Коледа 2013 - тема 4

• 80 487
  • 570
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Благодаря за отговорите за фурната момичета, като пробвам ще ви докладвам какви съм ги свършила!

# 346
Тъкмо прибрах сместа за бонбоните в хладилника. Направих малка доза за проба. Доста промених нещата, та няма да са Рафаело със сигурност, но вкуса е много добър. Ползвах карамеленото кондензирано мляко, бял шоколад лз, ванилена захар, маслото и няколко капки ром, които добавиха страхотен аромат. Не знаех колко трябва да го сгъстявам, та го държах, докато не стана гъсто като пудинг. Ще видим какво ще стане. Стискайте палци  Praynig Grinning

# 347
Мерси много за отговорите.
Днес съм по въпросите, но ми е първи почивен ден и съм активна в кухнята Simple Smile
Някой знае ли хлябът на Коледа задължително ли трябва да е соден? Може ли да е с квас? За маята знам, че не може, но за кваса се чудя много.  Цяла година ядем содена питка, че става бързо и сега ми се искаше да е нещо по-интересно за празника.

Питката за Бъдни вечер е постна, т.е. содена. Не знам за кваса, никога не съм го правила.

За Коледа си се прави погача с мляко, яйца, масло и т.н. Не трябва да е постна.

За Бъдни вечер питам, разбира се. За Коледа си е ясно Simple Smile Квасът би трябвало да е постен. Това само ми е питането Simple Smile

Ние вкъщи ядем само хляб с квас от година и половина и за Бъдни вечер миналата година пак така го правих - тази година ще е содена питка. Wink Мисля, че това е въпрос на усещане и традиция във вашето семейство Wink

Остана ми да забравя едни сладки довечера, че има 3 белтъка и приключвам със сладките вкусотии. Почти украсих меденките и ще ви покажа снимки на моите творения тези дни. Simple Smile

# 348
  • София
Всичко е много красиво....
Опитахме линцерите и много ни харесаха, поомекнали са от сладкото и направо се топят в устата. Днес следобед идват племенничките с техните сладки и почваме. Фондана е оставен на топло да поомекне и ще забъркам сух Роял айсинг за украса. предполагам, че трябва да не е много гъст за украсяването.
Забравих основното да попитам - като украсите меденките, колко време им трябва да поизсъхне украсата и как ги съхранявате после?  newsm78

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 12:16 от dama

# 349
  • София
Тъкмо прибрах сместа за бонбоните в хладилника. Направих малка доза за проба. Доста промених нещата, та няма да са Рафаело със сигурност, но вкуса е много добър. Ползвах карамеленото кондензирано мляко, бял шоколад лз, ванилена захар, маслото и няколко капки ром, които добавиха страхотен аромат. Не знаех колко трябва да го сгъстявам, та го държах, докато не стана гъсто като пудинг. Ще видим какво ще стане. Стискайте палци  Praynig Grinning

О, ще са упер, убедена съм. Аз редовно правя тези бонбони, ползвала съм кокосова мана, страхотно се връзва. Най-харесвам с лешниче вътре да са (сурови лешници само леко ги минавам в тигана да се пекнат).

dama, за 1-2 ч. долу горе изсъхва айсинга. Даже понякога и по-бързичко, ако е топло.

# 350
Слепих си линцерите. Сладкото е от малини. Heart Eyes

# 351
  • Балчик
Днес направих жълъдчетата, след малко ще слепя линцерите с ягодово сладко, а утре са наред елхички, камбанки и снежни човечета с тескомските и икейските формички. И приключвам със сладките.

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 14:59 от Джемма

# 352
Може ли в рецептата за мини-щолени на Лабрекс да заменя бадемите с орехи? Благодаря!   bouquet

Можеш, аз само два пъти съм ги правила с бадеми, повечето с орехи, защото имам вкъщи. Peace

# 353
  • Русе
Установих,че съм си купила неподсладено кондензирано мляко.Искам да го използвам за бонбони Рафаело,проблем ли ще е да го подсладя аз или да купувам ново.
И аз слепих част от линцерите.

# 354
Момичета, имам питане към тези, които са правили ваниловите рокли. С печени или сурови лешници ги правихте? Не е упоменато врецептата.

# 355
  • София
Имам спешно питане..

Забъркахме тестото за меденки, обаче много се рони. Сложихме масло (по рецептата на Джули). Колко време се меси?

Бисерка, аз съм правила само със сурови  Peace

# 356
Имам спешно питане..

Забъркахме тестото за меденки, обаче много се рони. Сложихме масло (по рецептата на Джули). Колко време се меси?

Бисерка, аз съм правила само със сурови  Peace

Благодаря ти за бързия отговор!
Да не си сложила повечко брашно и затова да се рони? Аз фи правя по друга рецепта с олио и досега провал не е имало.

# 357
sve, аз съм ги правила с неподсладено, не ми се сгъсти изобщо. Консистенцията е различна.

# 358
  • София
Спазихме рецептата - колкото е по нея сложихме.. пфу.. дано се включат и други..

# 359
Здравейте, страхотни вкуснотии правите. Ние сме с голям проблем. Моето дете е с неустановена алергия и е на диета по празниците. Моля Ви кажете ми има ли сладки или бисквити, които да са  без яйце мляко и ядки и които да можем да     изрежем с формички? 

Общи условия

Активация на акаунт