Коледа 2013 - тема 4

• 79 981
  • 570
  •   1
Отговори
# 510
 Grinning Аз не мога да точа.
Но при тази баклава не се изисква. Вижте рецептата. Аз точех само върху плота. Опитах да увия по точилката/като майка ми/, но не ми се удава. Всяка кора се разточва с диаметър една педя, а това не изисква никакви умения. След това като ги вземеш всички наведнъж, те са 1см, и много лесно ги разточваш до диаметъра на тавата. Важно е да ръсиш с царевично нишете, за да не слепват и след изпичане да се отделят листата.
Аз не съм слагала канела. Мисля, че в рецептата няма.

# 511
Ще я разгледам подробно, миналата година правихме 2 подобни, но аз само ги меся и ще трябва да сравнявам  Grinning канелата си е любима на майка ми и си я слага.

# 512
Здравейте момичета! Извинявайте, че така нахлувам. До сега само четях. Имам нужда от помощ. Направих меденки, които декорирах с белтъчна глазура - бяла и оцветена с гел бои. Трябва да ги опаковам за утре, но още не са изсъхнали. Мога ли да ги сложа във фурната на около 80-100 градуса докато се изсушат белтъците? Дали ще се отрази на меденките, че тъкмо тръгнаха да поомекват. И още нещо. Върху глазурата съм слагала на др.Йоткер захарни перли и звездички. Те дали ще се скапят?
Мерси предварително и Весели празници на всички!

# 513
  • В светлината на слънцето
Според мен най-добре остави меденките на една маса за през нощта. Като постоят на открито и до сутринта глазурата ще се е втвърдила. Аз така ги оставям, но не за цяла нощ, а за няколко часа и са готови. Нямам идея какво ще се получи при печене. По-добре не рискувай. Толкова ли няма да имаш време сутринта да ги опаковаш?

# 514
Ако боите са на д-р Йоткер, нямат изсъхване.

# 515
  • София
Здравейте момичета! Извинявайте, че така нахлувам. До сега само четях. Имам нужда от помощ. Направих меденки, които декорирах с белтъчна глазура - бяла и оцветена с гел бои. Трябва да ги опаковам за утре, но още не са изсъхнали. Мога ли да ги сложа във фурната на около 80-100 градуса докато се изсушат белтъците? Дали ще се отрази на меденките, че тъкмо тръгнаха да поомекват. И още нещо. Върху глазурата съм слагала на др.Йоткер захарни перли и звездички. Те дали ще се скапят?
Мерси предварително и Весели празници на всички!

Аз суших във фурната на около 40-50 градуса с вентилатор медените камбанки и шейната, но са само с бяла белтъчна глазура. Изсъхнаха много бързо.

# 516
Мерси момичета! Поех риска и вече са във фурната. Започнаха да съхнат. Боите са на Амери Колор, обаче наистина бялата глазура изсъхва по-бързо от боядисаната. За съжаление нямам време. Утре сутринта пакетчетата трябва да са ми готови опаковани за това предпочитам да ги приготвя още от сега. По-късно ще споделя крайния резултат.
Редактирам се: Станаха супер! Престояха около 40-45 минути във фурната на вентилатор, 70 градуса. Сложих 2 тави едновременно. Изсъхнаха много добре. Топчетата и звездичките на др.Йоткер нищо не им стана, дори изсуших и правени с фондан - също без промяна. Меденките както писах бяха поомекнали, а сега са меки вътре и с хрупкави отгоре.

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 00:10 от Bad Diddy

# 517
lulumba bouquet  bouquet  bouquet

# 518
lulumba, чудесни неща си направила, браво! Благодаря за рецептата за пудинга. Догодина ще го пробвам.  Hug Ще я копирам за всеки случай. А дали не може и тя да е на първа страница?

За български сладки по Коледа можеш да направиш масленки, курабийки.  Peace

# 519
  • някъде тук
Здравейте,искам да попитам в едни от рецептите за линцерови сладки има бакплувер а в други не ,кои са по сполучливи?
Благодаря предварително Hug

# 520
  • под тепетата
Досега в рецептите, по който съм правила линцери ( 2-3 варианта) , не съм срещала бакпулвер и не мога да преценя. Линцерите са от маслено тесто , ако се раздуят от бакпулвера, ще загубят формата си и ще станат дебели. Идеята при тях е да са сравнително тънки и да се слепят с мармалад, от който омекват.

# 521
  • някъде тук
благодаря Hug

# 522
  • Близо до морето (200 м)

щолени и щоленчета
Скрит текст:

mims11
, би ли споделила по каква рецепта направи тези щолени?

# 523
Досега в рецептите, по който съм правила линцери ( 2-3 варианта) , не съм срещала бакпулвер и не мога да преценя. Линцерите са от маслено тесто , ако се раздуят от бакпулвера, ще загубят формата си и ще станат дебели. Идеята при тях е да са сравнително тънки и да се слепят с мармалад, от който омекват.
newsm10 и моите са без набухвател. Ако се сложи ще станат вид сладки, но няма да са линцери и съвсем няма да могат да се слепят една с друга, защото ще се раздуят.

# 524

mims11 [/b], би ли споделила по каква рецепта направи тези щолени?

http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/stollen/ големите щолени, които имат снимка само сурови са тези, не съм слагала марципан, нямах време да беля бадеми и т.н.

http://yoli-www.blogspot.com/2013/12/blog-post_6.html мини щолените по тази, свинската мас се усеща и аз лично бих я заменила с масло, също без марципан.

Общи условия

Активация на акаунт