Коледа 2013 - тема 4

• 80 430
  • 570
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Разтопих шоколад на водна баня, но влезе вода вътре и стана ронлив и веднага се втвърди. Мога ли да го оправя с нещо?

# 316
  • Под сянката на разлистените кактуси
Мерси много за отговорите.
Днес съм по въпросите, но ми е първи почивен ден и съм активна в кухнята Simple Smile
Някой знае ли хлябът на Коледа задължително ли трябва да е соден? Може ли да е с квас? За маята знам, че не може, но за кваса се чудя много.  Цяла година ядем содена питка, че става бързо и сега ми се искаше да е нещо по-интересно за празника.

Karry port, маята сама по себе си  е постна, защото е дрожди, т.т. гъби. Специално много се интересувах по въпроса, защото не обичам соден хляб. Аз правих тази да пробвам как става:

и мисля, че добре се получи. Рецептата е от този блог:

http://zornitsapizza.blogspot.com/2013/12/blog-post_11.html

# 317
  • тук
Мерси много за отговорите.
Днес съм по въпросите, но ми е първи почивен ден и съм активна в кухнята Simple Smile
Някой знае ли хлябът на Коледа задължително ли трябва да е соден? Може ли да е с квас? За маята знам, че не може, но за кваса се чудя много.  Цяла година ядем содена питка, че става бързо и сега ми се искаше да е нещо по-интересно за празника.

Питката за Бъдни вечер е постна, т.е. содена. Не знам за кваса, никога не съм го правила.

За Коледа си се прави погача с мляко, яйца, масло и т.н. Не трябва да е постна.

За Бъдни вечер питам, разбира се. За Коледа си е ясно Simple Smile Квасът би трябвало да е постен. Това само ми е питането Simple Smile

# 318
  • София
Хайде, време не остана.... Grinning
Слепих линцерите, използвах на майка ми мармалада от сините сливи - ще видимкак ще са на вкус. Но имам питане относно прибирането им в кутия след поръсването с пудра захар. Като се редят една върху друга няма ли захарта да остане по дъното на горната сладка?  newsm78 Няма ли така да изчезне...

# 319
  • София
Хайде, време не остана.... Grinning
Слепих линцерите, използвах на майка ми мармалада от сините сливи - ще видимкак ще са на вкус. Но имам питане относно прибирането им в кутия след поръсването с пудра захар. Като се редят една върху друга няма ли захарта да остане по дъното на горната сладка?  newsm78 Няма ли така да изчезне...
Аз ги сложих първо хладилника малко да се стегнат и после в кутията, като между редовете сладки сложих пекарска хартия.

# 320
Страхотни красоти сте показали отново всички  Hug Личи си, че Коледа е опасно близо  Laughing
Аз опекох вече частите за къщичката, утре ще я сглобявам. Направих и две елхички
Скрит текст:
бонбони Рафаело
Скрит текст:
напълних със сладко Орехово-маслените сладки
Скрит текст:
и слепих с шипков мармалад Медените мечета
Скрит текст:

# 321
Аз ще си слепвам утре сутрин линцерите със сладко от малини и малко от тях с боровинково. Нали не е късно? И точно като предхдния пост исках да ви питам как да ги съхраня след слепяне и пуфра захар newsm78

# 322
Аз ще си слепвам утре сутрин линцерите със сладко от малини и малко от тях с боровинково. Нали не е късно? И точно като предхдния пост исках да ви питам как да ги съхраня след слепяне и пуфра захар newsm78
И аз утре ще слепям линцерите, не мисля, че е късно  Peace Колкото до пудрата захар, аз ги ръся повторно преди сервиране.

# 323
Ох, линцеровите ми сладки станаха ужасно, ама ужасно трошливи. Абсурд е просто да ги пробия в средата. Сега ги слепвам две по две, друго нищо не мога да направя.  Rolling Eyes Все една и съща рецепта си правя, някакви идеи защо се получи сега така? Дали може да е от кофти масло? Взех някакво на Мегле, което миришеше много силно на прясно мляко, не на масло  newsm78

# 324
Ох, линцеровите ми сладки станаха ужасно, ама ужасно трошливи. Абсурд е просто да ги пробия в средата. Сега ги слепвам две по две, друго нищо не мога да направя.  Rolling Eyes Все една и съща рецепта си правя, някакви идеи защо се получи сега така? Дали може да е от кофти масло? Взех някакво на Мегле, което миришеше много силно на прясно мляко, не на масло  newsm78
Защото дупките се правят преди изпичането Simple Smile))

# 325

smile3544 smile3544 smile3544

Ама, разбира се  ooooh!

# 326

smile3544 smile3544 smile3544

Ама, разбира се  ooooh!

Блонди, с най-добри мисли и симпатии ще кажа - блонди  Grinning

# 327
Абсолютно  Joy Направо се ошашавих с толкова сладки тая година и изобщо изключих. Карай, така ще ги ядем, некрасиви  Mr. Green

# 328
  • Пловдив
Здравейте,може ли линкче към Шок. сладки с фъстъчен крем и Двойно щоколадовите напукани сладки.Нещо не гледам както трябва Thinking

# 329
  • Русе
kiara69, пак красоти си показала!Благодаря за помощта за забравените сладки,така ги направих и аз! Hug Може ли да кажеш по коя рецепта прави бонбони Рафаело,защото изглеждат много добре.И аз искам да направя и съм купила разни продукти,но не съм избрала рецепта.
mimi0585, хубави линцери!И аз утре съм запланувала да слепвам.
Еми03,чудни меденки!
Блонди, важното е да са вкусни.
Забравени сладки

Общи условия

Активация на акаунт