Коледа 2013 - тема 4

• 80 512
  • 570
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Малини, да ти споделя моя опит. След като вече бях направила една доза от меденките на Джули, реших да направя още една, от която да направя свещници и други неща, които от опит знам, че не се ядат, а се използват само за декорация. Обаче меда ми беше свършил, отивам в магазина и за да мина по-тънко  Laughing взех меден продукт. Изобщо не можа да се замеси тесто, станаха едни трохи, които не се събират. Ама нали така и така съм започнала, пък и продукти други съм сложила, викам си ще го замеся пък кой ще разбере какво е на вкус. Добавих още две яйца, както са си цели, още малко масло и от така наречения меден продукт. Замеси се и даже доста прилични на вкус станах. Така че не се притеснявай, добави още малко течни продукти и смело действай

Мерси много! Горе долу се получават. Аз меся топчетата, приятелката ми ги разточва  Joy не става гладко тесто, но не се отказваме Simple Smile

# 376
  • София
Момичета, моля за съвет!
Днес си погледнах щолените, които чинно отлежават на студено.....ами те твърди като камък Weary а като ги изпекох си бяха мекички. Така ли трябва да са или нещо съм объркала? Да ги преместя ли на по-топло място?  newsm78
да, нормално е! Това е маслен сладкиш и на студено става като тухла. Остави го една нощ на стайна температура и ще се отпусне! Страхотен десерт със сутрешното кафе!  Peace

Аз изчезнах доста от темата, но след като направих и последния ми вид сладки, опаковах и почнах да раздавам, се разболях от гадния вирус и бях извън строя за почти седмица. Имам още декорирани меденки да ви показвам, гледам страхотни неща правите и много ви се радвам! Simple Smile

# 377
Мерси много за отговорите.
Днес съм по въпросите, но ми е първи почивен ден и съм активна в кухнята Simple Smile
Някой знае ли хлябът на Коледа задължително ли трябва да е соден? Може ли да е с квас? За маята знам, че не може, но за кваса се чудя много.  Цяла година ядем содена питка, че става бързо и сега ми се искаше да е нещо по-интересно за празника.

И квасена питка става, все пак тя също е постна  Simple Smile но мисля, че вече е късно за нея, тъй като доколкото знам на кваса му трябват 5-6 дена, за да стане

# 378
Имам питане към тези, които са работили с марципан.На мен ще ми е за първи път.
Марципана ми е готов от Лидъл.Ще го оцветявам с прахообразна  боя поради липса на течна и
ще украсявам маслени сладки.
Въпроса ми е - с какво да залепя  марципана за сладките?

# 379
  • София
Идвам да се похваля с част от моите творения и да отбележа финала на сладкоправенето за тази година:)
Скрит текст:

Брук, ще кажеш ли бонбоните по коя рецепта са? Мерси!  bouquet

Заповядай!

Домашни бонбони с ром

Продукти:

1 1/2 чаши (150 г) запечени ядки, смлени (лешници, орехи, бадеми)
1 1/4 чаши (125 г) ситно смлени бисквити или вафлени фунийки за сладолед
1/2 чаши (60 г) пудра захар
2 суп.л. (15 г) неподсладено какао
2 суп. л. светъл царевичен сироп (или глюкоза, мед, златен сироп) ( аз ползвам мед)
1/4 чаша (60 ml) ром

За овалване:
Пудра захар, какао, смлени ядки, разтопен шоколад, шоколадови пръчици и каквото още Ви хрумне Simple Smile

Ако не желаете да ползвате алкохол  може да го замените с портокалов сок.

Приготвяне:

Всички съставки се смесват заедно. Ще забележите, че полученото тесто лепи доста, затова е хубаво да го оставите в хладилника, завито във свежо фолио за поне 2 часа( може и цяла нощ) . После става много лесно за работа. С чаена лъжичка оформете топчета и ги оваляйте в предпочитаната глазура.

# 380
  • София
Имам питане към тези, които са работили с марципан.На мен ще ми е за първи път.
Марципана ми е готов от Лидъл.Ще го оцветявам с прахообразна  боя поради липса на течна и
ще украсявам маслени сладки.
Въпроса ми е - с какво да залепя  марципана за сладките?
с вода

# 381
И аз приключих със сладките за Коледа 2013  Laughing Днес си слепих линцерите
Скрит текст:
и си изпробвах формичките на Тескома, които получих благодарение на K a t r i n,/ много ти благодаря /  Hug
Скрит текст:
Hunny_bunny, радвам се, че бонбоните са се получили. Аз моите ги държа на студено, даже в началото бяха в хладилника. На стайна температура доста се отпускат.

# 382
  • Пловдив
И аз приключих със сладките за Коледа 2013  Laughing Днес си слепих линцерите
Скрит текст:
и си изпробвах формичките на Тескома, които получих благодарение на K a t r i n,/ много ти благодаря /  Hug
Скрит текст:
Hunny_bunny, радвам се, че бонбоните са се получили. Аз моите ги държа на студено, даже в началото бяха в хладилника. На стайна температура доста се отпускат.

Маже ли да ми кажеш рецептата за формичките на втората снимка. Имам такива формички, и не знам как да ги използвам.

# 383
Аз днес за пръв път правих арменски сладки, станаха много вкусни.

# 384
 mimimibg, рецептата е на Джемма за сладките кошерчета, ето тази
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_7697.html
а подложките отдолу направих от
 140 гр. брашно
 100 гр. масло
 40 гр. пудра захар
 1 жълтък
Меси се меко тесто, което се оставя за час в хладилника. Точи се и се режат кръгчета, пече се на 160 градуса, около 8-10 минути.

# 385
Здравейте, мога ли да оцветя айсинга с боя за яйца  Embarassed или предлагате друг вариант ?

# 386
  • София
Здравейте, мога ли да оцветя айсинга с боя за яйца  Embarassed или предлагате друг вариант ?

Аз не бих, освен ако няма да ядете нещата, украсени с нея.

# 387
Не е препоръчително. По -добре намери боя за сладкиши. Виждала съм да се предлага във веригите на Кауфланд, на щанда с подправки за сладкиши.

# 388
  • Варна
Здравеите,
и аз моля за помощ
правих щолени по рецепта на Йоли за мини щолен ,но станаха толкова мекички и пухкави
по скоро приличат на кекс или дори на козуначета  Sad
на мен дори ми харесаха така мекички но мъж ми не е доволен , отсече че това е кекс и точка !
не ми се правят нови , дали ще се втвърдят малко ?

# 389
Здравейте момичета, някакви идеи за сиропа, който остава след портокаловите корички. Всяка година го хвърлям, но някак си не ми се ще  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт