КГБ = Клуб на Готините Баби - 141.

• 96 731
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София

Eхо, Здравче-Мравче, ще спасим положение за 25 лева. Сега ще ти пратя линк, скъпа! Не плачете и не се сърдете с Йо йо!  Heart Eyes

Ето ти оферта, бързо я купувай, че изтича след 7 часа. Ако не знаеш как се обади да ти диктувам.  Heart Eyes

http://www.grupovo.bg/index.php?p=offer&id=15548

Добре дошла на новата баба! Радвам се, че се увеличаваме!

# 136
 Viiviia  Hugдобре дошла при нас !!! Grinning
 Честито внуче ! Само радости да ви носи. Много забавно ми беше да чета разказа ти за    Финландия.  Разказвай каквото се сетиш , за нас е интересно...
 Рецептата  за арменските сладки  е на Дидимити. Много е хубава , но може содата да се замести с бакпулвер. Поне аз така мисля. Grinning
Светалчо Hug благодаря за рецептата. Аз почти същите ги правя , като едно време каламарите или пък малки баклавички. Имам една метална тръбичка ,нераждавейка и като  сложа плънката завивам я с кората ,слагам тръбичката и навивам около нея на стегнато руло и като го слагам в тавата го набирам. Това е по различното ,нищо съществено. Наистина стават много вкусни.
Мамси Hug много си слушкала тази година.... Дядо Коледа от рано те е посетил и чудесен подарък ти е направил. Grinning
Гъбче Hugи аз все правя какво ли не , а моите не налитат чак толкова на сладкото и после ние с ММ обираме...
Отивам да оправям подаръците ,че децата ще дойдат довечера ,нали вече са във ваканция , та да не ме виждат като ги опаковам...

# 137
 HugЗдравейте, готини баби! Добре дошла на новата баба Viiviia ( аз съм предпоследното вече  бабче), в готината група на КГБ-чета.
Вече запразних до другата година .....Мия, бърша и пера (автоматично)....в очакване на гостите...
Моята дъщеричка Светла днес има имен ден....На моето мило дете и всички именници:
Честит празник!
Много здраве, щастие и любов им желая!.. Hug    bouquet

Последна редакция: пт, 20 дек 2013, 17:23 от cream_

# 138
Аз като "спец" Mr. Green по имените дни newsm78  май и Светълчо е именничка днес newsm78

И да е да и да е не, пожелания от все сърце за добро здраве и много поводи за веселие никога не са в повече,

Светълчо, Светла ( на Крем)
за ваше здраве и за всички които днес празнуват сред близките и семействата ви

# 139
  • Финландия
Чета, че вече се готвите усилено за Коледа.

Във Финландия Коледа е най-големия празник. Обикновенно се събират цели фамилии на 24.12. То тогава всъщност се случва всичко- идва Дядо Коледа, раздават се подаръци...магазините работят до 12h и после всичко замира за 2 дни (няма дежурни, денонощни...всички празнуват). В 13h на 24.12. в град Турку се обявява "Коледното спокойствие" (тогава и всички сядат на масите). Ние все още си имаме Бaдни вечер, но младото семейство от години не идва на 24, защото не искат боба и зелето, а направо се вклйъчват на бутчето на следващия ден. За мен така е по-добре, защото оби4ам да се разходя из града преди всичко да запразни. Тогава започват и Коледните намаления. Едно време другите украсяваха елхата, докато мама се шляеше из града, но сега си имам придружител, дето не му се седи в къщи сам.

Сетих се за нещо интересно тук. Всяка баба си избира име (което означава баба). Бабите могат да бъдат повече от две- има семейства, в които мама и татко са се женили по няколко пъти и всички баби се броят за роднини. Така детето свързва по-лесно орделната дума, отколкото името (а нали споменах, че може да има повечко баби и объркването само с имена ще е пълно. Та още като се роди бебето си запазих как да ми казва. Ще бъда mummi (звучи като от едно финладско филмче за мумита, но думата е с две м-та в средата). Другата баба иска да е мамма (с две м-та в средата). На мен ми се искаше да е малко по-далечно от българската дума за мама, защото все се надявам да му говорят и на български. Ама не знам- каквото те решат.

Днес ми беше запазен ден за чистене. Всичко е готово. Запалих ароматизирана свещ с аромат на джинджифил и канела, сложих лапички във вазите и включих светлинките на елхата. Много се радвам, че амарилиса разцъфна днес (по-точно- едно клончи и има още две да разцъфнат). Надявам се до вторник да разцъфнат и зюмбюлите (тук това е коледно цвете). Нямам Коледна звезда, но във вторник сутринта мога и да се сдобия отнякъде. Сладки няма да правя тази година. Едно време правех къщичка от джинджифилово тесто, ама правенето се отлага за по-къcно, като порасте бебчо. Правя само един финландски десест с извара, цедено кiсело ляко, плодовете от ошафа и малко ром и канела. Преди празника ще направя и един чиизкейк с Коледни аромати и това е със сладкото. А, забравих, че задължителни са сладките Коледни звезди, които пием с джинджифилова напитка, докато отваряме подаръците. Ама те се правят за няколко минути.

# 140
Мили, баби, ако желаете споделете какво обръщение използват половинките на децата ви.Viiviia ме подсети....
Аз като се омъжих, моето майче ми каза, че задължително трябва да кажа "майка и татко" на родителите на ММ,тъй като в нашия регион това е обръщението към родителите на мъжа,  към родителите на  момичето- баба и дядо...според ММ не беше редно да има различни обръщения, към родителите,ама нали си има традиции..
....а пък сега, аз съм:- "баба", "майка" и  "леля".....а пък тъста е:по име- Янко ( на зетя- дето съм му бабата) " татко" и" батко" ( пък аз съм му лелята)....направо си е дискриминация....  bouquet Hug

# 141
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Момичета, благодаря за пожеланията за поредния ми имен ден. Преди една-две седмици пак ми честитихте някакъв имен ден, май беше на Св. Сава. Нямам нищо против, пожелания и поздрави не връщам. Около Великден също много ми честитят.
 Но никога не съм празнувала имен ден, щото не знам кога.

Вивия, много интересни неща разказваш. А каква е джинджифиловата напитка? Ние можем ли да си направим?

Кремче, хем се смях, хем не разбрах кой на кого какво вика. На мен и двете снахи не ми викат нищо. Без обръщение. На зълва ми снаха й й вика лельо. Повечето млади сега се обръщат по име. Но имам позната, която вика на свекърва си г-жо Атанасова. Горката свекърва копче не може да каже - хем уважително, хем това й е фамилията...

# 142
При нас всички се обръщат на име и понеже не съществува уважителната форма "Вие"дори на шефовете в работата се обръщаш на Ти. Едно време , аз със моето българско възпитание не можех да си обърна езика да кажа на шефовете по име и ако влизах при главния той от вратата ме подхващаше със смях "да г-н ....."  Но при свекъри тъщи, лели ,чичовци , направо на име Mr. Green

# 143
Аз имам трима зетя и съм написала, какви обръщения имат към мен и тъста....
аз съм:-баба (за единия зет),а към ММ се обръща по име, за другия съм майка ( той е татко- то) и за третия съм лелята, а пък ММ му е баткото.....
На зетя, който му вика"батко", наскоро му каза, да му вика-дядо, ама той каза, че му се вижда млад и не може да му каже "дядо".....пък аз съм му леля-та......ами, значи, аз съм по-малка на години от тъста..................па зетьовете ме "старчосват"...........    bouquet

Последна редакция: пт, 20 дек 2013, 19:13 от cream_

# 144
честти рожден ден, руми! много здраве, щастие и обич от семейството ти !
честит имен ден на всички празнуващи днес !!!

beldos, благодаря ти за съвета, не го знаех тоя номер  Peace
И аз не харесвам миризмата на сода, но тия сладки не ми миришат на нея. Като я сложа в кипящата вода и тя се прегасява и си става супер. Вече две тави са само спомен  Laughing
Днес правих торта и да не ви казвам какъв екшън беше с ящно бебе на 1 год. 5 мес. - половината продукти бяха ометени още преди да е започната тортата, беше свалена коледната украса до която успя да се докопа в рамките на нейните протегнати ръчички, половината долни шкафове в кухнята бяха омазани със шоколад ......и въобще беше весело. Все пак тортата е готова и е в хладилника на най-горния рафт /защото Криси може да отваря хладилника и ще  е голям проблем, ако е сложена по- ниско / Mr. Green
Добре дошла на новата баба   bouquet

# 145
  • София
Добър вечер!
Римар, честит рожден ден! Пожелавам здраве, щастие с близките хора и сбъднати мечти.   bouquet
Луси, радвам се, че прописа.  Hug Даже снощи си мислех да ти пращам ЛС във ФБ - къде изчезна.
Толкова ми беше приятно да чета как по цял ден си заета с нещо.
Добре дошла на новата баба от Финландия! Аз още не съм баба, но се навъртам тук.
cream_, поради горната причина няма кой да ме бабосва, лелчосва и подобни.
С гаджето на Ани си говорим рядко и май без обръщение от негова страна.
mery_poppins1, за палавите бебешки ръчички съм виждала разни предпазители - да не отварят шкафове и хладилници. Е, бърсането на течен шоколад няма как да се избегне.  Laughing
Аз тази вечер си украсих елхичката. Малко е постна, но ще и взема още 1 играчка тия дни.
Грипа си върви по реда, боря го с хапчета и топли течности.
И да похваля 1 хомеопатично лекарство за спиране на хрема - Цинабсин. Таблетки са, смучат се по 2 бр. Носовете ни пресъхнаха за 24 ч. А иначе в носоглътката на Аненце няма начин да се натикат капки или нещо подобно.

# 146
  • Кубрат/ Пишурка

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, РИМАР! Много здраве, успехи и щастие!

Не съм чела назад, че имам гости. Тати от Чехия си е тук, Криско - също.
На всички лека вечер!

# 147

Вивия, добре дошла в темата!   newsm51

Крем, честит имен ден на дъщеря ти! newsm51
Да ти е жива и здрава, много късмет и успехи в живота! newsm10

Светълчо, честит имен ден! newsm51
Бъди жива и здрава, късметлийка и паралийка! newsm10

Светълчо, зарадва ме, че споделяш моето мнение за новия вид на темата, че тук масово ме нападнаха! Hug
Извинявай, че използвам поста ти! Hug
Факт е,  след теб мълчат, а след мен усетих зъби, нокти и жило дори! Mr. Green

Както и да е,  няма да си го слагам на сърце, всеки е човек по своему!
Днес, както споделих "Аспаруховски бриз" пяхме в един частен хоспис край Варна.
Сигурно нямате представа, колко мъка има по земята, колко хора са приковани на инвалидни столове, колко треперящи ръце на млади и не толкова млади хора бършеха очите си докато ние пеехме, колко заваляни "браво" и "пак да дойдете" чухме!
С песните си им припомнихме младостта, стоплихме душите и сърцата им, сигурно ще ни помнят дълго.
Поканени сме през лятото пак да им гостуваме, тогава ще имат празник, ръководителката ни обеща, и ако сме живи и здрави ще отидем.
Живота на тези хора в хосписа им струва 900 лева на месец, близките им са хора с пари, а колко евтини неща се купуват с пари, най-скъпото просто няма цена, не се купува!

Лека  нощ! smile3524

# 148
               Ето съм и аз!Да се обадя,че да не си помислите,че визията ме е притеснила!Между другото аз така и не видях "новостите"  newsm78 Чета с интерес мненията ви и нищо не мога да кажа.Нямах време да влизам та доста почетох и явно съм изпуснала промените.Само в началото при мен има разлика,но аз там почти не се спирам защото си цъквам на тема,която чета и от тук нататък всичко си е постарому!
              И аз се боря с грип ли ,с вирус ли - не знам,но направо ме разби.През деня някак си го побеждавам,но като се прибера ме втриса и вече ме гонят от банята,че съм я превърнала в сауна.Добре,че понасям вряла вода та ме освежава.При това два дни бях с 44-45 деца в смяната та луднах допълнително.Чакам отпуска и тогава ще мисля за празниците.Първо да се почувствам свободна от служебни ангажименти. Laughing
              Добре дошла на финландската баба!Да е жив и здрав бебчо и бързо да расте, а баба да му говори на български,че младите обикновено нямат време за подробностите!
              Крем,смях се на обръщенията на зетьовете ти!Направо им кажи "како" да ти викат. Laughing Аз в това отношение съм добре - всички ми викат на име,даже и внуците,а колегите и приятелите на ММ му викат вуйчо / не знам от къде тръгна или не си спомням/,но аз съм какЕ /май на галено идва  Wink/  и до сега.ММ промрънкваше,но явно и той свикна!

Римарче,честит рожден ден!Здраве,късмет и много прекрасни дни и години с близки и приятели!

# 149
Маринка скъпа, спасихме положението с дядо Кольо, благодарение на теб. Поклон.
Леле, Дидиа, какво тегло теглиш... 40 деца и грип ... не е за приказка.
Танче почти ме разплака разказа ти за хосписа. Добро дело сте направили, евала.
Мери-П,ти пък ме разсмя с шоколадови и слакишени бебешки изпълнения. Допускам, че на теб ти се приплакало. А ние отстрани  на чужд гръб и 100 тояги са малко.
Вивия, ти си истински принос за нашата седянка - толкова интересни неща разказваш!
Айша, добре, че дишате. Ще търсим илача ти.
Ииии - окапвам права. А мразя да си лягам без   grinning012 и  bath
Та - спокойна, милички!

smile3524

Общи условия

Активация на акаунт