Коледа 2013 - тема 4

• 80 517
  • 570
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Днес сглобихме и украсихме къщичката, камбанките и една шейничка, която правя за първи път.

# 391
Здравеите,
и аз моля за помощ
правих щолени по рецепта на Йоли за мини щолен ,но станаха толкова мекички и пухкави
по скоро приличат на кекс или дори на козуначета  Sad
на мен дори ми харесаха така мекички но мъж ми не е доволен , отсече че това е кекс и точка !
не ми се правят нови , дали ще се втвърдят малко ?
Втвърдяват се на хладно.

# 392
Здравейте!
Мога ли да направя белтъчната глазура или тази с прясно мляко, без лимонов сок?

# 393
  • В светлината на слънцето
Явно днес е бил денят на голямото слепване на линцери.  Grinning И аз това правих. Класическите - с ягодово сладко (пешеше, че било с добавка на ванилия, но нещо не я усетих), какаовите - с течен шоколад и с тофи-крем. Аууу, яд ме хвана, че не си купих повече от въпросния тофи-крем. Чак неприлично вкусно нещо - бонбони тофифи, но в кремообразен вариант. Уникален е.  Blush Утре ме чака още мнооого работа. Crazy

# 394
  • на 90 км от морето
И аз да се отчета - днес по 1 доза меденки на Джемма, джинджифилови курабийки, ванилените рохлички и проба на формичките от Тескома, като за тях използвах рецептата на Наталина за кошери. По-рано пак бях правила рохлички и едни 2-цветни спирали, които обаче свършиха много бързо.

Обмислям за Коледа да направя и тази баклава, която показахте ( newsm78 има ли облизващ се емотикон, тук му е мястото  Embarassed )

Много благодаря за всичко, което споделяте, момичета  Heart Eyes Hug

# 395
Добро утроо Simple Smile)
Вчера направих Двойно шоколадови напукани снежни сладки Simple Smile Получиха се много добре! Другият път, обаче, мисля да сменя какаото с друга марка.Ароматът му не ми хареса много, макар че като поизстинаха не се усещаше вече Simple Smile

Днес ще правя Меломакарони Simple Smile

# 396
  • пак на Рив Гош
И аз приключих със сладките, уф!
Снощи украсих меденките на Джули, заедно с Камбанката, довечера ще ги снимам да ви ги покажа.

Отделно има(ше) още:
- джинджифилови сладки с крем-сирене - тазгодишното ми откритие, страшно ни харесаха. Другата седмица сигурно пак ще ги правя, че не се съхраняват дълго:

- кафяви базелски сладки

- бадемови полумесеци с кедрови ядки

- тънки джинджифилови бисквити

# 397

Благодаря!

Големи вкусотии видях, браво момичета! Peace

# 398
Аз така се въодушевих с тези бонбони, че правя няколко вида сега.
Взех рецептата и си я променям сега  Crazy
Направих туко що шоколадови с черен шоколад и какао и ще ги овалвам в какао.
Ще правя с бял шоколад и аромат портокал и ром.
И още с фъстъци и карамел.
Мисля да ги наредя всички на едно плато накрая Simple Smile Да ни е сладка Коледата newsm24

# 399
Момичета и аз с въпрос: някой да е пекал забравени сладки на 2 пъти?

Имах 3 останали белтъка от ванилените кравайчета и реших да ги направя на забравени сладки, но фурната ми е малка и изобщо не се сетих, че няма да мога да ги изпека наведнъж и ги набърках. Sad остана ми около 1/3 от сместа и  я оставих в килера, че в хладилника ми се струва, че ще се втвърди..дали ще оцелее 3-4 часа се чудя? newsm78

# 400
Много хубави неща сте приготвили, момичетата. Решила съм да пробвам - Владишка питка със стафиди и ядки, да видим какво ще излезе.  Simple Smile

# 401
  • Бургас
Руски пряники (gingerbread) по тази рецепта:

Забравените сладки:

Шоколадови сладки с фъстъчено масло:

# 402
Hunny_bunny, щом си на вълна бонбони ще ти препоръчам и Ароматните трюфели с уиски от първа страница. Също са много вкусни, особено ако ги потопиш в разтопен шоколад   chef

# 403
  • В светлината на слънцето
Слепих си най-после капучиновите звезди. Някой се беше оплаквал от марципана на Лидл. Нищо му няма, класически марципан - истински. Точно така трябва да мирише, изглежда и да е на вкус истинският марципан. Аз за първи път ползвам лидълския, но няма разлика с другите, които досега съм ползвала. Има разбира се, разлика с подсладените марципани, които се ползват по-скоро като фондан, както и с онези, обвити с шоколад. Но те са друга песен.

# 404
Момичета и аз с въпрос: някой да е пекал забравени сладки на 2 пъти?

Имах 3 останали белтъка от ванилените кравайчета и реших да ги направя на забравени сладки, но фурната ми е малка и изобщо не се сетих, че няма да мога да ги изпека наведнъж и ги набърках. Sad остана ми около 1/3 от сместа и  я оставих в килера, че в хладилника ми се струва, че ще се втвърди..дали ще оцелее 3-4 часа се чудя? newsm78
Нищо им няма, не се притеснявай  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт