Коледа 2013 - тема 4

• 80 428
  • 570
  •   1
Отговори
# 300
Едно питане, извинете ме вероятно за повторението - слепването на медената къщичка с роял айсинг ли е? Това, което дават на клипчетата, много бяло и явно много лепкаво? Мерси  Simple Smile

# 301
  • тук
Едно питане, извинете ме вероятно за повторението - слепването на медената къщичка с роял айсинг ли е? Това, което дават на клипчетата, много бяло и явно много лепкаво? Мерси  Simple Smile

Да, с роял айсинг или с карамел, но за мен айсингът е по-добър. Аз лично лепих с пудра захар с лимонов сок - става най-якото лепило на света. Киселее, но къщите рядко се ядат Simple Smile Класиката е айсинг.

# 302
Момичета, бясна съм.. взех си от маслото в Пени, което е на промоция - отвратително е.... а взех 10 пакета, защото друг път съм оставала много доволна. Сега фуча като хала из нас и се чудя какво да го правя. Първо си мисля, че е по-малко от 82 %, а освен това е миризливо  Sick Дайте идея или 26лв заминават в коша Sad
Ето това е маслото:

Аз също го купувам, не от Пени, а от Кауфланд, не ми е направило впечатление да е влошено. Но пък съвсем скоро не съм, купих от лидълското на промоция, имаше преди седмица или повече. Взимай го и им го върни, щом са му влошени органолептичните свойства, не е малко количеството за прежалване. Peace

# 303
Мерси, Карри  Hug Лепих с карамел една година, ама не ми беше удобно. Ще взема айсинг  Simple Smile

# 304
Каква хубава тема- направо мирише на Коледни лакомства от нея! Simple Smile Включвам се с един коледен Кейк с фурми и орехи и желая на всички кулинарки вкусни коледни празници!
http://cuisinaria.blogspot.com/2013/12/blog-post_21.html

# 305
  • тук
бърз въпрос, моля за помощ ....
в рецептата за Рохлички пише, че се пекат на "умерена фурна", което на мен нищо не ми говори. Мисля, че видях някъде, но сега не откривам - вие на какви градуси ги печете, когато ползвате тавата за кравайчета (тази като на Джема)

мерсиииииии

# 306
аз съм си преписала за рохличките, че се пекат на 180, но не съм ги правила, само съм ги планирала Simple Smile

# 307
  • В светлината на слънцето
Тази година ни се очертава пъстро-вкусна Коледа. Тъй като винаги елхата ни е тематична и тази година решихме да е с шарени стъклени играчки, та покрай това и сладките са пъстри, но в международно отношение. Grinning Още не са украсени, което мисля да правя днес и утре. Тогава и ще снимам.
Засега направени са:
английски коледен пудинг
рохличките на Наталина (Чехия)
линцери (Австрия)
какаови линцери (Италия)
анасонови луни (Италия)
капучинови звезди (Испания)
традиционни италиански бефанини
американски джинджифилови сладки
меденки на Джули (Чехия)
В списъка ми още са:
ирландски чаен хляб
базелски медени сладки
финландски пълнени сладки
евентуално:
медени ореховки (Италия)
ментово-шоколадови елхи (Великобритания)
И разбира се, българският тиквеник и питка.
Сега децата водят спор какво да правим пудинга - да го палим или да го заливаме с глазура. Така като гледам, нещата клонят към пиротехническия ефект на сладкиша. Mr. Green

# 308
Линцеровите ми сладки са готови.

# 309
Аз пекох рохличките на 180 с вентилатор!

# 310
# 311
  • София
Линцеровите ми сладки са готови.

Страхотни са. Няма ли да ги поръсиш с пудра захар? Аз мога да ти ги отмъкна барабар с подноса и да си ги ръсна  Mr. Green

lulumba, страшен списък, как успяваш?!

# 312
mimi0585, прекрасни линцери!   bouquet

Etigra , коледният кейк е прекрасен, чак ароматът му се усеща!   bouquet

Коледни сладки:

# 313
  • тук
Мерси много за отговорите.
Днес съм по въпросите, но ми е първи почивен ден и съм активна в кухнята Simple Smile
Някой знае ли хлябът на Коледа задължително ли трябва да е соден? Може ли да е с квас? За маята знам, че не може, но за кваса се чудя много.  Цяла година ядем содена питка, че става бързо и сега ми се искаше да е нещо по-интересно за празника.

# 314
  • София
Мерси много за отговорите.
Днес съм по въпросите, но ми е първи почивен ден и съм активна в кухнята Simple Smile
Някой знае ли хлябът на Коледа задължително ли трябва да е соден? Може ли да е с квас? За маята знам, че не може, но за кваса се чудя много.  Цяла година ядем содена питка, че става бързо и сега ми се искаше да е нещо по-интересно за празника.

Питката за Бъдни вечер е постна, т.е. содена. Не знам за кваса, никога не съм го правила.

За Коледа си се прави погача с мляко, яйца, масло и т.н. Не трябва да е постна.

Общи условия

Активация на акаунт