... Стават много сипкави. Топли се овалват в пудра захар.
Готови ли сте с подаръците ? Моите днес мисля вече да ги опаковам и да ги сложа под елхата.

Янче  HugЧестит рожден ден на Анжелка на патерица!!!
Да расте умница и хубавица !!! Желая й много здраве и късмет, щастливо детство, успехи в училище и да слуша много баба! newsm59  bigdance2
Янче  Hug на теб Бог да ти дава здраве и сили, за да   се грижиш за твоите прекрасни внучета! newsm51

Руми HugЧестит рожден ден !!! Здрава , щастлива  и много обичана да си от всички около теб ! Весел празник !!!

Пожелавам на Шпунц и Айша бързо да се справят със здравословните проблеми !!!
Мамси Hug радостно е че при майката ти нещата са добре и сте се поуспокоили.
Жабче Hug успешно приземяване на Българска земя и много весели дни да прекарате с децата си!!!
На всички приятно приготовление за Коледните празници, много настроение  и здраве преди всичко !!!
Весел и успешен ден момичета !!!
 newsm51 newsm51 newsm51

# 121
  • Финландия

Здравейте, момичета!

Даже и не съм знаела, че има раздел и за бабите в този форум.

Може ли и аз да се присъединя към вашата групичка. С гордост обявявам, че станах баба- бебенцето е на един месец и още си няма име. Според тукашните обичаи ще го кръстят (дадат име) до три месеца от раждането. Не знам какво име мислят- даже те самите още не са решили как да се казва...

# 122
  • София
 Добре дошла Viiviia;
 Ти да не си баба Коледа ,щом имаш вземане даване с Финландия.
 Честита ти радост-внученце. Няма такова щастие.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 123
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Римарче, честит ти рожден ден! Да си жива и здрава, от здраве да не се отърваваш!

Относно облика на темата - не става въпрос за ново и старо, според мен. Всички обичат новото, ако е по-хубаво и по-удобно. Но не беше по-удобно. Това сбутване на мястото за писане вляво, тесния формат, цветовото решение - според мен не бяха удачни.  За два часа  във форума онзи ден ми се насълзиха очите, бялото под текста просто бодеше.

Нещата, които са нови като организация, щяхме бързо да ги научим, колкото и да сме баби. Но това ляво и дясната шарена лента, която се набива щеш-нещеш в периферното зрение е изморително за окото и изнервящо. И в същото време вдясно 1/3 от екрана празен.

И на мен не ми беше уютно в темата, даже чувствах, че ще зарежа форума. Аз влизам тук да се разтоварвам, не да се изнервям. Така зарязах два други сайта, които преди посещавах - след "подобряването" им.

Искам да уточня, че старата визия е върната временно, докато поуспокоят духовете, защото форумът гръмна в понеделник и за два дни в пуснатата за целта тема бяха изписани повече от сто страници и не прочетох нито едно мнение, което да е положително. Повечето бяха гневни, разочаровани и голяма част вече си търсеха друго място, където да се преместят. За радост имаше и конструктивни, които директно и безплатно предоставиха професионалните си знания, даже и нагледно, за да помогнат да се постигне оптимален резултат.

А в същото време в нашата тема най-малко 3-4 мнения бяха положителни.
 И после бабите били назадничави, хаха!

# 124
  • в сърцата на любимите ми хора
Вивиа, добре си ни дошла. Да ти е живо и здраво внучето!
Традиция е новите баби да ни поразсмеят малко с някакъв виц. Така че - чакаме вица Simple Smile
Руми, много здраве и повече положителни емоции покрай близките хора и малкото сладко внуче!
Луси, и аз досега съм правила сладките по твоята рецепта и винаги са ставали много вкусни. На мен содата не ми пречи, така че и на Светалчо рецептата ми хареса. Не намирам голяма разлика между двата вида. Ако нямам бира под ръка слагам 1 ч. вино. Вкусни, но много ги папкам и после се ядосвам на кантара  Embarassed
А моите подаръци "отпътуваха" преди две седмици и вече са под елхата. Получих си и моя подарък. Мислех да не го отварям до Коледа, но сърце трае ли. Електронна книга (която вече влезе в употреба - много съм доволна, защото докато пътувам сутрин за работа времето минава неусетно) и дигитална рамка за снимки, пълна със снимки на Алекс (да си го гледам постоянно).
Шпунц  Hug изпревари ме.
Ей, докато се натуткам и Светалчо се появи  Hug Hug Hug
Хубав ден от мен и повече слънчице  Hug

# 125
Viiviia,  smile3558
Честита радост !   ylinfant  babyuu Misc Baby Bottle
Голяма забава и голяма радост е! От щерка ли е, или от син?

В семейството ми всички неродени /некръстени демек/ бебета са се казвали Гаргалчо, дори и да са момиченца. Предлагам ти това работно заглавие. Нали все някак трябва да се обръщате към милото същество - като му гукате и нюнюкате. Момиченце или момченце?

# 126
Докато пишех, дядо ви Коледа ни изненадал с подарък - нова баба!

Добре дошла при нас!

Честито ти внученце, да ти е живо и здраво, само радост да ви носи!
Момиченце, момченце?

Много ми хареса това - да имаш три месеца след раждането да мислиш как да си кръстиш детето. Тъкмо ще видиш какво име му подхожда, като го поопознаеш. А и без това на новородените бебета никой не им вика по име - викат им Бебчо, ой на мама, коте, пате и какво ли не, но не и Иване, Мартине и пр.

Нямаш си представа колко се радвам, че живееш във Финландия - място, за което не знаем почти нищо, само някакви стари клишета. Има да ни разкааааазваш!

Hug

Здравче, виж как мислим еднакво, писали сме едновременно.
Мъжът ми на всичките ни бебета вика Джодо, докато са още съвсем малки, и той не знае защо.

# 127
Мамси, тази рецепта за арменски сладки не беше моя, май на Янчето беше.
Моята е с мас, мая и прясно мляко, но не съм ви я писала.

Обаче сега е момента да ви напиша обещаната рецепта за малки баклавички с пълнеж.

Скрит текст:
Навити баклавички с пълнеж

125 г масло
1 пакет фини кори (аз ползвам Фамилия)

За плънката:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. накълцани орехи
канела на вкус

Сироп:
3 ч.ч. захар + 3 и половина ч.ч вода. Ври 10 мин. Към края - щипка лимонтозу.

Всяка кора намазвате с четка с разтопено масло и слагате в единия край от плънката като въженце, дебело около пръст. Навивате стегнатичко. Нареждате в тавичка. (Изберете по-голяма тава, защото това са между 18-21 ролца, в зависимост от партидата кори. Аз ползвам по-дълбоката тава от печката. )Поръсвате (намазвате) отгоре с маслото, което ви е останало. Печете до зачервяване . Като изстине, нарязвате ролцата на парченца от по 2 см. (Това е най-неприятния момент, щото малко хвърчат корички, нужен е тънък и остър нож). После заливате с врелия сироп.

Ако знаете колко лесно се ядат! Щото са по една хапчица и не ти става тежко, не ти се разместват корите, мъжът ми даже и чинийка не ползва, само минава покрай тавата, (в която седи една виличка!), лап! и готово.

За сиропа - който обича много гъст сироп, дето капката стои права като стъклена, може и да не го хареса. Този сироп е среден, нито водняв, нито баш турски. Освен това задължително трябва да ври 10 мин., за да не се захароса и да стане точната гъстота. Може да се сложи малко кора от лимон, докато ври сиропа, ако обичате. Аз слагам навсякъде, където може.

# 128
Привет дами Hug Hug

Мила Руми - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ! ЗДРАВА И СПОКОЙНА ДА СИ !ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!!!

Viiviia - добре дошла и от мен  Hug Hug  bouquet  bouquet
Кажи някоя думичка и за себе си  Grinning
Да придобием представа и ние за теб Grinning

И на мен не ми е особено драго да пиша в обновената мама ,но " тва е на мегданя" - израз от моето село Mr. Green

Снощи се бях вдъхновила и изчистих из къщи - според мен на 2/3. Довечера се надявам да завърша Grinning
Обичам да правя сладки,но тази година съм решила - без такива. Само им се радваме и после никой не ги яде. Както и повечето от нещата,които приготвяме за празниците.
И за това съм решила - по-умерено готвене и в по-малки количества Grinning

Имах два останали дни от отпуската и си ги вземам на 28 и 30 ,та ще ми се посъберат десетина дни в къщи.Чакам с нетърпение - едно,че са празници,друго ,че ще се понаспя.  Mr. Green

Шпунци,Айша - да оздравявате вие и близките ви Hug Hug

Танче - не се ядосвай толкова за неща,които не можем да променим.Просто излишно хабене на нерви.
Боже - кой го казва - аз ,която подпалвам на "четвърт"  Joy Joy hahahaДобре,че бързо ми минава Grinning
Приятен да е денят ти  Hug Hug

Роска - радвам се ,че пишеш Hug Hug

На всички споменати  и неспоменати - приятен и спокоен ден!!! Hug

Изчезвам,че съм на работа.Довечера пак  

# 129
  • София
Здравейте!

Ех, вчера ни резнаха пак кабелите от общината, та направо луднах. А, пък вие, сладурки сте изписали толкова много, че се кефя да ви чета.

Скъпа Руми, честита да си! Желая ти от сърце да не се отървеш от здраве и много, много дни с близките и любими хора!

Момичета, за сега чао от мен. Ще се включа довечера.  Heart Eyes

# 130

Руми,за много години. Бъди жива, здрава и много щастлива около деца и сладки внучета Hug

Добре дошла на новата баба Simple Smile Simple Smile

На всички хубав ден, а на на болните бързо възстановяване Hug

# 131
Помоооощ!
Нямаме си дядо Коледа на Бъдни вечер!
И за 80 кинта вече не се намира  Sob
Късно се сетих. По-точно - внезапно ни изостави традиционният ни добър старец /на 30 г./

# 132
  • Финландия
Благодаря ви, момичета, за топлото посрещане.

Много ме затруднявате с вица- хич не помня вицове.

Бебенцето е момченце- роди се почти 4кг. Имаше дълга черна коса, ама вече му изсветля. Бяха го набедили, че много плачело и се будело често през ноща. като ги интервюирах се разбра, че се буди в един часа през ноща и после- чак в 5h. Ама младежите ни сигурно са си мислели, че бебето е като на телевизора- само спи и можеш да си го гъделичкаш....

Името трябва да го измислят до средата на февруари- тогава ще е кръщенето. Попът (тя е жена, между другото. Тя ги и венча.) ще дойде у тях и там ще е цъбитието. Засега е ясно само второто име на бебенцето-Аlexsander (то идва от рода на таткото). Тук децата нямат бащино име като в България, но имат второ, трето, даже и четвърто име. Обикновенно са имена, които вървят в рода и се дават на децата от всяко следващо поколение. Мислят за кратко име (тук са модерни) и да е международно- т.е. да се изговаря и пише лесно на всички езици.

За сметка на вица, мога да ви разкажа за тази малко позната и далечна северна страна. Тук сме от доста години. Първоначално ни беше трудно да свикнем с тъмнотата пре3 3имата (даже още ми е непонятно как може да се развиделява след 9h и да е тъмно още в 14:30h). Но с всичо се свиква. Дядо Коледа наистина живее във Финландия. Има си адрес и къщичка и може да се види (е, ако не е някъде из света да рекламира дейността си). Той си има бабка (според финландците е немислимо, смешно и незаконно да има млада Снежанка) която му вари любимата му каша с ориз. (нащо мляко с ориз). Затова винаги на 24.12. ядем оризова каша, в която е пуснато бадемче. Които го получи- пее Коледна песничка. (в училищата слагат повече бадемчета и се събира цял хор. И всички дружно отиват да пеят на готтвачите. Не знам защо винаги започват от тях). Ако пуснете писмо на адреса на Дядо Коледа винаги ще получите отговор (може да бъде и след половин година, но обикновено идва)

Тази година по изклйъчение нямаме сняг. Така е и още по мрачно. На всичкото отгоре като започнат есенно-зимните бури земята ако не е заледена може да поддаде и да има много изскубнати дървета. Така има опасност да падат върху къщите, или по пътищата. при последната такава буря преди няколко дни останаха без тока много часове почти 10000 семейства. Тук започнаха да прекарват електрическите кабели само и единствено под земята (заради бурите), но засега все още ремонтират. Не знам какво би ви било интересно. Ще разкажа и повече...

# 133
Здравче, защо не си вземете изкуствена! И екологично и икономично и сте осигурени за години напред.Има ги във всякакви размери (височини). Grinning Grinning

Виивия (?) интересно е всичко което ни е непознато.Разказвай , вместо виц  Mr. Green,каквото ти дойде на ума,за семейството ти, за живота ви там , стандарта и нещо  различно от БГ Hug

# 134
Каролинче мила, елха си имаме. Нямахме си жив "дядо Кольо", но току-що и този въпрос се разреши, надявам се. Дано и да дойде, според както се заплаща.  Nature Snowman santa2

Общи условия

Активация на акаунт