Коледа 2013 - тема 4

• 80 442
  • 570
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,може ли линкче към Шок. сладки с фъстъчен крем и Двойно щоколадовите напукани сладки.Нещо не гледам както трябва Thinking
http://genoveff.com/2013/01/07/shokoladovi-triufel-sladki/
http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/

# 331
Момичета, бясна съм.. взех си от маслото в Пени, което е на промоция - отвратително е.... а взех 10 пакета, защото друг път съм оставала много доволна. Сега фуча като хала из нас и се чудя какво да го правя. Първо си мисля, че е по-малко от 82 %, а освен това е миризливо  Sick Дайте идея или 26лв заминават в коша Sad

Ето това е маслото:

Предимно го купувам от Пени и дори вчера купих 2 та си ги проверявах - не миришат моите. Миналата седмица купих от Кауфланд и беше същата смрад. Аз мисля, че може би от замразяване или неправилно съхранение мирише. Сложих го в сладки де, не се усеща миризма, станаха си.

# 332
  • София
Имам процедурно въпросче - понеже новите фурни имат охлаждане на корпуса и при изключване бързо изстиват, та като изключа на 180 градуса забравените сладки най-вероятно няма да станат както в старото ми Горение миналата година, та питам на колко градуса да си ги суша - като целувките на 100 градуса ли?

# 333
  • София
Момичета, официално обявавям край на Коледното сладкоправене за 2013 г.
А ето и какво съгнорих днес https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201232795561701&se … ype=3&theater

Хубава вечер Simple Smile  bouquet

# 334
  • Русе
alpha_beta и аз вчера си задавах същия въпрос,но все пак реших да опитам и се получи.Загрях фурната добре,сложих тавата и я изключих.Извадих ги точно след 3 часа абсолютно готови.

# 335
А пробвали ли сте да правите забравените сладки с шприц или пош вместо просто да ги изсипвате с лъжичка? Да ги оформите като целувки един вид?

# 336
alpha_beta и аз вчера си задавах същия въпрос,но все пак реших да опитам и се получи.Загрях фурната добре,сложих тавата и я изключих.Извадих ги точно след 3 часа абсолютно готови.
Моята има опция да я изключа, но да оставя осветлението, дали така не приема, че е включена и да не започва охлаждане?! Направо си я изключвам и стават при мен, но фурната не е нова.

Всички сте показали невероятни сладки!

# 337
*sve*, благодаря ти  Hug  Рафаелото са по тази рецепта:
1 кутийка подсладено кондензирано мляко 400гр.
2 ч.ч. кокосови стърготини
1 малък бял шоколад LZ /аз нямах точно такъв и сложих нормален бял шоколад - 100гр /
40-50 гр. масло
1 или 2 ванилии
Всичко се бърка в тиган докато се сгъсти. Сместа се охлажда, после се прибира в хладилник, покрита с фолио. Когато е напълно охладена се късат малки топченца, вътре се слага лешник или бадем, и се овалват в кокосови стърготини.
Петяя , много красиво! Целият ти албум е прекрасен!
А пробвали ли сте да правите забравените сладки с шприц или пош вместо просто да ги изсипвате с лъжичка? Да ги оформите като целувки един вид?
Аз съм си го мислела, но заради шоколада и орехите отвора трябва да е голям, за да могат да минават. И после, даже и да са оформени, пак ще стоят "рошави" и май няма много да им личи формата. Така поне си мисля аз. Но не пречи да пробваш, тъкмо после ще кажеш как е станало  Peace

# 338
  • София
Благодаря, kiara69   bouquet

# 339
Последните Коледни сладки по идея на  ilrai 78   bouquet

# 340
*sve*, благодаря ти  Hug  Рафаелото са по тази рецепта:
1 кутийка подсладено кондензирано мляко 400гр.
2 ч.ч. кокосови стърготини
1 малък бял шоколад LZ /аз нямах точно такъв и сложих нормален бял шоколад - 100гр /
40-50 гр. масло
1 или 2 ванилии
Всичко се бърка в тиган докато се сгъсти. Сместа се охлажда, после се прибира в хладилник, покрита с фолио. Когато е напълно охладена се късат малки топченца, вътре се слага лешник или бадем, и се овалват в кокосови стърготини.
Петяя , много красиво! Целият ти албум е прекрасен!
Аз съм си го мислела, но заради шоколада и орехите отвора трябва да е голям, за да могат да минават. И после, даже и да са оформени, пак ще стоят "рошави" и май няма много да им личи формата. Така поне си мисля аз. Но не пречи да пробваш, тъкмо после ще кажеш как е станало  Peace

Оо и мен ме запалихте по бонбоните. Обичам простичките сладки без печене. Още днес ще ги пробвам. Само няколко въпросчета. Какво ще се получи с кондензирано мляко с карамел? Може ли да се експериментира с шоколада newsm78 И колко време приблизително се охлажда, че мисля преди работа да ги забъркам?

# 341
Оо и мен ме запалихте по бонбоните. Обичам простичките сладки без печене. Още днес ще ги пробвам. Само няколко въпросчета. Какво ще се получи с кондензирано мляко с карамел? Може ли да се експериментира с шоколада newsm78 И колко време приблизително се охлажда, че мисля преди работа да ги забъркам?
С конд.мляко с карамел не съм пробвала, то е по-гъсто, освен да се поразреди с нещо. Аз веднъж слагах малко бяла Пина колада, много добре се получи. За шоколада в какъв смисъл да се експериментира? В количеството може, аз сложих 100гр, а по рецепта е малък LZ, който е по-малък по грамаж. Само трябва да е бял  Peace За охлаждането си иска време, може би час и половина-два минават.

# 342
С конд.мляко с карамел не съм пробвала, то е по-гъсто, освен да се поразреди с нещо. Аз веднъж слагах малко бяла Пина колада, много добре се получи. За шоколада в какъв смисъл да се експериментира? В количеството може, аз сложих 100гр, а по рецепта е малък LZ, който е по-малък по грамаж. Само трябва да е бял  Peace За охлаждането си иска време, може би час и половина-два минават.

Имах предвид за разните вариации с портокал, ягода и прочие. Вярно, че вече няма да е Рафаело, но дали би било вкусно?
Иначе мерси за съветите. Ще ги пробвам днес! Simple Smile  Hug

# 343
Имам процедурно въпросче - понеже новите фурни имат охлаждане на корпуса и при изключване бързо изстиват, та като изключа на 180 градуса забравените сладки най-вероятно няма да станат както в старото ми Горение миналата година, та питам на колко градуса да си ги суша - като целувките на 100 градуса ли?

Включвам фурната на 180 градуса докато забъркам всичко поне половин час ,като сложа тавите във фурната правих две тави наведнъж намалям на 50 градуса около 30-40 мин. и след това изключвам фурната.На сутринта имах страхотни сладки  Peace

# 344
Може ли в рецептата за мини-щолени на Лабрекс да заменя бадемите с орехи? Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт